REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visi patyrę bėgikai turi šį tą bendro – tai panašus požiūris į treniruotes ir pasirengimą varžyboms. Remiantis profesionalių bėgimo trenerių patirtimi, galima išskirti 7 įpročius, kuriais vadovaudamiesi patyrę bėgikai pasiekia geriausių rezultatų. Bėgikams mėgėjams šie patarimai gali padėti pagerinti fizinę formą bei greičiau pasiekti geidžiamų rezultatų, ypač dabar, kai ant nosies – didžiausia pavasario bėgimo šventė „DNB | NIKE We Run Vilnius“.

REKLAMA
REKLAMA

Trenerė Jūratė Strumskytė - Razgūnė pastebi, kad sėkmingas bėgimas apima ne tik taisyklingą kvėpavimą ar dedamų pėdų padėtį, bet ir poilsį, savęs motyvaciją bei kitas, atrodytų, ne itin reikšmingas detales. Taigi, keli tikrų bėgikų įpročiai:

REKLAMA

1. Tarpinių tikslų išsikėlimas. Pradedantieji bėgikai dažniausiai išsikelia tikslą įveikti 5-10 km atstumą, o vėliau bando tą atstumą įveikti per vis trumpesnį laiką. Vis dėlto, dažnai pamirštama, kad konkreti distancija ar norimas pasiekti greitis tėra tik galutinis rezultatas. Kur kas svarbiau tai, kaip tam pasiruošiama. Tam, kad pasirengimo procesas būtų sklandus ir duotų daugiausiai naudos, jį reikia planuoti ir išsikelti papildomų tikslų, pavyzdžiui, nuosekliai didinti krūvį, galbūt pakeisti savo mitybos planą, laikytis reguliaraus darbo ir poilsio režimo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų