REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“, savo sąskaitoje turintis keturias pergales, „Barclaycard center“ arenoje penktosios neiškovojo. Madrido „Real“ daug vargo, tačiau pačioje rungtynių pabaigoje 96:91 palaužė kauniečius.

Kauno „Žalgiris“, savo sąskaitoje turintis keturias pergales, „Barclaycard center“ arenoje penktosios neiškovojo. Madrido „Real“ daug vargo, tačiau pačioje rungtynių pabaigoje 96:91 palaužė kauniečius.

REKLAMA

Rungtynės vyko taškas į tašką, pirmoje pusėje į priekį buvo šiek tiek pabėgę žalgiriečiai, antroje pusėje dviženklę persvarą turėjo „Real“, tačiau viskas sprendėsi paskutinėmis sekundėmis, kuriomis Luka Dončičius smeigė du mirtinus tritaškius ir nukalė varžovams pergalę.

„Real“: L. Dončič (4 atk. kam., 4 rez. perd.) 17, G. Ayon (7 atk. kam.) 14, F. Reyes (6 atk. kam.) 12, A. Randolph 11, O. Hunter ir J. Mačiulis po 10.

„Žalgiris“: K. Pangos (4/10 trit.) 19, B. Motum 17, P. Jankūnas 13, E. Ulanovas (6 atk. kam.) 12, A. Milaknis 11.

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Rungtynes starto penkete Madrido „Real“ gretose pradėjo Jonas Mačiulis. Tritaškį iškart smeigė J. Carrollas, tačiau taikliu šūviu iš toli atsakė ir K. Pangosas.

REKLAMA
REKLAMA

Sužaidus pusę kėlinio, Kauno „Žalgiris“ pirmavo 13:15.

Gražiai kombinaciją „žemė-oras“ išpildė A. Lima, jį įkertantį pastebėjo K. Pangosas. Po pirmojo kėlinio 25:22 pirmavo aikštės šeimininkai.

REKLAMA

Antras kėlinys

Po keleto sėkmingų epizodų kauniečiai išsiveržė į priekį 28:30 ir šiek tiek laikė Madrido ekipą toliau nuo savęs, vis tik Jeffery Tayloras sugrūdo kamuolį į krepšį su L. Westermanno pražanga ir „Real“ priartėjo.

„Žalgiris“ buvo nutolęs 7-iais taškais, tačiau tada tritaškį smeigė Jonas Mačiulis, tada dar perėmė kamuolį ir jau kitoje atakoje tolimą bombą įkalė Andresas Nacioni (40:39).

Minutės pertraukėlės paprašė Šarūnas Jasikevičius ir ji išėjo į naudą, kauniečiai vėl truktelėjo į priekį (39:45).

Po dviejų kėlinių rezultatas buvo lygus 49:49.

Trečias kėlinys

Augusto Lima užsidirbo ketvirtąją asmeninę pražangą, o „Real“ pradėjo tolti ir įgijo 7 taškų pranašumą (61:54).

REKLAMA
REKLAMA

Du tritaškius iš eilės įšovė Jonas Mačiulis, į vieną iš jų tolima bomba atsakė ir Kevinas Pangosas.

Deja, tačiau „Žalgiriui“ prisivyti varžovų niekaip nepavyko ir po trijų kėlinių aikštės šeimininkai pirmavo 74:69.

Ketvirtas kėlinys

Sužaidus 2 minutes, Madrido klubas įgijo ir dviženklę persvarą 79:69, tačiau „Žalgiris“ spurtavo 6:0 ir sumažino atsilikimą o vėliau priartėjo ir iki minimumo (81:80).

Lukas Lekavičius smeigė tritaškį ir išvedė kauniečius į priekį. Madridiečiai vėl susigrąžino pranašumą, o „Žalgiris“ bandė kabintis (85:83).

Luka Dončičius yra vos 17-kos metų, tačiau smeigė du tritaškius iš eilės ir nutolino Madrido „Real“ (92:86).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L. Westermannas įšovė tritaškį, tačiau tai jau nieko nebelėmė, „Real“ šventė pergalę.

Prieš rungtynes

Kol kas tarpusavio akistatų istorija, skaičiuojant nuo 2000-ųjų, neabejotinai palanki Ispanijos ekipai, jie laimėjo 13 tarpusavio susitikimų, „Žalgiris“ – vos vieną. Pergalė buvo iškovota dar 2014-ųjų balandį.

Jonas Mačiulis Kauno klube praleido keturis sezonus ir rungtyniavo Eurolygoje. Visus ketverius metus jo komandos draugu buvo Paulius Jankūnas, trejus – Artūras Milaknis.

Rezultatyviausias Madrido komandoje šį sezoną yra Sergio Llullas, renkantis po 18,9 taško ir atliekantis po 6 rezultatyvius perdavimus.

Jam geriausiai talkina universalus aukštaūgis Anthony Randolphas, kuris vidutiniškai meta 11,4 taško ir atkovoja po 4,7 kamuolio per susitikimą.

REKLAMA

Brockas Motumas yra daugiausiai taškų „Žalgirio“ ekipoje renkantis krepšininkas, jo kraityje vidutiniškai būna po 13,2 taško, taip pat jis yra ir taikiausias kauniečių žaidėjas.

Antras pagal rezultatyvumą (vid. 12,8 tšk.) ir pirmas pagal naudingumą (vid. 17,4) rikiuojasi Paulius Jankūnas, aukštaūgis dar atkovoja po 6,7 kamuolio per rungtynes.

Prieš šį susitikimą „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius portalui tv3.lt sakė: „„Reikia galvoti, kaip juos pristabdyti, kad neįmestų tų savo „reguliarių numerių“. Visą energiją iš pradžių reikia sutelkti gynybai, kad namie jie nesijaustų labai laisvai ir gerai. Reikia mėginti išnaudoti patiems savo šansus, savo galimybes ir susikurti gerus metimus.“

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų