REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 7 dieną Kaune, Ąžuolyne, vyks Olimpinė diena, kurią kartu su sporto rėmėjais organizuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ir Kauno miesto savivaldybė. Visame pasaulyje švenčiamos sporto šventės pagrindiniai renginiai pirmą kartą vyks Kaune. Tai bus didžiausia iki šiol Lietuvoje vykusi Olimpinė diena, apjungianti sporto federacijų programas, Lietuvos mokyklų žaidynių finalus ir olimpinio švietimo projektą „Olimpinė karta“.

REKLAMA
REKLAMA

„Visi žinome, kad sportuoti sveika, tačiau šiuolaikinių žmonių gyvenimo būdas – labai nejudrus. Tikimės, kad Olimpinėje dienoje žmonės, o ypač jaunimas, atras motyvaciją sportuoti. Norime, kad nesportuojantys žmonės rastų sau tinkančią ir patinkančią sporto šaką, o pažengę sportininkai galėtų pademonstruoti savo sugebėjimus ir įkvėpti kitus“, - sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

REKLAMA

Šventė prasidės 11 val. olimpinio deglo uždegimu prie Karo muziejaus. Deglą estafetėje iki Dariaus ir Girėno paminklo neš olimpiečiai Austra Skujytė, Rytis Sakalauskas, Rugilė Binevičienė, Saulius Binevičius, Tomas Bardauskas, Gintarė Venčkauskaitė, Rita Ramanauskaitė ir Rūta Paškauskienė.

„Kartu su visais kauniečiais džiaugiuosi, jog Olimpinė dieną pirmą kartą vyks mūsų mieste. Tikiu, kad tai bus geriausiai suorganizuota ir gausiausia tiek sportininkų, tiek ir žiūrovų prasme Olimpinė diena per visą šalies istoriją“, - tvirtino Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Ąžuolyne, beveik 20 tūkst. kv. m. plote, bus pristatytos 25 sporto šakų „aikštelės“ – sporto federacijos organizuos parodomąsias varžybas, rengs pramogines rungtis ir pamokas. Sporto mėgėjai galės sudalyvauti Olimpinės mylios, 5 ir 10 km bėgimuose, varžytis šeimų stalo teniso turnyre ar išbandyti vis labiau populiarėjančias Crossfit treniruotes. Tik pradedantys sportuoti arba iki šiol nesportavę šventės dalyviai galės pajudėti masinėje mankštoje, dalyvauti šiaurietiško ėjimo žygyje, badmintono turnyre, irkluoti, minti dviratį, fechtuotis, spardyti futbolo kamuolį, mušti golfo kamuoliuką, išmėginti taiklumą krepšinio aikštelėje, pamėtyti regbio kamuolį, pašaudyti iš lanko ar ginklo, stebėti imtynes, gatvės gimnastikos čempionatą, gatvės šokėjų pasirodymus ar tiesiog pabendrauti su olimpiečiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kartu su LTOK Olimpinę dieną minės ir Lietuvos paraolimpinis komitetas. Šventės metu vyks daug neįgaliųjų sportininkų varžybų – nuo smiginio iki tinklinio.

Devyniose Kauno miesto arenose ir sporto bazėse vyks Lietuvos mokyklų žaidynių finalinės varžybos. Daugiau nei 1200 mokinių iš visos Lietuvos rungsis futbolo, krepšinio ir tinklinio aikštelėse, kovos dėl geriausių stalo tenisininkų, lengvaatlečių, kalnų dviratininkų ir kvadrato žaidėjų vardo.

Olimpinėje dienoje aktyviai dalyvaus ir sporto rėmėjai. „Impuls“ treneriai ves masinę mankštą, „Coca-Cola“ aprūpins bėgikus vandeniu, Lietuvos olimpinę rinktinę „LTeam“ rengianti bendrovė „Audimas“ bėgimo dalyviams įteiks nuolaidų kuponus, o „Top Shop“ apdovanos visus Lietuvos mokyklų žaidynių dalyvius. Šventėje dirbs 150 savanorių, iš kurių apie 20 – specialiuose mokymuose dalyvavę mokiniai.

REKLAMA

Olimpinė diena visame pasaulyje švenčiama daugiau kaip 60 metų. Šventės tikslus skleisti olimpizmo idėjas, skatinti žmones būti fiziškai aktyviais ir atrasti naujas sporto šakas atspindi šūkis „judėk, sužinok, atrask“. Pirmoji Olimpinė diena pasaulyje įvyko 1948 m. birželio 23 dieną, Lietuvoje ji pradėta švęsti 1989 m.

Šventės programa: lteam.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų