REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ar puikią sportinę formą įgiję Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sugebės pasipriešinti vienam stipriausių Europos klubų arba netgi jį įveikti? Tai paaiškės šį vakarą, kai žalgiriečiai svečiuose susigrums su Madrido „Real“.

Ar puikią sportinę formą įgiję Kauno „Žalgirio“ krepšininkai sugebės pasipriešinti vienam stipriausių Europos klubų arba netgi jį įveikti? Tai paaiškės šį vakarą, kai žalgiriečiai svečiuose susigrums su Madrido „Real“.

REKLAMA

Portalas tv3.lt pristato šią Ispanijos ekipą ir analizuoja jos žaidimą.

„Real“ žaidžia prasčiau nei užpraėjusį sezoną, kai tapo Eurolygos čempionu, bet kur kas geriau nei praėjusį. Pirmausia pagerėjo gynyba. Sunku patikėti, bet praėjusį sezoną viena stipriausių Europos komandų pagal praleistus taškus užėmė priešpaskutinę, 23-iąją vietą ir lenkė tik visišką autsaiderį Sasario „Dinamo“.

Madrido ekipos gynybą labai sustiprino „centras“ Othello Hunteris, kuris yra puikus baudos aikštelės saugotojas. Jis yra judrus, šoklus, turi ilgas rankas. Šis amerikietis yra itin naudingas ir ginantis prieš pikenrolą – gali sėkmingai pristabdyti varžovų gynėjus.

REKLAMA
REKLAMA

Pakankamai efektyviai ginasi ir sunkusis puolėjas 211 cm Anthony Randolphas. Nors jis privengia kontakto su fiziškai stipriais oponentais, bet dėl savo didelio ūgio ir ilgų rankų blokuoja daug metimų, gerai renka atšokusius kamuolius.

REKLAMA

Tiesa, „Real“ gynyba, ypač baudos aikštelėje, susilpnėja, kai rungtyniauja pagrindinis „centras“ Gustavo Ayonas. Jis gana prastai ginasi vienas prieš vieną.

Iš antrosios linijos žaidėjų gindamasis paprastai neblizga Rudy Fernandezas. Apskritai po nugaros traumų šis krepšininkas nebe toks grėsmingas kaip anksčiau. Dėl traumų padarinių jis kur kas rečiau veržiasi prie krepšio, o dažniau atakuoja iš toli.

Daug kas manė, kad į NBA išvykus Sergio Rodriguezui, „Real“ gerokai susilpnės. Tačiau to neįvyko. Pagal pelnomus taškus Madrido klubas vienas geriausių Eurolygoje (89,5, 2-oji vieta). Be to, S. Rodriguezas toli gražu nebuvo gynybos asas. Vietoj jo atvykęs Dontaye Draperis, nors kūrybingumu nė iš tolo neprilygsta buvusiam komandos įžaidėjui, bet ginasi kur kas efektyviau.

REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia dėl O. Hunterio ir D. Draperio atėjimo Madrido komanda smarkiai pagerino gynybą ties tritaškio linija. Šioje srityje „Real“ yra viena geriausių Eurolygos ekipų. „Karaliai“ leidžia priešininkams įmesti tik 7,2 tritaškio (antroji vieta).

„Real“ yra metikų komanda. Ji taikliausiai Eurolyga atakuoja iš dviejų taškų zonos. Tritaškiai krenta nekaip (36,1 proc.), bet, manau, tik laiko klausimas, kada tolimų metimų taiklumas pagerės. Keistoka, bet kol kas pasakiškai iš trijų taškų zonos meta Jonas Mačiulis (10/16, 62,5 proc.). Vis dėlto geriausi „Real“ snaiperiai yra Jaycee Carrollas ir R. Fernandezas. Jų trūks plyš negalima palikti laisvų prie tritaškio linijos. Ties perimetru pavojingas ir A. Randolphas. „Real“ kartu su „Panathinaikos“ atlieka daugiausia tolimų metimų (vid. 26)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Real“ demonstruoja uraganinį tempą – dažnai pasitelkia greitąjį puolimą, pozicinėse atakose žaidėjai itin daug juda be kamuolio, stato nemažai užtvarų. Iš „karališkojo“ klubo stiprybių dar galima paminėti mažą klaidų skaičių, perimtus kamuolius.

Iš „Real“ silpnesnių vietų dar galima paminėti tai, kad lyderiai kartais piknaudžiauja individualiais veiksmais. Jiems treneris Pablo Laso suteikia labai daug laisvės. Palyginti su praėjusiu sezonu, gerokai sumažėjo veterano Felipe Reyeso vaidmuo puolant. Šis puolėjas renka tik po 6,1 taško, sugriebia 2,9 kamuolio. Praėjusį sezoną šie rodikliai buvo atitinkamai 10,8 ir 5,9.

Šį vakarą gali nerungtyniauti po traumos atsigaunantis Sergio Llullas, kuris yra aiškus varžovų puolimo lyderis. Be jo, Madrido komanda vis tiek stipri, bet ne tokia grėsminga.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų