REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
99
Panevėžio „Lietkabelis“ – Vilniaus „Lietuvos rytas“ 90:73 (nuotr. Fotodiena.lt/Roko Lukoševičiaus)

Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas dėl drausmės pažeidimų nutarė imtis rimtų veiksmų. Klubo vadovybė nusprendė, kad dėl trečiosios vietos Rimas Kurtinaitis versis be keturių legionierių.

99

Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubas dėl drausmės pažeidimų nutarė imtis rimtų veiksmų. Klubo vadovybė nusprendė, kad dėl trečiosios vietos Rimas Kurtinaitis versis be keturių legionierių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portalas lrytas.lt skelbia, kad Corey Fisheris, Clevinas Hannah ir Tayloras Brownas yra nušalinti nuo komandos. Drew Gordonas išvyks į JAV, kur gydysis kojos traumą. Apie naktinius amerikiečių žygius puse lūpų buvo kalbama jau keletą dienų, o sostinės klubo vadovų kantrybės taurė persipildė po to, kai komanda nepateko į LKL finalą.

REKLAMA

Panevėžyje 86:77 kritę vilniečiai 3-1 pralaimėjo pusfinalio seriją „Lietkabeliui“ ir dėl trečios vietos rungsis su Klaipėdos „Neptūnu“.

Po pralaimėtų lemiamų rungtynių Rimas Kurtinaitis atskleidė, kad jo legionieriai nėra motyvuoti: „Matot, aš su šita komanda sutikau daug keistenybių. Ką reiškia žodis motyvuotis? Jūs man pasakykit, kokią motyvacija turi broliai Lavrinovičiai, Lukauskis? Jie – žmonės metuose, savo pasiekę, uždirbę pinigų. Jie atėjo, kadangi yra lietuviai, ir žaidžia krepšinį. Ką jie gali dar gyvenime pasiekt, tai, jei broliai traumuotųsi, neduok dieve, tai gali pasiekti invalido vežimėlį. Jie tokia energija žaidžia ir tai duoda vaisius.

REKLAMA
REKLAMA

Pas mane yra krūva žaidėjų, kuriuos kiekvieną dieną reikia motyvuot. Bėk, šok, imk kamuolį. Dabar prieš Klaipėdą. Kokia motyvacija? Turim žaist. Turime perstumdyti žaidėjus. Ypač – amerikiečius. Manęs netenkina toks jų nusiteikimas, atsakomybės jausmo nebuvimas. Kas yra svarbu gyvenime, kas nesvarbu.“

Vilniečių strategas guodėsi, kad kai kurie krepšininkai neatitinka net elementarių bėgimo reikalavimų. Vienam žurnalistui paklausus, ar tam galėjo trukdyti naktinis legionierių gyvenimas, „Lietuvos ryto“ strategas kalbėjo: „Irgi žinai, ane? Nes aš žinau, kaip mano amerikiečiai praleido naktis, tik nenoriu plėstis. Yra klubo vadovybė, kuri turi priimti sprendimus ir aiškintis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panašu, kad aiškinimaisi ilgai netruko. Jau kitą dieną klubas nusprendė nušalinti tris amerikiečius nuo komandos. Lrytas.lt praneša, kad Drew Gordonas ir Tayloras Brownas su klubu turi sutartis dar vienam sezonui, bet yra numatytos ir kontraktų nutraukimo galimybės. 

D. Gordonas savo „Twitter“ tinkle dar prieš šias naujienas rašė: „Spėju, kad mums yra skirtas namų areštas be namų arešto. Kai šeimos su vaikais prašo nusifotografuoti – viskas gerai, bet kai paprašo paaugliai – tai nepriimtina? Supratau.“

Dar daugiau socialinėje erdvėje reiškėsi Tayloras Brownas. Jis per tris valandas „Twitter“ tinkle paliko 6 įrašus, kuriuose rašė, kad fanai negerbia savo komandos, nes, kai žaidėjai norėjo padėkoti aistruoliams už tai, kad šie atvažiavo, sirgaliai atsuko nugaras.

REKLAMA

Po skaudaus pralaimėjimo „Siemens“ arenos prieigose „Lietuvos ryto“ fanai sutiko savo žaidėjus ir norėjo parodyti, kad jiems vaikščiojimas po vakarėlius nėra priimtinas. „Jūs turite saugoti savo žaidėjus!“, – rašė T. Brownas.

Jis vėliau pridėjo, kad Lietuvoje ir Vilniuje yra nuostabių krepšinio sirgalių, bet kita žinutė buvo dar svaresnė: „Ką tik išgyvenau traumuojančią patirtį su kai kuriais fanais. Niekada to nepamiršiu.“

Nusivylęs po pralaimėtos pusfinalio serijos Rimas Kurtinaitis buvo ir dėl komandos mikroklimato. „Nežinau, lyg tai kalbasi. Kai atėjau, nesikalbėdavo tarpusavyje, dabar lyg ir kalbasi. Žinot, yra sunku sulipdyti. Čia tokios cementofkės nepadarysi, kaip pirmam kurse, kur susibėgai, išgėrei alaus ir visi draugai.

REKLAMA

Čia yra skirtingų tautybių, skirtingų pažiūrų žmonės. Skirtingo, sakyčiau, profesionalumo. Kaip gali atkrintamosiose naktį nuvykti į kažkokį restoraną. Nors pats buvau ne šventas, bet rasdavau laiko, kada pažaist krepšinį. Jei CV paskaitysit, ne į barą man tuos medalius sunešė“, – ironizavo treneris, kuris patikino, kad, nepaisant nepasiektų sezono tikslų, jis norėtų likti ir treniruoti komandą kitame sezone.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų