REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Dainius Adomaitis (nuotr. Fotodiena.lt/Pauliaus Peleckio)

Ketvirtadienį Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis pristatė sąrašą krepšininkų, kurie pretenduoja vykti į Europos krepšinio čempionatą, vyksiantį šią vasarą.

16

Ketvirtadienį Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis pristatė sąrašą krepšininkų, kurie pretenduoja vykti į Europos krepšinio čempionatą, vyksiantį šią vasarą.

REKLAMA

Spaudos konferencijos metu strategas pripažino, kad svarstymas buvo ilgas, spręsta, ar kviesi visus, su kuriais buvo kalbėtasi. „Patys labai gerai suprantame, kad situacija yra neaiški“, – pripažino D. Adomaitis.

Treneris teigia kalbėjęsis ir su tokiais veteranais kaip Tomas Delininkaitis ar Kšištofas Lavrinovičius, kurie, jei bus reikalas, yra pasiruošę padėti nacionalinei komandai.

Sąraše gausu jaunų žaidėjų: Laurynas Birutis, Arnoldas Kulboka, Tadas Sedekerskis, Arnas Velička ir t.t. Dainius Adomaitis tikino, kad nori įtraukti kuo daugiau jaunimo ir suteikti jiems šansą.

REKLAMA
REKLAMA

„Didelį dėmesį skiriame jaunų žaidėjų analizei. Norėjosi įtraukti jaunų, perspektyvių žaidėjų, kurie savo amžiaus grupėse išsiskiria, kurie ateity bus rinktinės žaidėjai“, – kalbėjo treneris, bet vėliau pridūrė, kad rinktinė yra ta vieta, kur turi žaisti visi geriausi šiuo metu šalies žaidėjai.

REKLAMA

Taip pat nacionalinės komandos strategas sakė, kad kai kuriems žaidėjams yra labai svarbu išsispręsti savo asmenines problemas.

Dainiaus Adomaičio teigimu, šis sąrašas – išplėstinis. Naują, sutrumpintą sąrašą ruošiamasi paskelbti birželį, jame turėtų būti likę 18 pavardžių, tie krepšininkai ir bus kviečiami į pirmąją stovyklą.

Paklaustas apie minėtas žaidėjų asmenines problemas, treneris sakė: „Manau, Donato Motiejūno situaciją visi gerai žinote. Kažką komentuoti būtų sudėtinga. Dėl visų kitų žaidėjų, kas bus pakviesti, paaiškės tik pasibaigus sezonui.“ Strategas nebuvo linkęs komentuoti Manto Kalniečio ar Jono Mačiulio situacijos ir ragino palaukti sutrumpinto sąrašo.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo šių metų prasidėsiantys rinktinių langai, kurių metu viduryje sezono bus žaidžiamas atrankos turnyras į 2019-ųjų pasaulio čempionatą – dar vienas galvos skausmas. Tai pripažino ir D. Aomaitis.

Kol kas nėra aišku, kurių lygų žaidėjai galės atstovauti rinktinei. Jau anksčiau buvo žinoma, kad rinktinių languose nematysime NBA žaidėjų, dar nėra aišku dėl Eurolygoje rungtyniaujančių krepšininkų.

„Svarbiausia yra Europos čempionatas. Bet privalome planuoti ir sudarinėti planus į ateitį. Ypač, kai nėra aiški situacija. Manau, kad visi gali turėti šansą“, – teigė D. Adomaitis.

Treneris pripažino, kad dar ne su visais sąraše esančiais žaidėjais buvo kalbėta individualiai, bet ruošiamasi tai padaryti artimiausiu metu. Neaišku ir dėl NBA žaidėjų prisijungimo prie rinktinės. Kai kurie dalyvaus jau pirmojoje stovykloje, kiti gali vėluoti, šiuo metu vyksta pokalbiai su jų klubais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų