REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geraširdis milžinas iš Ukrainos. Taip daugelis vyresnių krepšinio gerbėjų prisimena Kauno „Žalgiryje“ 2000-2002 metais rungtyniavusį 216 cm Grigorijų Chižniaką.

Geraširdis milžinas iš Ukrainos. Taip daugelis vyresnių krepšinio gerbėjų prisimena Kauno „Žalgiryje“ 2000-2002 metais rungtyniavusį 216 cm Grigorijų Chižniaką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl savo taikaus būdo bei nuoširdumo greitai kelią į sirgalių širdis atradęs ukrainietis ir pats iki šiol jaučia šiltus jausmus „Žalgiriui“ ir Lietuvai. Buvęs Kauno ekipos vidurio puolėjas sezono pabaigoje lankėsi „Žalgirio“ arenoje ir LKL finalo serijos įkarščio metu maloniai sutiko pabendrauti su „Žalgiris TV“ rubrika #ŽaliaBalta.

REKLAMA

„Žalgiris“ – man labai svarbus. Tai ne tik „Žalgiris“, tai mano antrieji namai, – interviu metu „Žalgiris TV“ studijoje kalbėjo G.Chižniakas. – Ukrainoje užaugau kaip žmogus, asmenybė, tačiau Lietuvoje man pavyko tapti profesionaliu ir aukšto lygio krepšininku. Lietuva – didžiulė krepšinio mokykla. Po sezonų Lietuvoje mano karjera atsispyrė nuo tramplyno.“

Krepšininko teigimu, visos „Žalgiryje“ 2000-2002 metais sužaistos rungtynės yra ryškiai įsirėžusios į atmintį. Galbūt todėl iki šiol išlikę sentimentai prieš 15 metų vykusioms jau prieš pat 2015-2016 m. LKL finalo serijos rungtynes įvėlė G.Chižniaką į linksmą situaciją Kaune. Buvęs žalgirietis paprasčiausiai pamiršo, jog žalgiriečiai nebežaidžia Kauno sporto halėje.

REKLAMA
REKLAMA

„Pamenu beveik visas rungtynes Kauno „Žalgiryje“. Pamenu sirgalius, didžiulį jų palaikymą. Pavyzdžiui, netgi šiandien, kuomet išsikviečiau taksi, suklydau ir vairuotojui nurodžiau keliauti į Kauno sporto halę. Tik vėliau supratau, kad „Žalgiris“ žaidžia naujojoje arenoje. Teko atsiprašyti vairuotojo ir važiuoti į „Žalgirio“ areną“, – šypsojosi šiuo metu Kijevo „Budyvelnik“ klube dirbantis ukrainietis.

Glaudžius ryšius su „Žalgirio“ klubu ir Lietuva palaikantis G.Chižniakas jau spėjo tapti ir „Žalgirio“ Garbės Klubo nariu. Tiesa, „Gryša“ pravardžiuojamas buvęs krepšininkas turi ir dar vieną priežastį, dėl kurios jo kelionės į Lietuvą išliks reguliarios. Kaune krepšinio paslapčių mokosi ir G.Chižniako sūnus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Praėjusiame sezone teko lankytis Lietuvoje čia ir susitikti su buvusiais komandos draugais. Labai džiaugiausi dėl Tomo Masiulio treniruojamos „Žalgirio“ jaunimo komandos, kuri žaidė Eurolygos jaunimo finaliniame turnyre. Seku „Žalgirio“ naujienas, o mano sūnus Kaune lanko Arvydo Sabonio krepšinio centrą. Taigi ir iš sūnaus sulaukiu naujienų apie „Žalgirio“ komandą. Kaip bebūtų, ir pats stengiuosi palaikyti ryšį“, – teigė aukštaūgis.

G.Chižniakas džiaugiasi sūnaus tobulėjimu krepšinio aikštėje Kaune ir tikisi, jog „Žalgirio“ vyrų komanda turės dar vieną Chižniakų šeimos atstovą. Anot „Žalgiris TV“ pašnekovo, priežastys G.Chižniako sūnui žaisti Lietuvoje yra daugiau nei aiškios.

„Pasižiūrėjus į Lietuvos krepšinio istoriją galima matyti daug Lietuvoje užaugusių krepšinio žvaigždžių. Arvydas Sabonis – neįtikėtinas žaidėjas, – tvirtino G.Chižniakas. – Galėčiau išvardinti dar daug žinomų pavardžių. Tai yra krepšininkai žinomi ne tik Europoje, bet ir visame pasaulyje. Štai kodėl mano sūnus krepšinio paslapčių mokosi Kaune. Jis turi tikslą – vieną dieną patekti į pagrindinę „Žalgirio“ komandą“, – kalbėjo G.Chižniakas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų