REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš keletą metų sutikti gatvėje ar parke bėgiojantį žmogų buvo retenybė, o šiandien jau netgi šaltuoju metų laiku tokių galima pamatyti dešimtis. Ir ne tik didžiuosiuose miestuose – daugelyje miestų ir miestelių masinio bėgimo maratonas tampa kasmete tradicija. Specialistų teigimu, nors ir mažais žingsniais, jeigu lygintume Lietuvą su Švedija, kur sportuoja 70 proc. gyventojų, tautiečių požiūris į aktyvų laisvalaikį tampa vis pozityvesnis, vis labiau populiarėja įvairūs sporto užsiėmimai, ne tik krepšinis ar futbolas. Vien šiais metais į įvairiausius sporto ir sveikatingumo projektus sostinėje planuojama pritraukti daugiau kaip 150 tūkst. dalyvių.

REKLAMA
REKLAMA

„Būtinybę judėti supranta vis daugiau gyventojų: jei 2013 metais įvairūs sporto renginiai pritraukė 75 tūkst. dalyvių, tai pernai jų jau turėjome 115 tūkst.“, – pasakoja VšĮ „Sveikas miestas“ direktorius Mantas Paulauskas.

REKLAMA

Iš viso, nuo 2012 m. daugiau nei šimtą įvairiausių sporto ir sveikatinimo renginių sostinėje suorganizavusi VšĮ „Sveikas miestas“, sulaukė daugiau nei 240 tūkst. dalyvių. Ir nors fizinio aktyvumo statistika Lietuvoje, lyginant su kitomis ES valstybėmis, nėra itin džiuginanti (pagal Europos Komisijos užsakymu „Eurobarometro“ atlikto tyrimo duomenimis, Lietuvoje niekada nesportuoja ir nesimankština 46 proc. žmonių), tačiau didėjantis gyventojų įsitraukimas į įvairius užsiėmimus rodo, jog padėtis sporto ir sveikos gyvensenos atžvilgiu tikrai gėrėja.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak M. Paulausko, pagrindinis „Sveiko miesto“ tikslas yra padaryti, kad sportas bei sveika gyvensena taptų vilniečių kasdienybe: „Džiugu, kad per pastaruosius keletą metų galėjome geriau supažindinti sostinės gyventojus su mažiau žinomais sporto, sveikatingumo užsiėmimais bei įvairiomis sporto šakomis. Didelio susidomėjimo sulaukusios šiaurietiško ėjimo, kalnų dviračių, disk golfo, akrobatinės ir karštos jogos pamokos, įvairios mankštos po atviru dangumi, Capoeira bei kitų kovos menų treniruotės parodė, jog žmonės tikrai yra aktyvūs ir smalsūs – tiesiog reikia sudaryti jiems sąlygas sportuoti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendradarbiaudama su sporto ir sveikatingumo organizacijomis, VšĮ „Sveikas miestas“ kiekvieną mėnesį vilniečiams ir miesto svečiams organizuoja vis skirtingus nemokamus sporto užsiėmimus. „Vien per du pirmuosius šių metų mėnesius tokiuose užsiėmimuose sulaukta daugiau nei tūkstančio dalyvių, – pastebi „Sveikas miestas“ vadovas. – Fizinė veikla turi suteikti gerų emocijų, „įkrauti“ organizmą ir tam nebūtinai reikia didelių investicijų – sportuoti galima ir namie, ir lauke, ir pakeliui į darbą, tiek vienam, tiek su draugais ar bendradarbiais. Jei norima sulaukti profesionalų pagalbos, pravartu pasidomėti ir kur vyksta dominančios sporto šakos nemokamos treniruotės, nes tokių, bent jau sotinėje, tikrai apstu. Pavyzdžiui, kovo mėnesį kurį esame paskelbę šokių ir kovos menų mėnesiu, siūlome išbandyti net 11 skirtingų nemokamų užsiėmimų.“

REKLAMA

Šiais metais vilniečių laukia 16 masinių sporto renginių, prie kurių organizavimo prisidės ir „Sveiko miesto“ komanda. Nuo gegužės Vilniaus Gedimino prospekte jau trečius metus iš eilės startuos projektas „Sekmadienis – sporto diena“, kurio metu sostinės gyventojai ir miesto svečiai kviečiami nemokamai mankštintis, išbandyti įvairius užsiėmimus ar tiesiog smagiai praleisti laiką. Ir visa tai – be amžiaus ar fizinio pasirengimo apribojimų. Per dvejus metus sportui centrinėje Vilniaus gatvėje savo sekmadienius paskyrė jau 10 tūkst. žmonių.

REKLAMA

VšĮ „Sveikas miestas“ pateikia didžiausius šių metų renginius sostinėje bei kviečia nuolat sekti informaciją interneto svetainėje www.sveikasmiestas.lt, kur nuolat skelbiami nauji, nemokami užsiėmimai.

Didžiausi šių metų sporto renginiai Vilniuje:

• „Montis Magia Taurė 2015“ – kalnų kelionių technikos ir alpinizmo varžybos – kovo 21-22 dienomis;

• Projektas „Sekmadienis – sporto diena“ – sporto renginių ciklas, vyksiantis kiekvieną sekmadienį, Vilniaus Gedimino prospekte. Pradžia – nuo gegužės 3 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

• Meninių dviračių paradas „CO2 Green Drive” ir kūrybinės dviračių dirbtuvės „Who did that to my bike? Vilniuje“ – gegužės 3 d.;

• Masinis šiaurietiško ėjimo žygis, vyksiantis Vingio parke ir Vilniaus gatvėmis – gegužės mėn. (tikslesnė data – derinama);

• „NIKE AŠ BĖGU VILNIUS/DNB pusmaratonis“ – gegužės 24 d.;

• „BigBank Plento taurė 2015“ – gegužės 31 d.;

• Tarptautinis graikų-romėnų imtynių turnyras „Vilnius Open“ – birželio 5-6 d.;

• „Vilnius Challenge 2015“ – birželio 6 d.;

• Lietuvos dviračių maratonų taurės II etapas, Vilniuje – birželio 14 d.;

• Seniūnijų žaidynės, Vilniaus etapas, liepa-rugpjūtis (tikslesnis laikas derinamas);

• 26-asis Tradicinis bėgimas „Aplink Žaliuosius ežerus“, skirtas Valstybės dienai paminėti – liepos 5 d.;

REKLAMA

• Vaikų ir jaunimo futbolo festivalis „Lithuanian Cup 2015“ – rugpjūčio 2-6 d.;

• Naktinis moterų bėgimas „Nike We Own The Night“ – rugpjūčio 22 d.;

• Europos sporto savaitė Vilniuje – rugsėjo 7-13 d.;

• „Danske Bank Vilniaus maratonas“ – rugsėjo 13 d.;

• Vilniaus sporto festivalis 2015 (Sporto mugė, „Savickas Classic 2015“) – spalio 3-4 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų