REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Madrido „Real“ po trilerio triumfavo Čempionų lygos finale

baudinių serijos ir visų epizodų vaizdo įrašai

Europa turi naujus futbolo karalius. Jais po 11 metrų baudinių serijos tapo Madrido „Real“. Pirmieji rungtynėse pasižymėjo būtent karališkojo klubo futbolininkai, tačiau „Atletico“ sugebėjo rezultatą išlyginti ir komandos buvo priverstos žaisti pratęsimą, o tada ir varžytis 11 metrų baudinių loterijoje, kurioje nei karto nesuklydo Madrido „Real“. Vienintelė Juanfrano klaida palaidojo raudonai-baltų finalą.

Europa turi naujus futbolo karalius. Jais po 11 metrų baudinių serijos tapo Madrido „Real“. Pirmieji rungtynėse pasižymėjo būtent karališkojo klubo futbolininkai, tačiau „Atletico“ sugebėjo rezultatą išlyginti ir komandos buvo priverstos žaisti pratęsimą, o tada ir varžytis 11 metrų baudinių loterijoje, kurioje nei karto nesuklydo Madrido „Real“. Vienintelė Juanfrano klaida palaidojo raudonai-baltų finalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rungtynių eiga:

120` 11 metrų baudinių serijoje tikslesni buvo Madrido „Real“ futbolininkai. Karališkojo klubo gretose pasižymėjo L. Vazquezas, Marcelo, G. Bale`as, S. Ramosas ir C. Ronaldo. „Atletico“ klube nuo 11 metrų žymos tiksliai smūgiavo A. Griezmannas, Gabi, Saulis, tačiau į virpstą pataikė Juanfranas. Tai ir lėmė „Atletico“ pralaimėjimą.

REKLAMA

120` Viskas. Čempionai paaiškės po 11 metrų baudinių serijos. Antrajame pratęsimo kėlinyje žaidėjai buvo tiesiog pervargę, o pavojingesnių progų nesukūrė nei vieni, nei kiti. Tiesa, Pepe vėl pasižymėjo, tačiau ne futbolo, o aktorystės srityje.

108` Komandų žaidėjai pradeda neatlaikyti nuovargio. G. Bale`as, F. Luizas tiesiog krenta ant žolės, jiems traukia raumenis.

105` Pirmasis pratęsimo kėlinys baigiasi be įvarčių. Komandos turėjo keletą progų, tačiau nei vienai pasižymėti nepavyko. Dar 15 minučių ir, galbūt, 11 metrų baudinių serija.

REKLAMA
REKLAMA

95` C. Ronaldo turi progą pasižymėti, tačiau po kampinio galva nukreipti kamuolio į vartus portugalui nepavyksta.

90` Pagrindinis rungtynių laikas baigiasi 1:1. Komandos ruošiasi pratęsimui. Europos futbolo karalių dar teks palaukti.

79` Neįmuši tu – įmuša tau. Carrasco po puikaus Juanfrano perdavimo siunčia kamuolį į vartus! Rezultatas lygus 1:1. Įdomu, kad Z. Zidane`as jau išnaudojo visus tris keitimus.

78` neįtikėtina progų lavina prie „Atletico“ vartų. Šansus pasižymėti turėjo C. Ronaldo ir G. Bale`as, tačiau J. Oblakas ir gynėjai susitvarkė su pavojingu išpuoliu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

73` Pepe primena, koks puikus aktorius jis yra. Įvertinkite patys.

70` K. Benzema išeina vienas prieš vartininką, tačiau iš nelabai patogaus kampo smūgiuotą kamuolį atmuša K. Navasas. 

58` S. Sivičius turi šansą pelnyti įvartį po sumaišties baudos aikštelėje, tačiau į vartus pataikyti nesugeba.

 

51` D. Carvajalis patiria traumą ir yra priverstas palikti aikštę. Žaidėjas, eidamas ant atsarginių žaidėjų suolo, netramdo ašarų. Vietoj jo aikštėje pasirodo Danilo.

46` Pačioje kėlinio pradžioje teisėjas skiria 11 metrų baudinį už pražangą prieš F. Torresą. Ideali proga išlyginti rezultatą, tačiau jos A. Griezmannas neišnaudoja. Nusivylimas „Atletico“ stovykloje.

REKLAMA

46` Iš karto po pertraukos Diego Simeone ėmėsi permainų ir vietoje Y. Carrasco, o aikštę paliko A. Fernandez.

45` Pirmasis kėlinys baigėsi „Real“ klubui pirmaujant 1:0. Po praleisto įvarčio „Atletico“ žaidėjai atrodė sutrikę, tačiau po kiek laiko atsigavo ir pradėjo grasinti varžovų vartams, tačiau nieko labai pavojingo Diego Simeones auklėtiniams sukurti nepavyko.

15` Įvartis! Sergio Ramosas išvedė „Real“ komandą į priekį smūgiu iš arti. Tiesa, kad S. Ramosas buvo nuošalėje, teisėjas nepastebėjo.

5` Casemiro iš keleto metrų smūgiuoja į vartus, tačiau įspūdingai žaidžia „Atletico“ klubo vartininkas J. Oblakas.

REKLAMA

0` Startinės komandų sudėtys:

„Atletico“: J. Oblakas, D. Godinas, F. Luisas, Koke, A. Griezmann, F. Torresas, A. Fernandezas, Gabi, S. Savičius, S. Niguezas, Juanfranas.

„Real“: K. Navas, Pepe, S. Ramosas, C. Ronaldo, T. Kroosas, K. Benzema, G. Bale`as, Marcelo, Casemiro, D. Carvajal, L. Modričius.  

Svarbiausią metų futbolo renginį pradėjo nuostabi atidarymo ceremonija. Renginyje koncertavo Alicia Keys.

Situacija prieš rungtynes:

Abi komandos pažįstamos viena kitai iki ląstelių branduolio – 2014 metais UEFA Čempionų lygos finale „Atletico“ išsiveržė į priekį 1:0, tačiau leido varžovams išlyginti rezultatą ir žaidė pratęsimą. Čia tris įvarčius pelnęs „Real“ laimėjo 4:1 ir pelnytai kėlė virš galvų gražuolę taurę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prie „Real“ komandos vairo vos prieš penkerius mėnesius stojęs legendinis Zinedine‘as Zidane‘as gali pakartoti savo triumfą – prieš 14 metų kaip žaidėjas jis mėgavosi Čempionų lygos nugalėtojo statusu. Laimėjęs šeštadienį Zizou stotų į vieną gretą su Migueliu Munozu, Giovanni Trapattoni, Johanu Cruyffu, Carlo Ancelotti, Franku Rijkaardu ir Pepu Guardiola, kurie laimėjo turnyrą būdami ir žaidėjais, ir treneriais.

Nors „Real“ biudžetas keletą kartų didesnis, Madrido derbyje beveik visada vyksta bekompromisė kova. Pastaruoju metu „Real“ futbolininkai dažnai pralaimi „Atletico“ ekipai. Neseniai pasibaigusiame Ispanijos čempionate „Real“ nusileido varžovams namie 0:1, o svečiuose sužaidė lygiosiomis 1:1. Šalies pirmenybėse Zinedine'o Zidano auklėtiniai užėmė antrąją vietą, o Diego Simeone's kariauna – trečiąją. Stipriausiame Europos turnyre komandos tarpusavyje varžėsi šešis kartus. Keturias pergales šventė „Real“, vieną – „Atletico“.

REKLAMA

„Real“ klubas elitinį žemyno turnyrą laimėjo dešimt kartų, tris sykius suklupo finale. „Atletico“ šiose varžybose nėra triumfavęs nė karto – pralaimėjo du finalus. Tiesa, ši Madrido komanda tris kartus tapo antrojo pagal prestižą žemyno turnyro čempione – pastarąjį sykį Europos lygą laimėjo 2012-aisiais. Bukmekeriai finalo favoritais laiko „Real“ futbolininkus. Jie šio sezono Čempionų lygoje įmušė 27 įvarčius, o jų varžovai – tik 16.

GALIMOS STARTO SUDĖTYS

Madrido „Real“: Navasas; Carvajalis, Pepe, Ramosas, Marcelo; Casemiro, Kroosas, Modričius; Bale‘as, Benzema, Ronaldo. Negalės žaisti dėl traumos: Varane‘as.

REKLAMA

„Atletico“: Oblakas; Juanfranas, Godinas, Gimenezas, Filipe‘as Luisas; Koke, Gabi, Fernandezas, Niguezas; Griezmannas, Torresas.

UEFA Čempionų lygos taurė Milano “San Siro“ stadione (nuotr. SCANPIX)

KOMENTARAI

Madrido „Atletico“ strategas Diego Simeone:

Diego Simeone (nuotr. SCANPIX)

„Rungtynės bus labai intensyvios ir lygios ypač nuo pradžių. Kas laimės mūšį aikštės viduryje, tas turės pranašumą. Gali būti, kad techniškai kokybiškesnis „Real“ mėgins kontroliuoti kamuolį ilgiau.

Svarbiausia mūsų klube – tobulėjimo ir augimo idėja. Tai – gyvenimas: jei dirbsi, dirbsi dirbsi, tai galiausiai gausi, ko nori. Žaisti finale – visiškai fantastiškas jausmas, o laimėti – dar geresnis. Tokia patirtis verčia gyventi dėl tokių momentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pakeliu į finalą mes jau nugalėjome du stipriausius Europos klubus – „Barcelona“ ir „Bayern“, dabar bandysime įveikti trečiąjį. Aš nesakau, kad sieksime revanšo. Man šis žodis nepatinka. Mes tiesiog stengsimės laimėti.

Kažko daug nepakeisime žaidime. „Real“ nedaug pasikeitė nuo 2014 metų, mes galbūt pasikeitėme daugiau, tačiau struktūra išliko ta pati. Aišku tik viena, jei duosime „Real“ erdvės, jis bus labai pavojingas. Man patinka tas psichologinis finalo spaudimas. Tačiau tik pergalė mane patenkins.“

Madrido „Real“ strategas Zinedine‘as Zidane‘as:

Zinedine'as Zidane'as (nuotr. SCANPIX)

„Nesėkmė būtų, jei mes nedėtume jokių pastangų. Žinome, kad finale svarbiausia yra geras pasiruošimas ir žinojimas, kad visko gali nutikti. Ruošėmės kaip ir bet kurioms rungtynėms, o kas vyks šeštadienį, pamatysime.

REKLAMA

„Real“ visuomet patiria milžinišką spaudimą. Tai – darbo dalis ir man tai patinka. Kaip žaidėjas taip pat jaučiau tą spaudimą. Aišku, kaip treneris turiu dar daug ko išmokti. Ką laimėjau kaip žaidėjas tegu lieka istorijoje. Tikiuosi, manęs laukia dar geresni laimėjimai. Esu nepaprastai laimingas, būdamas finale ir dalindamasis šiuo jausmu su žaidėjais ir sirgaliais.“

„Atletico“ puolėjas Fernando Torresas:

Fernando Torresas (nuotr. SCANPIX)

„Tai reiškia viską, apie ką svajojau dar būdamas vaikas. Turiu galimybę tą svajonę išpildyti. Žaidžiau keliose didžiose komandose, tačiau ši – ypatinga. Noriu padėti klubui, kuris suteikė šansą man pasiekti tai, ko trokštu.

REKLAMA

Be kalbų tai bus svarbiausios rungtynės mano gyvenime. Esu labai laimingas šiame klube, kur prasidėjo mano karjera kai dar buvau penkerių. Turėjau laimės laimėti su „Chelsea“ ir su Ispanijos rinktine, tačiau šis laimėjimas man būtų ypatingas.“

„Real“ puolėjas Garethas Bale‘as:

Garethas Bale'as (nuotr. SCANPIX)

„Pirmiausia, apie ką galvoju, yra paskutinis finalas, kuriame žaidėme ir žinojimas, kad gali įveikti varžovus. Žinome, kad tai bus visiškai kitokios rungtynės, tačiau esame tikri, kad galime laimėti. Zidane‘as duoda mums laivės ir pasitikimo aikštėje - tai atsispindi antrame kėlinyje per visą sezoną. Manau, kad mūsų žaidimas gerokai patobulėjo.

Šiuo metu esame geriausios sportinės formos ir žaidžiame labai gerai. Tikiuosi, kad tai ir pademonstruosime finale bei laimėsime trofėjų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų