REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į balandžio 25 dieną Kaune vyksiantį „Ąžuolyno bėgimą“ kasdien registruojasi vis daugiau žinomų sportininkų, pasiryžusių pirmą kartą išbandyti savo jėgas bėgimo varžybose. Tai Lietuvos ralio žvaigždė – Vytautas Švedas, šuolių į vandenį Lietuvos čempionas Ignas Barkauskas, šokėjas Marius Gaižauskas, krepšininkės, futbolininkai ir kitos Lietuvos žvaigždės.

REKLAMA
REKLAMA

Ralio čempionas bėgioja retai

Nuo jaunystės Ąžuolyno parke sportuojantis vienas tituluočiausių Lietuvos ralio meistrų, iškovojęs daugiau nei 300 pergalių – Vytautas Švedas tikina, kad nors sportuoja daug, bet bėgiojimas nėra jo stiprioji pusė.

REKLAMA

„Ralio varžybų metu kūnui tenka didelis krūvis, automobilyje būna karšta, jaučiama vibracija, kaklo ir nugaros apkrova. Jau keletą metų 5 kartus per savaitę sportuoju. Tiesa, bėgioju tik tam, kad apšilčiau prieš ir po treniruotės. Nežinau savo galimybių, tad „Ąžuolyno bėgime“ tikiuosi įveikti 5 kilometrus“, - pasakojo V. Švedas.

Sportininkas atskleidė, kad „Ąžuolyno bėgime“ jis pirmą kartą dalyvaus bėgimo varžybose ir visą dėmesį skirs lenktyniaujant ne su varžovais, o su pačiu savimi.

REKLAMA
REKLAMA

Šuolininkas bėgs su draugais

Prie lenktynininko prisijungė ir iššūkį įveikti 5 kilometrus sau išsikėlė šuolio į vandenį sporto meistras, daugkartinis Lietuvos čempionas Ignas Barkauskas.

„Bėgioju nedaug, šuoliuose į vandenį reikia greičio, o bėgimas ugdo kūno ištvermę. Nesitikiu būti tarp greičiausių, stengsiuosi tiesiog linksmai ir įdomiai praleisti laiką. „Ąžuolyno bėgime“ dalyvausime kartu su modeliu Jolanta Leonavičiūte, šokėju Mariumi Gaižausku ir Europos kikbokso čempionu Sergėjumi Maslobojevu“, - sakė šuolininkas į vandenį ir televizijos šou dalyvis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

I. Barkauskas teigė, kad šeštadienis, praleistas bėgiojant gryname ore su gera kompanija, jam yra vienas iš mažų malonumų.

Krepšininkės nori išbandyti jėgas

Prie „Ąžuolyno bėgimo“ jungiasi ir 21 metus Ąžuolyno parką ir jo apylinkes savo namais laikančios „Aistės-LSU-Paradis“ krepšininkės. Komandos vadovas Petras Aleksonis tikina, kad nors krepšinyje bėgimas ir ištvermė yra svarbūs žaidimo elementai, bet klubo narės bėgimo varžybose dalyvauti pasiryžta pirmą kartą.

„Tikimės, kad bėgimas Ąžuolyne bus ne tik puiki pramoga, bet ir galimybė pakeisti aplinką ir jėgas išbandyti kitoje srityje. Apie dalyvavimą jau pranešė bent pusė komandos narių. Merginos noriai jungiasi prie įvairių akcijų, skirtų palaikyti sveiką gyvenseną, aktyvų laisvalaikį, sportą skatinančias iniciatyvas ir nori rodyti pavyzdį gyventojams savo veiksmais“, - sakė komandos vadovas.

REKLAMA

Vienija nostalgija ir graži idėja

„Pastebėjome, kad daliai į renginį besiregistruojančių žvaigždžių Kaunas yra gimtasis miestas ir Ąžuolyno parkas, sporto halė kelia malonius prisiminimus iš vaikystės, kiti tiesiog palaiko idėją skatinti aktyvų laisvalaikio leidimo būdą ir visiems prieinamą galimybę bėgioti“, - pasakojo S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro, organizuojančio „Ąžuolyno bėgimą“, direktorius Giedrius Bielskus.

Pasak organizatorių „Ąžuolyno bėgime“ taip pat dalyvaus futbolo komandos „Stumbras“ sportininkai, šokėjas Saulius Skambinas. Savo jėgas išbandyti panoro ir žinomi Lietuvos pramogų pasaulio atstovai. Tarp jų bus Gediminas Juodeika, Artūras Orlauskas, Nijolė Pareigytė ir kiti.

Balandžio 25 dieną Ąžuolyno parke, Kaune, vyks „Ąžuolyno bėgimas“. Savo jėgas čia galės išbandyti visi: nuo darželinuko iki profesionalo. Dalyviams siūloma rinktis pusės maratono, 10 ar 5 kilometrų distancijas. Moksleiviai savo jėgas galės išbandyti 400 metrų bėgime. Tėvus su dar vežimėlyje sėdinčiais vaikučiais organizatoriai kviečia sudalyvauti 400 metrų šeimos bėgimo varžybose, o mažiausieji, darželinukai, paruošiamųjų ir pradinių klasių moksleiviai galės bėgti simboliniame 100 metrų bėgime. Jiems startą skelbs renginio ambasadorius – Andrius Gudžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų