REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Myliu savo miestą, noriu čia gyventi. Nenoriu, kad išvažiuotų tėvai, draugai, – pastaruoju metu tokia negera tendencija pastebima“, – interviu Balsas.lt kalbėjo geriausias 2014 metų Lietuvos sportininkas Jevgenijus Šuklinas, po rinkimų su trenksmu atlapojęs Visagino savivaldybės tarybos duris.

Visagine 28 metų Londono olimpinių žaidynių vicečempiono vedamas Visuomeninis rinkimų komitetas „Visaginas – tai mes“ sulaukė daugiausiai žmonių pasitikėjimo savivaldybių tarybų rinkimuose praėjusį savaitgalį – surinko net 9 mandatus. Pats J. Šuklinas gavo 1985 pirmumo balsus ir, kaip sąraše prieš rinkimus, buvo pirmoje vietoje.

TAIP PAT SKAITYKITE: Savivaldybių tarybų rinkimai: kam iš sportininkų nusišypsojo politikos dievai?

Į Portugaliją antradienį nuvykęs kanojininkas tvirtino, kad tai – paskutinė treniruočių stovykla užsienyje, vėliau pasirengimas sezonui vyks Lietuvoje. J. Šuklinas Balsas.lt patikino, kad posūkis į politiką jokiais būdais nesuardys jo sporto planų. „Sportas dėl politikos nenukentės“, – užtikrino būsimas Visagino savivaldybės tarybos narys.

REKLAMA
REKLAMA

– Su „Visaginas – tai mes“ sulaukėte daugiausiai žmonių pasitikėjimo ir mandatų. Kokia sėkmės paslaptis?

– Sąžiningai dirbti. Ne ieškoti sau naudos, o dirbti dėl idėjos. Tuomet sėkmė pati ateina. Turėjau palaikymą mieste, stengėmės paviešinti, kad einame ne vietos savivaldybėje užimti ar užsidėti pliuso karjeroje, o norime ką nors gero miestui padaryti. Toks buvo pirmas žingsnis. Analizių nedarėme, nežinojome, ar patikės žmonės, ar pagalvos, kad esame jauni ir be patirties. Tie, kurie atėjo, palaikė mus.

REKLAMA

– Rezultatai pranoko lūkesčius?

– 9 mandatai – labai daug. Gyvenime, kaip ir sporte, esu maksimalistas. Kai žinojome, kad turime penkias vietas, su kiekviena papildoma vieta atsirasdavo didesnė atsakomybė. Kai dirbi su tokia didele komanda, ir atsakomybė didesnė. Tuomet nežinai, ar džiaugtis, ar iš karto griebtis darbų, kad žmonės nepasigailėtų balsavę už mus.

– Kodėl geriausias 2014 metų Lietuvos sportininkas nusprendė pasukti į politiką? Kokios priežastys?

– Myliu savo miestą, noriu čia gyventi. Nenoriu, kad išvažiuotų tėvai, draugai, –pastaruoju metu tokia negera tendencija pastebima. Tai pirmas žingsnis. Norisi ką nors duoti, padėti, pabandyti pakeisti. Antra – neturėjome palaikymo savivaldybėje. Amžiaus vidurkis Visagino taryboje – 57 metai. O tai jauniausias miestas Lietuvoje. Reikia spręsti daug problemų, – turėjome daug minčių ir idėjų, bet kai ateidavome, neturėjome jokio palaikymo. Nuo to viskas ir prasidėjo – privalome turėti savo atstovų. Reikia nors iš dalies, bet keisti tarybą. Laikas eina, viskas keičiasi. Reikia gyventi ne taip, kaip buvo prieš 30 metų, o šiuolaikinį gyvenimą.

REKLAMA
REKLAMA

Nesitikėjau, kad žmonės taip palaikys, labai malonu, bet kartu jaučiu atsakomybę. Jei pasakiau ar pažadėjau žmogui, tai 100 proc. įdėsiu pastangų, kad tai ir įgyvendinčiau. Kai gyveni tokiame nedideliame mieste, tai, ką pažadi žmonėms, turi tesėti, kitaip sunku bus žiūrėti į akis. Planuoju čia toliau gyventi ir nesu iš tų, kurie į politiką eina dėl karjeros. Norisi dalyvauti miesto gyvenime, tad to net politika nepavadinsi.

– Kokie pirmieji darbai, kurių imsitės atėję į miesto tarybą?

– Suplanavome, turime gerą komandą ir idėjų. Kol kas to nesakysiu ir nežadėsiu, viskas iš eilės. Dabar reikia išrinkti merą, su kuriuo dirbsime, toliau – vicemeras ir direktoriaus administracija. Pasiūlysime ir iš savo komandos kandidatūras. Kai viskas bus, tuomet pradėsime kartu dirbti. Tada – ir kiti žingsniai. Nenoriu dabar bėgti prieš traukinį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kaip suderinsite sportą ir politiką?

– Prieš tokį rimtą ir atsakingą žingsnį viską apskaičiavau, ar sugebėsiu ir galėsiu suderinti. Aišku, gal dar likusį asmeninį gyvenimą reikės paaukoti šiam momentui, kol baigsiu sportinę karjerą, bet laukti jau nebegaliu. Reikėjo jau dabar ką nors pradėti daryti mieste, nes paskui gali būti per vėlu. Darbą taryboje ir sportą suderinsiu, ruoštis galima ir treniruočių stovykloje, turime šiuolaikines technologijas. Rinkimų kampanijoje su komanda puikiai bendravome per „Skype“ ir kitas priemones. Prisiderinsiu treniruočių ir varžybų grafiką prie tarybos posėdžių ir viskas bus gerai.

– Tai sportas nenukentės?

– Viską apskaičiavau. Kiek atiduota! Iki Rio de Žaneiro olimpiados viskas lieka taip pat, visos stovyklos ir varžybos pagal planą. Gal teks universitetą atidėti – turėjau pereiti į kitą magistrantūros kursą. Teks atidėti ir pabaigti vėliau. Sportas nuo to nenukentės.

TIK FAKTAI

Jevgenijus Šuklinas pernai išliko pasaulio elite: pasaulio čempionate Rusijoje vienviečių kanojų varžybose 200 m sprinto rungtyje pelnė bronzos medalį, distanciją įveikęs per 38,423 sek. Sportininkas iš Visagino pakartojo 2006, 2007 ir 2009 metų rezultatą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų