REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas grįžo į Lietuvą. Vienas LKF vadovų kartu su šalies rinktinės treneriu Ramūnu Šiškausku keliavo po Jungtines Amerikos Valstijas, kur aplankė visus keturis NBA lietuvius ir išgirdo teigiamus jų atsakymus – vyrai nori žaisti šių metų Europos čempionate.

Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas grįžo į Lietuvą. Vienas LKF vadovų kartu su šalies rinktinės treneriu Ramūnu Šiškausku keliavo po Jungtines Amerikos Valstijas, kur aplankė visus keturis NBA lietuvius ir išgirdo teigiamus jų atsakymus – vyrai nori žaisti šių metų Europos čempionate.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiausias klaustukas dėl Donato Motiejūno

„Visų NBA lietuvių požiūris nepasikeitęs – jie nori atstovauti rinktinei. Tačiau ne viskas priklauso nuo jų norų. Yra ir komandos“, – tv3.lt sakė M. Špokas.

REKLAMA

LKF generalinis sekretorius mano, kad visi keturi NBA lietuviai efektyviai pasinaudoja jiems skiriamomis minutėmis aikštėje. Tiesa, kiekvieno krepšininko situacija skirtinga.

Jonas Valančiūnas – pagrindinis vienos stipriausių NBA komandų Toronto „Raptors“ vidurio puolėjas.

Mindaugas Kuzminskas ir Domantas Sabonis – du NBA naujokai. Jie stebisi kitokiu treniruočių procesu ir dideliu rungtynių skaičiumi. Lietuviai šiemet pratinosi, o kitąmet bus antramečiais. Tiek komandų, tiek jų sirgalių lūkesčiai bus aukštesni. Krepšininkams padidės atsakomybė.

REKLAMA
REKLAMA

Sunkiausia vasara laukia D. Motiejūno. Jo sutartis su Naujojo Orleano „Pelicans“ baigiasi po sezono.

„Tikėkimės, kad Donatas ras klubą, kurio jam reikia ir kuriam jis bus reikalingas. Pastaruoju metu ne viskas priklausė nuo Donato, bet jis rodo didžiulį norą. Krepšininkas savo minutėmis pasinaudoja produktyviai ir įrodo, kad nėra jokių traumos pasekmių. Būtent dėl to Lietuvoje priaugę daugiausia gandų. Donatas jaučiasi fiziškai stiprus ir pasiruošęs. Jei viskas priklausys nuo jo, jis norėtų žaisti rinktinėje. Tikimės, kad visi klausimai dėl Donato išsispręs iki rinktinės stovyklos“, – vylėsi M. Špokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuviai išsiskiria darbštumu

Pasak LKF generalinio sekretoriaus, NBA lietuviai daug bendravo su R. Šiškausku, domėjosi rinktine, jos vizija.

„Krepšininkai yra didžiausi patriotai. Jiems rinktinė nemoka nė cento, žaidėjai atvyksta dėl patriotiškų paskatų. Krepšininkai atvažiuoja kaip į armija, atstovauja šaliai ir jaučia didelį malonumą. Jie kuria mūsų krepšinio istoriją“, – gyrė M. Špokas.

Jis ir R. Šiškauskas susitiko su visų lietuvių klubų atstovais.

„Turime vienodą tikslą – visi norime, kad žaidėjai būtų dar geresni nei praėjusiais metais. Taip pat siekiame, jog krepšininkai ir rinktinę, ir klubus galėtų papildyti pasiruošę, kupini jėgų bei noro, – kalbėjo M. Špokas. – Klubų vadovai pažymi, kad lietuviai iš NBA krepšininkų išsiskiria darbštumu, labai aukštu krepšinio supratimu, IQ. Kalbant apie darbo etiką, jie – aukščiausio lygio profesionalai. Taip pat – vieni maloniausiai bendraujančių su žiniasklaida.“

REKLAMA

M. Špokas pabrėžė, kad lietuviai mylimi ir gerbiami NBA sirgalių. Ypač komunikabilusis M. Kuzminskas.

Lietuvos krepšinis stebina ir Philą Jacksoną

Pasak M. Špoko, visi NBA klubai žino Lietuvos krepšinio šaknis ir istoriją.

R. Šiškauskas bei M. Špokas Niujorke susitiko su legendiniu treneriu P. Jacksonu. Jis šiuo metu eina „Knicks“ prezidento pareigas.

„Džiaugiamės, kad iš P. Jacksono lūpų išgirdome tokių malonių komplimentų. Nustebino, kad jis žino, jog lietuviai pagal praėjusių metų jaunimo rinktinių rezultatus pasaulyje nusileidžia tik JAV, o Europoje pirmąkart yra pirmi. P. Jacksonui tai nuostabą keliantis faktorius – mažiau kaip tris milijonus gyventojų turinti Lietuva gali konkuruoti su tokia šalimi kaip Amerika“, – pasakojo M. Špokas.

REKLAMA

Jo teigimu, amerikiečiai pabrėžia, kad minėti rezultatai rodo, jog mūsų šalis eina gera linkme ir ateityje NBA komandų sąrašuose bus ne vienas lietuvis.

M. Špoko nuomone, tokie vizitai į JAV atskleidžia, kaip krepšinio federacija vertina savus NBA žaidėjus ir jais rūpinasi.

LKF generalinis sekretorius viliasi, kad vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris Dainius Adomaitis šiemet treniruočių stovykloje sulauks visų norimų komandos kandidatų. LKF rūpestis – suteikti ekipai reikiamas sąlygas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų