REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Abu kovas NBA tęsiantys lietuviai – Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas – sužaidė pirmąsias atkrintamųjų varžybų rungtynes. Krepšininkų komandos mačus pralaimėjo. Ko galima laukti atkrintamosiose ir kaip lietuviams sekėsi reguliariajame sezone?

Abu kovas NBA tęsiantys lietuviai – Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas – sužaidė pirmąsias atkrintamųjų varžybų rungtynes. Krepšininkų komandos mačus pralaimėjo. Ko galima laukti atkrintamosiose ir kaip lietuviams sekėsi reguliariajame sezone?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jonas dominuos po krepšiais?

J. Valančiūno Toronto „Raptors“ pirmajame atkrintamųjų varžybų etape žaidžia su Milvokio „Bucks“. Pastaroji serijoje pirmauja 1:0, startavusi netikėta ir pakankamai užtikrinta pergale Toronte – 97:83.

REKLAMA

„Manau, „Raptors“ laimės seriją ir joje prireiks šešerių rungtynių. „Bucks“ yra talentinga komanda, su labai nestandartiniu, fenomenaliu lyderiu Gianniu Antetokounmpo. Su juo daug vargo turės ir Demarre Carrollas, ir P. J. Tuckeris, – tv3.lt analizavo „Viasat Sport Baltic“ komentatorius Rytis Vyšniauskas. – „Raptors“ branduolys yra užgrūdintas atkrintamųjų varžybų ir patirtis yra Toronto komandos koziris. Verta paminėti, kad DeMaras DeRozanas žaidžia įspūdingą sezoną ir, jeigu jis išlaikys tokį lygį šioje serijoje, „Raptors“ neturėtų suklupti.“

REKLAMA
REKLAMA

Pirmosiose rungtynėse J. Valančiūnas per 23 minutes pelnė devynis taškus ir atkovojo tiek pat kamuolių.

„Jono vaidmuo serijoje – išties svarbus „Bucks“ vidurio puolėjai yra gan parankūs mūsiškiui. Johnas Hensonas nėra labai pavojingas puolime, o Gregas Monroe silpnokai ginasi. Manau, galime sulaukti J. Valančiūno dominavimo po krepšiais“, – spėjo R. Vyšniauskas.

Jis J. Valančiūno komandai prognozuoja iškritimą kitame etape – Rytų konferencijos pusfinalyje. „Ten „ropliai“ neišvengiamai susidurs su NBA čempione – Klivlando „Cavaliers“, – pagrindinę priežastį įvardijo Rytis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Domanto sezonui – galas?

Šiąnakt Oklahomos „Thunder“, su D. Saboniu, svečiuose nepasipriešino Hiustono „Rockets“ – 87:118. Serijoje Hiustono krepšininkai pirmauja 1:0.

„Tai labai didelio ažiotažo gaubiama serija, – mano R. Vyšniauskas. – Čia akis į akį susiduria dvi superžvaigždės, du MVP kandidatai – Jamesas Hardenas prieš Russellą Westbrooką. J. Hardenas turi daugiau aukšto kalibro pagalbininkų ir abejoju, ar vienas R. Westbrookas sugebės sustabdyti „Rockets“. Tačiau šioje serijoje laukiu mažiausiai šešių mačų. Gal prireiks ir visų septynių.“

REKLAMA

Vyriausiasis „Thunder“ treneris Billy Donovanas pirmosiose serijos rungtynėse D. Saboniui suteikė tik vadinamąsias „šiukšlių minutes“ – laiką, kai nugalėtojas aiškus. Lietuvis per tris minutes pasižymėjo keturiais taškais.

„Abejoju, ar Domantas ir vėliau praleis daug laiko aikštelėje. Ko gero, pirmosiose atkrintamosiose varžybose teks pasitenkinti tik epizodiniu vaidmeniu“, – spėjo R. Vyšniauskas.

Jis „Thunder“ prognozuoja iškritimą šiame etape. „Rockets“ tiesiog atrodo stipresnė komanda“, – pabrėžė sporto komentatorius.

REKLAMA

Balai už reguliarųjų sezoną

R. Vyšniauskas įvertino ir lietuvių pasirodymą reguliariajame sezone.

„Jis buvo banguotas, – mano tv3.lt pašnekovas. – J. Valančiūno vaidmuo „Raptors“ ir toliau labai svarbus, tačiau, per mainus atvykus Serge’ui Ibakai, lietuvio minutės aikštelėje šiek tiek aptirpo. D. Sabonis startavo daug žadančiai ir jau pirmajame sezone įrodė, kad yra pasirengęs NBA krepšiniui. Tiesa, mainai paveikė ir jį – „Thunder“ sezono eigoje pasistiprino jo pozicijoje žaidžiančiu patyrusiu Taj Gibsonu. Mindaugas Kuzminskas pateko į ne pačią geriausią organizaciją. „Knicks“ turi daug problemų ir niekaip neranda sėkmės recepto. Šiaip ar taip, M. Kuzminskas parodė savo potencialą ir antras sezonas turėtų būti lengvesnis. Sunku kažką daug pasakyti apie Donatą Motiejūną. Džiugu, kad jis neprasėdėjo viso sezono be komandos, bet „Pelicans“ gretose sužibėti irgi nepavyko.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rytis J. Valančiūnui už reguliarųjį sezoną parašytų tvirtą septynetą: „Nebuvo didelio progreso ir pažangos, bet tikrai nežengtas žingsnis atgal. Lietuvis išlieka stabilus.“

Sporto eksperto nuomone, D. Sabonis vertas aštuoneto: „Prieš sezoną galvojau, kad pirmajame sezone gal net laukia NBA plėtojimosi lyga, bet Domantas labai nesunkiai įsitvirtino „Thunder“ sudėtyje.“

R. Vyšniauskas M. Kuzminskui rašo septynetą: „Jo puolimo arsenalo tikrai pakanka NBA žaidimui, bet lietuviui nebuvo paprasta atrasti save ginantis. Laikui bėgant, situacija gerėjo, bet M. Kuzminską neretai primiršdavo ir komandos treneris. Galu gale, „Knicks“ rezultatai prasti, todėl sunku parašyti aukštą įvertinimą vienam žaidėjui.“

REKLAMA

Mažiausio balo sulaukė D. Motiejūnas – neutralaus penketo. „Puolėjas patyrė daug streso po visų derybų su „Rockets“ ir dabar galime džiaugtis, kad pagaliau gali telktis į krepšinį. Tiesa, vasarą jis vėl bus laisvasis agentas, o tie mėnesiai, praleisti „Pelicans“ gretose, nebuvo tokie geri, kad lietuvis galėtų pasikelti vertę“, – įsitikinęs R. Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų