REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Steve Vanbellingen, Nemunas Dagilis ir Tom Van Rompuy sieks tik pergalės su „EMG Motorsport“ komandos „Porsche 911 GT3 Cup S“.

Steve Vanbellingen, Nemunas Dagilis ir Tom Van Rompuy sieks tik pergalės su „EMG Motorsport“ komandos „Porsche 911 GT3 Cup S“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2010 metais Steve Vanbellingen laimėjo šias lenktynes Palangoje, be to jis yra iškovojęs daugybę podiumų ir pergalių savo klasėse. Šios lenktynės Palangoje pamažu tampa klasika Europos automobilių sporte. Šį sezoną liepos 21- 23 d. Lietuvos pajūrio kurorto gatvės pavirs lenktynių trasa, o komandos iš visos Europos sieks pergalės. Kartu su kitais dėl pergalės kovos ir iš Leuveno miesto Belgijoje kilęs Steve'as Vanbellingen, kuris šiemet startuos „Porsche 911 GT3 Cup S” automobiliu kartu su Nemunu Dagiliu, tris kartus jau tapusiu šių lenktynių nugalėtoju, bei patyrusiu Tom H. Van Rompuy, turinčiu didelę ralio bei žiedinių lenktynių patirtį.

REKLAMA

„ENEOS 1006 km lenktynės“ jau gerai žinomos ir pažįstamos tarptautiniu mastu. Baltijos regione jos vyks jau 17-ąjį kartą ir gali pasigirti vis didėjančiu žiūrovų bei entuziastų skaičiumi visoje Europoje. Tokie pasaulyje žinomi vardai kaip Ralf Kelleners, Peter Dumbeck, Jeroen Bleekemolen ir Kevin Abbring jau yra startavę šiose lenktynėse, o 2010 metais Belgijos lenktynininkai Benny Smets ir Steve Vanbellingen laimėjo Palangos lenktynes.

REKLAMA
REKLAMA

Daug metų buvęs ištikimas BMW modeliui, Steve Vanbellingen šiais metais lenktyniaus prie „Porsche 911“ automobilio vairo. Šios markės automobiliai lenktynėse skynė laurus ir praeitais metais. Ne mažiau kaip 9 iš 16 pergalių Palangoje atiteko šiai markei, o visai neseniai būtent „Porsche“ laimėjo legendines 24 valandų Le Mano lenktynes.

„Palangos lenktynės turi kažkokią magišką atmosferą, nesvarbu kuo lenktyniautum; „Porsche“, „Ferrari“, BMW, „Spyker“ ar „Audi“, vis tiek tai yra didelė garbė būti čia ir kovoti dėl pergalės. Čia sutinku vis daugiau ir daugiau tarptautinių vardų, kovojančių dėl pergalių. Man didelė garbė, kad šiemet lenktyniausiu vienoje komandoje su Nemunu Dagiliu, kuris tris kartus tapo šių lenktynių nugalėtoju bei keturis kartus - antros vietos laimėtoju. Tai patyręs lenktynininkas, varžęsis ir „Porsche Mobil 1 Supercup“, „Porsche Sports Cup“ čempionatuose, dalyvavęs daugybėje 24 valandų lenktynių ir yra nugalėjęs Lietuvos čempionatuose bei Baltijos čempionato atviroje klasėje. Jis didelis „Porsche“ fanas ir žinovas ir tai tikrai bus mūsų komandos privalumas, dalyvaujant 17-ose „ENEOS 1006 km lenktynėse“ Palangoje,“ – sako „Palanga Spa hotel by EMG Motorsport“ komandos lenktynininkas Steve Vanbellingen.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Mes dėsime visas pastangas laimėti ir tai yra mūsų vienintelis tikslas šiemet, nes Steve šias lenktynes pažįsta geriau, nei bet kas kitas“, - teigia Nemunas Dagilis.

Tom Van Rompuy taip pat turi milžiniškos ilgametės patirties ne tik ilgų distancijų lenktynėse, tokiose kaip 24 valandų lenktynės Zolder trasoje, jis dalyvauja Belgijos ralio čempionate, kur lenktyniauja galingu ir moderniu „Citroen DS3 R5“ automobiliu.

„Porsche 911“ automobilis atstovaus „Palanga Spa Hotel by EMG Motorsport“ komandą, o automobilį prižiūrės patyrusi komanda iš Belgijos „EMG Motorsport“, kuri turi milžiniškos patirties ilgų distancijų lenktynėse.

REKLAMA

Be to, šių metų lenktynėse dalyvaus dar vienas automobilis, važiuojantis po „EMG Motorsport" vėliava. Galingą ir modernų BMW M235 į lenktynių trasą išvairuos dar viena trijulė lenktynininkų iš Belgijos: Eric Qvick, Dirk Van Rompuy ir Vincent Verschueren. Varžybos prasideda ketvirtadienį, liepos 21 dieną, nuo itin populiaraus parado pajūrio kurorto gatvėse, kur susirenka dešimtys tūkstančių žiūrovų. Penktadienį vyks važiavimai ir kvalifikacija, o šeštadienį – „ENEOS 1006 km lenktynės“.

Daugiau informacijos: http://racing.lt/

Komandos „Comparex Racing by EMG Motorsport“ partneriai:

Comparex, GRL, EBB, Lunatec, Syus Capital en Head Office, „Palanga Spa“ viešbutis, „Exit“ naktinis klubas, VSB ir „Lunatec“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų