REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NBA finalo serijos rezultatas – 3:1 Oklando „Warriors“ naudai. Klivlando „Cavaliers“ praėjusiame sezone iš tokios situacijos išsikapstė ir tapo NBA čempionais. Šiemet „Warriors“ to leisti neketina.

NBA finalo serijos rezultatas – 3:1 Oklando „Warriors“ naudai. Klivlando „Cavaliers“ praėjusiame sezone iš tokios situacijos išsikapstė ir tapo NBA čempionais. Šiemet „Warriors“ to leisti neketina.

REKLAMA

Situacija „gyvenk arba mirk“

Šeštadienį „Cavaliers“ savo aikštėje „Warriors“ nugalėjo 137:116. Šeimininkai pagerino NBA rekordą – pataikė 24 tritaškius. Pasiektas ir geriausias visų laikų atkrintamųjų varžybų rezultatas – 86 taškai per vieną mačo pusę.

„Tai buvo gyvenk arba mirk rungtynės ir mes tai supratome. Tačiau darbas dar nėra baigtas. Esame vis dar tokioje pat situacijoje, mums reikia laimėti tris mačus, bet pradžia jau yra“, – iškart po susitikimo kalbėjo Kyrie Irvingas.

Jis buvo rezultatyviausias rungtynių žaidėjas, įmetęs 40 taškų.

Rekordą pagerino ir „Cavaliers“ lyderis LeBronas Jamesas. Jis surinko devintąjį trigubą dublį NBA finaluose ir aplenkė legendinį Magicą Johnsoną.

REKLAMA
REKLAMA

„Darau, ką galiu. Visada noriu surinkti trigubą dublį: pelnyti taškų, atkovoti kamuolių, atlikti rezultatyvių perdavimų… Visas mano darbas ginantis ir puolant – dėl komandos. Siekiu, kad ji laimėtų, – tikino L. Jamesas. – Žaidžiame su puikiais varžovais, bet vis dar esame čempionais ir šiandien tą parodėme. Tai tik vienos rungtynės, bus sunku penktosiose, bet iššūkį priimame.“

REKLAMA

Pasak vyriausiojo „Cavaliers“ trenerio Tyronno Lue, šįkart išskirtinių kalbų prieš rungtynes nereikėjo. Auklėtiniams pakako parodyti motyvacinį vaizdo klipą.

Vienintelis panašumas – rezultatas

Ne pačias sėkmingiausias rungtynes sužaidė „Warriors“ lyderis Stephenas Curry. Jis pelnė 14 taškų, atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo penkis kamuolius. Gynėjas pataikė keturis metimus iš 13-os.

„Tiesiog buvo tokia diena. Galiu žaisti geriau, tą ir darysiu, – neabejoja S. Curry. – Laukiame antradienio, grįšime namo, kur visada nuostabu, bet turime būti geresni.“

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusio sezono finalo serijoje „Warriors“ pirmavo 3:1, bet čempionais netapo. „Cavaliers“ laimėjo seriją 4:3.

„Mūsų pernykštė ir šiemetinė komandos – skirtingos. Be to, pasimokėme iš skaudžios patirties“, – šypsojosi S. Curry.

Jam antrino vyriausiasis komandos treneris Steve’as Kerras: „Šiemetinė ir praėjusių metų situacijos panašios tik rezultatu 3:1.“

Strategas negailėjo komplimentų varžovams: „Turiu atiduoti jiems duoklę. Žaidžiame prieš puikią komandą, kuri šiandien nusipelnė laimėti. „Cavaliers“ pataikė sunkių metimų. Iki tol jie strigo, bet žinojome, kad visada taip nebus. Be to, neatsakėme tuo pačiu į LeBrono fiziškumą. Turime dirbti geriau.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L. Jamesas ir K. Irvingas aikštėje praleido beveik po 41 minutę. Kai žurnalistai S. Kerro paklausė, ar „Cavaliers“ lyderiai antradienį gali būti pavargę, treneris pajuokavo: „Tikėjomės, kad jie ir šiandien tokie bus, bet rungtyniavo fenomenaliai. Be to, „Cavaliers“ nėra tik dviejų žaidėjų komanda.“

Rezultatyviausias „Warriors“ krepšininkas, 35 taškus pelnęs Kevinas Durantas gyrė puikias rungtynes sužaidusį „Cavaliers“ centrą Tristaną Thompsoną. Aukštaūgis pelnė penkis taškus, atliko tiek pat rezultatvyių perdavimų ir atkovojo 10 kamuolių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų