REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Stumbras“ sezoną pasitinka su 16 naujokų

A lygos komandų pristatymas

Žiemą bene aktyviausiai iš A lygos komandų dirbo Kauno „Stumbras“. Klubas vis pranešdavo apie peržiūroje dalyvaujančius žaidėjus, pasirašytas sutartis ir išvykstančius futbolininkus. Pernai „Stumbras“ sužaidė geriausią sezoną klubo istorijoje, bet šiemet tikisi parodyti dar aštresnius ragus.

Žiemą bene aktyviausiai iš A lygos komandų dirbo Kauno „Stumbras“. Klubas vis pranešdavo apie peržiūroje dalyvaujančius žaidėjus, pasirašytas sutartis ir išvykstančius futbolininkus. Pernai „Stumbras“ sužaidė geriausią sezoną klubo istorijoje, bet šiemet tikisi parodyti dar aštresnius ragus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauno „Stumbras“

Tikslas – A lygos ketvertas.

Išvyko: vartininkas iš Brazilijos Rafaelis Broetto, gynėjai rusas Pavelas Kotovas, Rimvydas Sadauskas, saugai ganietis Abdulas-Basitas, brazilas Cristianas Alexas, nigerietis Kennedy Eriba, rusas Maksimas Jermakovas, Nerijus Mačiulis, Matas Radžiukynas, Robertas Vėževičius.

REKLAMA

Atvyko: vartininkas iš Brazilijos Rodrigo Martins Josviaki, gynėjai Dominykas Barauskas, Aldas Korsakas, brazilas Marcosas Junioras, portugalai Andre Almeida ir Andre Silva, saugai Danielis Romanovskis, Marius Papšys, brazilas Marcelo Pereira Munizas, portugalas Fabio Lopesas, gruzinas Levanas Mačarašvili, puolėjai iš Ganos Benjaminas Boatengas, Dennisas Nyarko, Benjaminas Terry, portugalas Bruno Piresas, vartininkų treneris portugalas Sergio Louro.

REKLAMA
REKLAMA

Biudžetas – 0,5 milijono eurų.

Nuo „Šilo“ iki Japonijos

Žiemą „Stumbras“ bruzdėjo nenuilsdamas.

Kauno klubą paliko kone visa komanda – 10 žaidėjų.

„Stumbras“ atsisveikino su rusais Maksimu Jarmakovu ir Pavelu Kotovu, nigeriečiu Kennedy Eriba.

Kauniečiai futbolo pasaulį ne kartą drebino ir naujomis buvusių „Stumbro“ žaidėjų karjeros stotelėmis.

Vartininko iš Brazilijos Rafaelio Broetto gyvenimas pakrypo į Portugalijos aukščiausioje lygoje žaidžiančią Madeiros „Maritimo“. Ten pat paskolintas ir ganietis Abdulas-Basitas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Saugas iš Brazilijos Cristianas Alexas iškeliavo į tolimąją Japoniją. Jis sukirto rankomis su antrosios pagal pajėgumą šalies lygos „Gifu“.

„Stumbras“ atsisveikino ne tik su legionieriais. Keliai išsiskyrė su jaunuoliu lietuviu Matu Radžiukynu. Į Airijos vicečempionę, UEFA Europos lygos atrankos varžybose žaisiančią Korko „Cork City“ išvyko 20-metis gynėjas Rimvydas Sadauskas. Jis praėjusiame sezone sužaidė 31-erias rungtynes. Tai – daugiausia komandoje.

„Visada norėjau rungtyniauti užsienyje, tad man tai – svajonės išsipildymas, – džiaugėsi R. Sadauskas. – Nežadu sustoti. Sieksiu įsitvirtinti pagrindinėje sudėtyje.“

REKLAMA

Kauno komandos gretas paliko ir kapitonas – Nerijus Mačiulis, sezonui besirengęs su Kazlų Rūdos „Šilu“. Futbolininkas, tapęs ekipos simboliu, „Stumbre“ iš viso sužaidė 50 rungtynių, pasižymėjo 5 įvarčiais ir 13 rezultatyvių perdavimų.

Komandoje neliko ir Roberto Vėževičius. Saugas pernai tapo rezultatyviausiu „Stumbro“ žaidėju, per 25-erias rungtynes įmušęs 6 įvarčius ir atlikęs 3 rezultatyvius perdavimus.

Nors R. Vėževičiaus ir „Stumbro“ sutartis po sezono baigėsi, klubas išreiškė norą pratęsi bendradarbiavimą. R. Vėževičius pasirinko praėjusio sezono bronzos medalininkę, kurią treniruoja kazachstanietis Vladimiras Čeburinas. Su juo R. Vėževičius, atstovaudamas Pakruojo „Kruojai“, 2015-aisiais tapo šalies vicečempionu.

REKLAMA

Užsienio klubų peržiūrose dalyvavo, bet į komandą grįžo ir kiti „Stumbro“ futbolininkai.

Pergalių ir titulų ištroškę naujokai

„Stumbre“ naujokų – dar daugiau. Kauno komanda pasirašė sutartis su 15 futbolininkų. 11 jų – legionieriai.

Naujokų geografija – taip pat labai plati. Nuo Ganos iki Brazilijos.

Iš Ganos į „Stumbrą“ atvyks trys futbolininkai. Visi – atakuojantys žaidėjai. Tai 25-erių Benjaminas Boatengas, 22-ejų Benjaminas Terry ir 17-metis Dennisas Nyarko.

Bene ryškiausia – B. Terry dosjė. Puolėjas atvyksta iš Ganos čempionės „Ashanti Gold“ komandos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Stumbre“ žais ir jaunas gruzinas – 19-metis Levanas Mačarašvili. Su juo pasirašyta ilgalaikė sutartis.

Kauno komandos viduje portugalų kalba bus viena pagrindinių.

Ekipą papildė keturi futbolininkai iš Portugalijos ir trys iš Brazilijos.

Prie „Stumbro“ prisijungę portugalai – gynėjai 21-erių Andre Almeida ir 20-metis Andre Silva, 24-erių saugas Fabio Lopesas ir 19-metis puolėjas Bruno Piresas.

F. Lopesas užaugo Lisabonos grandų „Benfica“ ir „Sporting“ akademijose, o vėliau priklausė Ispanijos „Real Betis“.

„Mano apsisprendimui didelę įtaką padarė vyriausiasis „Stumbro“ treneris Mariano Barreto, – atviravo F. Lopesas. – Jis itin garsus Portugalijoje, džiaugiuosi dirbdamas su tokiu treneriu. Manau, jis man gali padėti tapti geresniu žaidėju. Galiu pasakyti, kad treniruotės „Stumbre“ – kokybiškos, jose netrūksta konkurencijos.“

REKLAMA

Iš Brazilijos grando „Coritiba“ į „Stumbrą“ atvyko 22-ejų vartininkas Rodrigo Martins Josviaki. Kauno komandoje – jo tautiečiai 22-ejų gynėjas Marcosas Junioras, 26-erių atraminis saugas Marcelo Pereira Munizas.

Pastarasis – geras Liverpulio „Liverpoool“ žvaigždės Philipe’o Coutinho draugas.

„Ko tikiuosi „Stumbre“? Titulų. Tai būtų fantastiška, to ir sieksime“, – ambicingas F. Lopesas.

„Stumbro“ garbę gins ir trys šalies čempionai – iš Vilniaus „Žalgirio“ atvykę 19-metis Dominykas Barauskas, 20-metis Danielis Romanovskis ir pastarojo bendraamžis Aldas Korsakas. Pirmieji du pasiskolinti, su trečiuoju pasirašyta sutartis.

REKLAMA

Vienas skambiausių „Stumbro“ papildymų – Čekijoje, Rusijoje, Lietuvoje bei šalies rinktinėje žaidęs 27-erių saugas Marius Papšys.

„Tikiuosi, kad su „Stumbru“ užimsime aukštesnę vietą nei pernai – pateksime į ketvertuką“, – vylėsi M. Papšys.

Permainų yra ir trenerių štabe. Prie komandos prisijungė futbolininko karjeros metu su Luišu Figo Lisabonos „Sporting“ žaidęs Sergio Louro. Jis „Stumbre“ dirbs vartininkų treneriu.

Tikslas – ketvertukas

„Stumbras“ pasiruošimą sezonui pradėjo vėliau nei daugelis A lygos varžovų – vasario 1-ąją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Buvo daug kalbų, kad treniruotis pradėjome vėliausiai. Į visa tai treneriai reaguoja ramiai. Toks buvo jų planas“, – aiškino „Stumbro“ prezidentas Sergejus Slyva.

Kauniečiai sužaidė penkerias draugiškas rungtynes. Dvejas jų laimėjo, vienas sužaidė lygiosiomis ir patyrė dvi nesėkmes. „Stumbras“ įmušė penkis įvarčius. Praleido – devynis.

Kauno komanda 2:1 nugalėjo Utenos „Utenį“ ir tokiu pat rezultatu Latvijos vicečempionę „Jelgava“ ekipą. „Stumbras“ 1:1 sužaidė su Kėdainių „Nevėžiu“. Kauniečiai vienodais rezultatais 0:3 pralaimėjo Kazlų Rūdos „Šilui“ ir Marijampolės „Sūduvai“.

REKLAMA

„Stumbrui“ pasiruošimo cikle du įvarčius pelnė B. Boatengas, po vieną – Nasro Boucharebas, L. Mačerašvili ir B. Terry.

„Mūsų klubo strategija – ugdyti Lietuvos ir užsienio jaunimą. Todėl komandoje tiek daug permainų. Manau, turime daug perspektyvių futbolininkų. Tiesa, ekipa nauja, tad didžiausia bėda gali tapti susižaidimo trūkumas“, – svarstė S. Slyva.

Klubo prezidentas iš komandos išskiria žiemą Maskvos „Lokomotiv“ peržiūroje dalyvavusį ir gerą įspūdį rusams palikusį Alexandre’ą Korę. Prancūzas būtų išvykęs, bet „Stumbras“ ir „Lokomotiv“ nesutarė finansinių detalių.

REKLAMA

Pasak S. Slyvos, „Stumbras“ bus lipdomas apie A. Korę ir M. Papšį.

„Mūsų tikslas – pasirodyti ne prasčiau nei pernai, kai A lygoje likome penkti. Maksimalus uždavinys – ketvertukas“, – įvardijo S. Slyva.

Jo teigimu, šiemet „Stumbro“ biudžetą sudarys pusė milijono eurų. 90 procentų šios sumos – iš privačių rėmėjų – Airijos ir Portugalijos piliečių.

Pernai „Stumbras“ nesulaukė ir Kauno miesto savivaldybės paramos. S. Slyva tikisi, kad šiemet situacija pasikeis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų