REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
94
 LTeam olimpinis žiemos festivalis 2017 (nuotr. Eimanto Genio)

Druskininkuose įvyko LTeam olimpinio žiemos festivalis, kuriame susirinko daugybė žmonių. Jie ne tik domėjosi įvairiomis žiemos sporto šakomis, bet ir patys jas išbandė.

94

Druskininkuose įvyko LTeam olimpinio žiemos festivalis, kuriame susirinko daugybė žmonių. Jie ne tik domėjosi įvairiomis žiemos sporto šakomis, bet ir patys jas išbandė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dalyviai su IŠJUDINK SAVE dalyvio pasu galėjo išbandyti net 17 skirtingų rungčių.

Festivalio dalyviai galėjo bėgti, arba pirmą kartą šiame festivalyje - šliuožti olimpinę mylią, dalyvauti „Snaigės“ žygyje arba masinėje „Impuls“ mankštoje, įmušti ledo ritulio įvartį, išbandyti bavarišką akmenslydį, biatloną, kerlingą ir 500 m. bėgimą mažiesiems bei daugybę kitų rungčių.

REKLAMA

Norintiems išbandyti savo jėgas šiose festivalio rungtyse, tereikėjo registratūroje pasiimti IŠJUDINK SAVE dalyvio pasus, rinkti antspaudus už kiekvieną įveiktą rungtį, o surinkus 5 antspaudus, atsiimti LTeam prizus.

Besidominčių olimpiniu festivaliu - vis daugiau

„Olimpinis žiemos festivalis yra renginys, kuris kasmet auga visomis prasmėmis – tiek programa, tiek rungčių įvairove, sudėtingumu bei dalyvių skaičiumi“, - teigia festivalį organizuojančio Lietuvos olimpinio fondo direktorius Vitalijus Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Į dalyvio pasą įtrauktos rungtys – tinkamos tiek suaugusiems, tiek vaikams, kurie džiaugėsi galimybe nusifotografuoti su festivalio talismanais ar lediniu deglu.

Vienoje sudėtingiausių rungčių - „Ledo kirtyje“ registracija buvo sustabdyta, pasiekus maksimalų dalyvių skaičių – 50 dalyvių greitojo lipimo ir 40 dalyvių techninio lipimo rungtyje. Varžybose dalyvavo ne tik lietuviai, bet ir svečiai iš Latvijos, Rusijos, Lenkijos, Vokietijos.

Žiūrovai buvo kviečiami stebėti profesionalaus ledo alpinisto, vieno iš ledo laipiojimo lyderių pasaulyje Roberto Jaspero parodomąjį lipimą ledo siena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

“PETZL” komandai atstovaujantis vokietis Robertas Jasperas be papildomos saugos yra įveikęs Eigerio, Matterhorno ir Grand Jorasses viršūnes – didžiausias ir pavojingiausias iš šiaurinių Alpių kalnų sienų. Vien į Eigerio viršūnę (Šveicarija) atletas yra užlipęs 17 kartų, pirmą kartą būdamas vos 17 metų amžiaus.

Kaimynų antplūdis

“Winter Challenge” multisporto varžybose užsiregistravo 124 komandos – 36 profesionalų trasoje bei 88 “Fun” trasoje. Netikėtai patiems organizatoriams, net trečdalis dalyvių atvyko iš kaimyninės Baltarusijos, taip pat startavo ir latvių, lenkų atstovai.

REKLAMA

„Toks festivalis vyksta jau ketvirti metai iš eilės ir trečią kartą būtent Druskininkuose. Galime užtikrinti, kad kiekvienas atvykęs į šį festivalį rado ką veikti ir smagiai praleido laiką. Mūsų tikslas, kad kuo daugiau žmonių iš mėgėjo galėtų tapti dalyviu. O po to, kas žino, gal ir pabandytų siekti aukštumų kurioje nors sporto šakoje. Noriu pabrėžti, kad praktiškai viskas, kas suplanuota – nieko nekainavo. Reikėjo tik aprangos ir geros nuotaikos“, - akcentavo V. Vasiliauskas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų