REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos kiokušin karatė federacija (LKKF) surengė šventinį vakarą, kuriame buvo paskelbti geriausi 2015 metų sportininkai ir treneriai.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausius iš geriausiųjų rinko visuomenė viešo balsavimo metu ir 14 specialistų (treneriai ir LKKF vadovai). Visuomenės balsavimo metu savo nuomonę pareiškė beveik 12 648 respondentai.

REKLAMA

Susumavus balsus paaiškėjo, kad geriausiais 2015 metų kiokušin karatė kovotojais tapo Lukas Kubilius ir Rūta Brazdžionytė. L. Kubilius pasaulio absoliučios svorio kategorijos čempionate Tokijuje užėmė 3-ąją vietą, todėl ir jo pergalė rinkimuose buvo užtikrinta.

Geriausios kovotojos rinkimuose visuomenė daugiausia balsų skyrė Ingai Mikštaitei, bet specialistų vertinimas pirmąją vietą lėmė 2015-ųjų Europos vicečempionei, pasaulio čempionato 6-osios vietos laimėtojai R. Brazdžionytei.

REKLAMA
REKLAMA

Geriausiu metų treneriu užtikrintai buvo pripažintas L. Kubiliaus treneris Vladimiras Silvaška. Lietuvos rinktinės treneris Paulius Klapatauskas geriausiam 2015-ųjų treneriui įteikė ypatingą dovaną - įrėmintą 1989 metų straipsnį, kuriame pranešta, kad V. Silvaška pripažintas geriausiu tų metų karatė, taekvondo ir ušu čempionato sportininku.

Įnirtinga kova rinkimuose vyko dėl geriausio metų jaunojo kovotojo titulo. Visuomenės balsavime daugiausia balsų teko Arnoldui Grevui ir Magdalenai Gustaitytei, bet suskaičiavus specialistų balsus paaiškėjo, kad pirmoji vieta atiteko Brigitai Gustaitytei. Ji minimaliai aplenkė A. Grevą ir Edgardą Sečinskį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apdovanojimą gavo ir jau minėtas P. Klapatauskas. Vienas geriausių visų laikų Lietuvos kiokušin karatė kovotojų šiemet tapo 5 dano meistru, todėl jam skirta pirmoji vieta „Metų egzamino“ nominacijoje.

Specialiu prizu „Metų mecenatas“ kiokušin karatė bendruomenė padėkojo ir bendrovės „Tete-A-Tete Kasino“ konsultantui Samoilui Kacui. „Metų varžybų“ prizas atiteko Kėdainių klubo „Stoikas“ vadovams Gediminui Tankevičiui ir Vaidui Rudeliui, kurie surengė įspūdingą Lietuvos kiokušin karatė moksleivių taurės varžybų finalą (719 dalyvių).

REKLAMA

Taip pat buvo padėkota didžiausios Europoje kiokušin karatė stovyklos moksleiviams ir jaunimui rengėjams Valiui Rudžiui ir Aleksejui Svešnikovui. Per 12 metų stovykloje „Raganė“ jau dalyvavo 8462 jaunieji sportininkai.

Be to, buvo įsteigtos ir trys linksmos nominacijos. Prizą „Metų interviu“ atsiėmė Rita Pivoriūnaitė, o Metų talentu paskelbtas Juras Sokolovas, pasižymėjęs tuo, kad pagal jo sukurtą modelį buvo pagaminti Lietuvos rinktinės marškinėliai.

Prizas „Metų linksmuolis“ buvo įteiktas tarptautinės kategorijos teisėjui Rimantui Lekeckui. Marijampolės rajono Šunskų miestelio seniūnas kelionėse linksmina sportininkus grodamas lūpine armonika ir rengdamas įvairius konkursus.

REKLAMA

Šventiniu renginiu buvo oficialiai užbaigtas 2 metų ciklas, kurio pagrindinis akcentas buvo 2015 metų pasaulio absoliučios svorio kategorijos čempionatas Tokijuje.

„Dabar pradedame naują projektą „Pasaulio čempionas“, - sakė LKKF prezidentas Vidmantas Poškaitis. - Artimiausia galimybė iškovoti šį titulą sportininkams bus 2017 metais, po to 2019-aisiais ir 2020-aisiais. Jau pradėjome kurti planus, žiūrime, ką turime ir ką galime turėti, kuriuos sportininkus galime geriausiai parengti.“

Vienas LKKF vadovų taip pat pasidžiaugė, kad 2015 metais šalies kiokušin karatė šeima dar labiau išsiplėtė - du nauji klubai įsteigti Vilniuje, po vieną - Telšiuose, Plungėje ir Pasvalyje.

Artimiausias Lietuvos kiokušin karatė sportininkų jėgų išbandymas bus vasario 27 dieną, kai Vilniuje vyks 2016 metų Lietuvos čempionatas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų