REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Lietuvos krepšinio mėgėjų akys bus nukreiptos į Uteną. 18.45 val. naujajame FIBA Čempionų lygos projekte debiutuos vietos „Juventus“ klubas. Ir debiutuos ne šiaip sau, o dvikova su Eurolygoje dar neseniai rungtyniavusia Prancūzijos vicečempione Strasbūro SIG komanda.

Antradienį Lietuvos krepšinio mėgėjų akys bus nukreiptos į Uteną. 18.45 val. naujajame FIBA Čempionų lygos projekte debiutuos vietos „Juventus“ klubas. Ir debiutuos ne šiaip sau, o dvikova su Eurolygoje dar neseniai rungtyniavusia Prancūzijos vicečempione Strasbūro SIG komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

FIBA į naująjį turnyrą žvelgia itin rimtai, tad praėjusios savaitės pradžioje Ženevoje (Šveicarija) buvo surengtas specialus visų keturiasdešimties komandų vadovų pasitarimas, kuriame išdėstyti paskutiniai nurodymai prieš artėjančią turnyro pradžią.

REKLAMA

Itin aukšti reikalavimai keliami rungtynių transliacijos. Kiekvienas grupių etapo susitikimas bus filmuojamas devyniomis kameromis, kurios bus išdėstytos pagal specialiai iš anksto parengtą planą. Dėl šios priežasties Utenos arenoje teko šiek tiek modifikuoti praėjimus ir sėdimų vietų skaičių. Nauja filmavimo sistema tokia sudėtinga, kad Utenos arenoje montuoti įrangą LRT kūrybinė grupė pradėjo dar pirmadienio pavakare.

Anot Lino Kunigėlio, kurį FIBA paskyrė atsakingu už Čempionų lygos rungtynių transliacijas Lietuvoje, reikalavimai filmavimo komandai yra didesni, nei buvo 2015 metų Europos krepšinio čempionato rungtynėms.

REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių transliacijose dirbs ir grafikos meistrai, kurie būtent šioms rungtynėms atskris specialiai iš Izraelio. Transliacijos metu bus sudaromi specialūs klipai, kurie oficialioje FIBA Čempionų lygos svetainėje internete pasirodys praėjus lygiai pusvalandžiui po rungtynių.

Itin sugriežtintos komandos pristatymo taisyklės – kategoriškai draudžiama užgesinti šviesas. Rungtynių metu būsiantis apšvietimas privalo nekisti pusantros valandos iki rungtynių pradžios, tad pirmą kartą beveik po trejų metų pertraukos pristatymas Utenos arenoje vyks šviesoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

FIBA turnyruose yra draudžiama giedoti valstybinius himnus, tačiau „Juventus“ komandos sirgaliai ragina parodyti, kad Lietuva yra ne tik krepšinio šalis, bet ir pripažįstanti tautiškumą. „Raudonieji velniai“ prieš rungtynes ketina sugiedoti šalies himną, o įvaizdžiui sustiprinti visi arenoje susirinkę žiūrovai turės galimybę padaryti milžinišką trispalvę.

Ant arenos kėdžių bus išdėlioti Lietuvos vėliavos spalvų lapai, tad giedant himną raginame juos iškelti į viršų. Arena nusidažys vėliavos spalvomis, o šį vaizdą matys visas pasaulis, kadangi rungtynės tiesiogiai bus transliuojamos ne tik LRT Kultūros kanalu, bet ir oficialioje FIBA Čempionų lygos paskyroje www.youtube.com tinklapyje.

REKLAMA

Nors pastaruoju metu „Juventus“ klubas įkrito į žaidybinę duobę ir patyrė tris pralaimėjimus iš eilės, o žiūrovai vangiai pirko išankstinius bilietus į artėjantį susitikimą, Utenos komandos strategas Antanas Sireika ragino nepadaryti klaidos, nes tokio lygio komandos į Uteną atvažiuoja nedažnai.

„Suprantu, kad žiūrovai yra nusivylę, nes mes nedemonstruojame geriausios savo formos. Tokiu atveju kviečiu juos ateiti ne mūsų palaikyti, bet parodyti, kad Lietuva tikrai yra krepšinio šalis. Rungtynes transliuos televizija ir nesinori, kad būtų rodomos tuščios tribūnos. Atvažiuoja puiki komanda, turinti daugybę aukščiausio lygio žaidėjų, gerai žinomą trenerį, o visas pasirengimas ir organizacija man primena Olimpines žaidynes. Tik jos šį kartą vyksta Utenoje. Tikrai raginu miestelėnus nepraleisti progos, nes niekada negali žinoti, ar dar kada nors savo mieste turėsite galimybę išvysti rungtyniaujant Strasbūro komandą“, – kalbėjo „Juventus“ ekipos strategas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų