REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
55
Jonas Valančiūnas (nuotr. Alfredo Pliadžio)

Lietuvos rinktinė olimpiados B grupėje įsirašė antrąją pergalę, kai antradienį 89:80 pranoko Nigerijos krepšininkus. Portalas Krepsinis.net pateikia įdomiausius dvikovos akcentus, kurie turėjo įtakos ir galutiniam mačo rezultatui.

55

Lietuvos rinktinė olimpiados B grupėje įsirašė antrąją pergalę, kai antradienį 89:80 pranoko Nigerijos krepšininkus. Portalas Krepsinis.net pateikia įdomiausius dvikovos akcentus, kurie turėjo įtakos ir galutiniam mačo rezultatui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirma mačo dalis. Lietuvos rinktinė per pirmuosius du kėlinius susidūrė su itin intensyvia ir agresyvia varžovų gynyba, kai buvo ginamasi ant pražangos ribos, o tai išmušė iš vėžių mūsiškius. Per pirmąjį kėlinį padarytos 7 klaidos, o geriausiai pasimetimą iliustravo Mindaugo Kuzminsko klaida, kai jis būdamas aikštelėje su kamuolio taip ir nerado, kam jį perduoti. Skubėjimas ir noras kaip įmanoma greičiau viską išspręsti kišo koją ir norėjusius po dviejų kėlinių eiti miegoti privertė pakoreguoti savo planą.

REKLAMA

Jono Mačiulio faktorius. Trečiajame kėlinyje puolėjas pelnė 14 taškų iš 29, kuriuos įmetė visa komanda. Būtent J.Mačiulius ėmė traukti rinktinę paskui save, taip įkvėpdamas tam spurtui, po kurio mūsiškiai atgal nebesidairė. Tradiciškai Jonas pasižymėjo ir gynyboje, kur buvo kibus ir sugebėjo perimti kelis kamuolius.

Nuostabus Mantas Kalnietis. 32 naudingumo balai, 12 rezultatyvių perdavimų ir 21 taškas. 5 metimai iš 8 „iš žaidimo“, 10 baudos metimų iš 12 bei vos 2 klaidos. Nuostabus rinktinės įžaidėjo pasirodymas rodo, kad kalbos apie grįžtantį senąjį M.Kalnietį nebuvo iš piršto laužtos. Jeigu praėjusiame mače atakų organizatorius rungtyniavo 36 minutes, tai šį kartą pailsėti gavo beveik 10 min. per susitikimą – maždaug tiek ir turėtų rungtyniauti M.Kalnietis, jog rungtynių pabaigoje turėtų jėgų.

REKLAMA
REKLAMA

Kitoks Renaldas Seibutis. Pernai Europos čempionate galima buvo pradėti lažintis, kiek tritaškių šiam gynėjui reikės išmesti, jog jis pataikytų pirmąjį. „Pramušė“ R.Seibutis Lilyje po 12 nesėkmingų bandymų iš eilės. Šioje olimpiadoje jau pirmajame susitikime palangiškis įmetė 2 tritaškius iš 3, o dvikovoje su Nigerija pridėjo dar 3 taiklius tritaškius iš 4. 5 tolimi metimai iš 7 bandymų po dviejų mačų. Ir kas sakė, kad R.Seibutis nemoka pataikyti iš toli?

Taip pat R.Seibutį galima pagirti ir už stabiliai gerą žaidimą antrosiose rungtynėse iš eilės. 12 taškų ir 15 naudingumo balų pirmajame mače, o prieš Nigeriją įmesta 11 taškų bei surinkta 14 naudingumo balų. Belieka tikėtis, kad ir toliau pagrindinis rinktinės atakuojantis gynėjas demonstruos gerą pataikymą iš toliau, kadangi taip varžovai bus priversti gintis labai arti jo, o tuomet atsivers erdvė veržtis arčiau krepšio, ką R.Seibutis sugeba daryti gerai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sunki Jono Valančiūno pradžia. Ir šį kartą vidurio puolėjas nesužaidė taip, kaip galbūt iš jo tikimasi. Šiuo atveju reikia sutikti su M.Kalniečiu, kadangi didžioji dalis gynybos skiriama prižiūrėti vieną rinktinės lyderių – prieš jį varžovai dvigubina ar net trigubina gynybą. Mače su Brazilija JV prarado savitvardą ir prisirinkęs pražangų turėjo anksčiau laiko baigti mačą. Šį kartą ketvirtajame kėlinyje „centras“ atrodė užtikrinčiau ir tai kol kas geriausias ketvirtas jam šioje olimpiadoje. Dabar J.Valančiūnas turi mažiau nervintis, susikoncentruoti į savo darbą ir stengtis išnaudoti kiekvieną progą, kai gauna kamuolį po krepšiais.

REKLAMA

Naujokų dešimtukas. Rinktinės debiutantai taškų oficialiose rungtynėse dar turės palaukti. Vaidas Kariniauskas ir Marius Grigonis kartu prametė 10 metimų – abu po 5. M.Grigonis išsimetė 4 tritaškius iš neblogų padėčių, tačiau kamuolys į krepšį neįkrito. Minutės pertraukėlės metu Jonas Kazlauskas drąsino snaiperį toliau atakuoti, jeigu jis tik turi progą. Tuo tarpu V.Kariniauskas gavo kelis blokus nuo šokliųjų varžovų, o ir jo metimai nebuvo užtikrinti, kai atrodė, jog iki pat paskutinės akimirkos norėjo perduoti kamuolį, bet tada nusprendė pats mesti į krepšį.

REKLAMA

Kur Adas Juškevičius? Robertas Javtokas pirmosiose rungtynėse gavo pasireikšti 3 minutes, tad vienintelis olimpiados kovų negavęs žaidėjas yra A.Juškevičius. Atrodė, kad ideali proga gynėjui pasirodyti ant parketo turėjo būti dvikova su Nigerija, bet ir ji nesiklostė taip lengvai, todėl strategas Adui laiko nerado. Pastarasis V.Kariniausko pasirodymas su minus 4 naudingumo balais ir „minus 6“ rodikliu leidžia A.Juškevičiui tikėtis, kad galbūt mače su Argentina jis keis Mantą Kalnietį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų