REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
50
Jordi Bertomeu ir Šarūnas Jasikevičius (tv3.lt fotomontažas)

Ketvirtadienį Kauno „Žalgiris“ nugalėjo Atėnų „Panathinaikos“, o šias rungtynes stebėjo ir Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu. Ilgosios pertraukos metu jis sutiko duoti interviu portalui tv3.lt.

50

Ketvirtadienį Kauno „Žalgiris“ nugalėjo Atėnų „Panathinaikos“, o šias rungtynes stebėjo ir Eurolygos prezidentas Jordi Bertomeu. Ilgosios pertraukos metu jis sutiko duoti interviu portalui tv3.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pokalbio metu turnyro vadovas atskleidė, kad Eurolygoje dviejų lietuviškų komandų tikėtis yra sunku. Taip pat J. Bertomeu pasisakė, kad Šarūno Jasikevičiaus kritika jam atrodo tik žaidimo dalis.

REKLAMA

Paklaustas apie finalo ketverto organizavimo Kaune galimybes, jis kalbėjo, kad arena tam yra tinkama, tačiau pats miestas kol kas nėra tam tinkamas.

- Dvejos savaitės rungtynės iš eilės Kaune. Ar tai yra ženklas „Žalgiriui“?

- Savaitės rungtynės yra renginys, kuriuo mes pristatome savo turnyrą pasauliui. Kaunas yra puiki vieta tam: nuostabūs sirgaliai, gera arena, kur visada vyksta fantastinės rungtynės. Tai yra priežastys, kodėl pasirinkome „Žalgirį“ savaitės rungtynėms.

REKLAMA
REKLAMA

- „Žalgirio arena“ buvo išrinkta geriausia arena Eurolygoje, ar tai ženklas, kad čia bus rengiamas finalo ketvertas?

- Ne, kitais metais finalo ketvertas vyks Belgrade, o kaip bus ateityje, pamatysime. Nėra abejonių, kad arena atitinka visus reikalavimus finalo ketvertui, bet finalinis ketvertas yra kompleksinis renginys su daugybe reikalavimų infrastruktūrai, apgyvendinimui, transportui, o Kaune su tuo mes turime sunkumų. Todėl pamatysime ateityje. Kalbant tik apie areną, ji – tobula, sirgaliai – daugiau nei tobuli, tačiau yra dalykų, kuriuos reikėtų tobulinti su infrastruktūra tam, kad galėtume čia rengti finalo ketvertą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Šarūnas Jasikevičius anksčiau sakė, kad Eurolyga negerbia „Žalgirio“ dėl teisėjų, kuriuos siunčia į rungtynes. Kaip tai pakomentuotumėte?

- Jis žino, kad tai – netiesa (šypsosi), tačiau jis tai pasakė tyčia ir mes suprantame. Kai treneriai pralaimi rungtynes, jie sukelia triukšmą, tačiau tai – žaidimo dalis. Teisėjai visada gerbia visus, jie visada daro klaidų, tačiau žaidėjai ir treneriai taip pat jų daro. Tai – ne apie pagarbą, tai – apie žmones. Mes to nevertiname rimtai.

- Nuo šių metų Eurolygoje yra 16 komandų. Ar jūs patenkintas nauju formatu?

- Labai patenkintas. Sužaista jau daugiau nei 20 rungtynių reguliariajame sezone. Mes turime didesnį lankomumą, geresnes rungtynes, pelnome daugiau taškų, daugiau rungtynių yra rodoma per televiziją, todėl visa tai parodo, kad naujas formatas buvo teisingas sprendimas. Ateityje dar labiau linksime šia kryptimi.

REKLAMA

- Kalbant apie lietuviškas komandas, ar galime tikėtis dviejų vietų Eurolygoje kitais ar dar kitais metais?

- Ne, žinoma, kad ne, nes naujajame formate mes turime tik 16 komandų ir tai būtų labai sunku. Ateityje, ilgalaikėje perspektyvoje, jei turėsime daugiau komandų turnyre, tuomet ir diskutuosime, tačiau šiuo metu nematau lygos plėtimosi. Galbūt bus 18 komandų, tai yra įmanoma, tačiau sunku pasakyti. Mes turime Europos taurę, o tai yra durys į Eurolygą, ten turime dvi lietuviškas komandas.

- Eurolyga į Stambulą siuntė žurnalistus iš įvairių šalių. Ar tai buvo žingsnis tam, kad parodytumėte, jog yra saugu šiame mieste rengti finalo ketverto turnyrą? Nes ir žaidėjai pasisakė, kad tai nėra saugu...

REKLAMA

- Kiek aš žinau, tik du žaidėjai yra taip pasisakę. Mūsų žaidėjai ten vyksta kiekvieną savaitę, Stambule kas savaitę vyksta po dvi Eurolygos rungtynes. Visi gali matyti, jog ten yra saugu. Žinoma, Stambule įvyko keletas siaubingų incidentų, tačiau tokie dalykai dėjosi ir kituose Europos miestuose. Deja, bet toks yra pasaulis, kuriame gyvename šiandien. Stambule surengsime nuostabų finalo ketvertą, imsimės visų priemonių, kad užtikrintumėme saugumą.

- Kokia situacija yra tame mažame kare tarp FIBA ir Eurolygos?

- Nemanau, kad esame kare. Mes turnyrą organizuojame jau 16 metų, o tada FIBA užsimanė daryti tą patį. Tai gerbiame. Nesame laimingi, kad klubams yra uždedamas toks spaudimas, kaip buvo „Lietuvos rytui“. Dėl to mes kreipėmės į Europos Komisiją, kad paprašytumėme jų apsaugos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ar Eurolyga leistų komandoms išsiųsti žaidėjus į tarptautinius turnyrus, jei FIBA nuspręstų juos rengti sezono metu?

- Tai nebūtų Eurolygos sprendimas, tai būtų pačių klubų sprendimas. Visi žino, kad nepritariame tiems langams, nes nėra prasmės žaisti tarptautinių turnyrų, kurie yra labai svarbūs, be NBA žaidėjų. Dėl to mes nesame patenkinti. Mes turime pasiūlyti gerbėjams geriausią įmanomą turnyrą. Turime gerbti sirgalius, o tokie sprendimai būtų nepagarba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų