REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį žais Eurolygos 25-ojo turo rungtynes namie su Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija). Žalgiriečio Leo Westermanno nuomone, mačas bus „gyvenk arba mirk“. Su tuo nesutinka „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius – net ir pralaimėjimus, matematinių šansų liks.

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį žais Eurolygos 25-ojo turo rungtynes namie su Atėnų „Panathinaikos“ (Graikija). Žalgiriečio Leo Westermanno nuomone, mačas bus „gyvenk arba mirk“. Su tuo nesutinka „Žalgirio“ strategas Šarūnas Jasikevičius – net ir pralaimėjimus, matematinių šansų liks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Penkios pergalės iš šešerių rungtynių – nėra neįmanoma

„Labas, – lietuviškai į žurnalistus kreipėsi L. Westermannas. – Žaisime prieš labai stiprų varžovą. Rungtynės nebus lengvos. Mūsų laukia beveik mačas „gyvenk arba mirk“, jei norime išlikti lenktynėse dėl vietos atkrintamosiose. Privalome laimėti. Tačiau svarbiausia – turime žaisti geriau.“

REKLAMA

Prancūzas neliko patenkintas dvejomis pastarosiomis „Žalgirio“ rungtynėmis, kurias kauniečiai pralaimėjo. Ketvirtadienį žalgiriečiai 67:76 namie nusileido Stambulo „Fenerbahce“ (Turkija), o sekmadienį taip pat savo aikštėje 69:78 pralaimėjo Klaipėdos „Neptūnui“.

„Žaidėme labai blogai, stigome energijos, koncentracijos. Galbūt kalčiausias – nelengvas tvarkaraštis, bet jis toks pat visiems, – svarstė L. Westermannas. – Kita vertus, dabar mus kitaip vertina. Žaidžiame gana neblogą sezoną ir visos komandos žino, kad prieš mus laimėti nebus lengva.“

REKLAMA
REKLAMA

L. Westermanno nuomone, žalgiriečiai, norėdami įveikti savo varžovus, privalo gerai gintis, žaisti greitai ir protingai.

„Žalgiris“, norėdamas patekti į atkrintamąsias, turi laimėti praktiškai penkerias rungtynes iš šešerių. Ar tai misija neįmanoma?

„Visai ne. Žaisime daug rungtynių namie. Mes vis dar lenktynėse. Norime patekti į atkrintamąsias. Tikime. Ačiū“, – lietuviška padėka baigė L. Westermannas.

Tikslas – sustabdyti snaiperius ir greitai pulti

Su L. Westermanno mintimi dėl „gyvenk arba mirk“ rungtynių nesutiko Š. Jasikevičius.

„Rytoj pralaimėjus, matematiškai dar viskas galima. Be to, po šių rungtynių žaisime su varžovais, kurie pagal dabartinę Eurolygos turnyro lentelę nėra pirmajame šešetuke. „Gyvenk arba mirk“ buvo Karaliaus Mindaugo taurėje su Klaipėdos „Neptūnu“, Prienų-Birštono „Vytautu“ ir Panevėžio „Lietkabeliu“. Tai rungtynės, po kurių rytojaus nebuvo“, – prisiminė Š. Jasikevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis po sekmadienį Kaune patirtos nesėkmės auklėtiniams negailėjo kritikos. „Rytoj atsakysiu, kaip žaidėjai reagavo į pralaimėjimus. Aš įsivaizduoju, jie supranta, kad sekmadienį nepadarė savo darbo“, – kalbėjo vyriausiais „Žalgirio“ treneris.

Jo nuomone, ketvirtadienio varžovas, komandos vairą perėmus Xavi Pascualiui, vėl tapo rimtu pretendentu į Eurolygos finalo ketvertą. Š. Jasikevičius ispaną vadina fantastiniu treneriu, iš kurio daug ko išmoko.

„Žalgirio“ strategas įsitikinęs – rytojaus rungtynių baigtį lems tai, ar „Panathinaikos“ išmes daug laisvų tritaškių, nes Atėnų komanda turi labai gerų metikų.

REKLAMA

Kitas svarbus akcentas – greitas „Žalgirio“ puolimas. Mat, Š. Jasikevičiaus teigimu, „Panathinaikos“ labai gerai ginasi nuo pozicinių varžovų atakų.

Trenerio nuomone, „Panathinaikos“ žaidimas labai skiriasi, kai rungtyniauja skirtingo tipo įžaidėjai ir vidurio puolėjai – atitinkamai Ioannis Bourousis bei Chrisas Singletonas, Nickas Calathes ir Mike’as Jamesas.

Pačią pirmąją sezono dvikovą Atėnuose kauniečiai pralaimėjo 76:84.

„Tų rungtynių net neverta prisiminti, nes dabar esame labai skirtinga komanda. Dabar žalgiriečiai tiki, kad gali įveikti visus. Labai džiaugiuosi agresija ir tuo, kad visi jauni žaidėjai nuo pirmojo mačo tikrai patobulėjo“, – gyrė Š. Jasikevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų