REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos čempionas Klaipėdos “Dragūnas” Kaune net 18 įvarčių skirtumu - 43:25 (22:9) sutriuškino Kauno “LSU-Lūšies” ekipą ir bent jau iki šeštadienio tapo vienvaldžiu Lietuvos rankinio lygos“ lyderiu.

Lietuvos čempionas Klaipėdos “Dragūnas” Kaune net 18 įvarčių skirtumu - 43:25 (22:9) sutriuškino Kauno “LSU-Lūšies” ekipą ir bent jau iki šeštadienio tapo vienvaldžiu Lietuvos rankinio lygos“ lyderiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klaipėdiečiai akivaizdų pranašumą prieš šį sezoną dar nė vienos pergalės neiškovojusius kauniečius ėmė demonstruoti nuo pat dvikovos pradžios – greitai išsiveržė į priekį – 9:4, o 23 dvikovos minutę jau susikrovė 14 įvarčių persvarą – 20:6.

REKLAMA

Antras kėlinys buvo daugiau formalumas

„Dragūną“ į pergalę vedė 9 įvarčius įmetęs Igoris Kopišinskis, 6 pridėjo Arvydas Bučius, Jonas Geryba ir Jonas Truchanovičius – po 5.

Kauno komandai Saulius Katkevičius įmetė 7 (2 iš 7 m) įvarčius, Karolis Dambrauskas – 6 įv.

„Pirmame kėlinyje išsisprendėme problemas, greitu žaidimu pelnydami daug įvarčių, atitrūkome nuo varžovų ir didelių bėdų nekilo. Rezultatu esu patenkintas“, - po rungtynių kalbėjo „Dragūno“ vyr. treneris Artūras Juškėnas.

REKLAMA
REKLAMA

„Dragūnas“ į savo sąskaitą įsirašė dvyliktąją pergalę (yra patyrę vos 1 pralaimėjimą, 24 taškai) ir 2 taškais lenkia artimiausią savo persekiotoją Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ ekipą. Tiesa, alytiškiai yra sužaidę vieneriomis rungtynėmis mažiau.

Artimiausias Lietuvos „Vivus.lt rankinio lygos“ rungtynes Alytaus atstovai žais vasario 7 dieną (šeštadienį) išvykoje su Varėnos „Ūla“. Jei alytiškiai iškovos pergalę, tada turės lygiai tiek pat taškų, kaip ir „Dragūnas“, tačiau dzūkai tokiu atveju šokteltų į pirmąją poziciją, o klaipėdiečiai – į antrąją. Tokia situacija susiklosto, kadangi „Almeidos-Stronglaso“ ir „Dragūno“ rankininkai šį sezoną kol kas tarpusavyje rungtyniavo tik kartą ir tąkart pergalę Klaipėdoje šventė dzūkai – 19:17 (8:12).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antroji jų tarpusavio akistata numatyta kovo 14 d. Alytuje.

„Granitas-Gaja-Karys“ iškovojo pergalę Pasvalyje

Trečiąją poziciją Lietuvos „Vivus.lt rankinio lygos“ čempionate užimantys Kauno „Granito-Gajos-Kario“ rankininkai Pasvalyje susitiko su septintoje vietoje turnyro lentelėje įsitaisiusiais Pasvalio „Rankininkas/SM“ atstovais. Kauniečiai pergalę šventė 5 įvarčių skirtumu – 26:21 (14:9).

Dvyliką minučių virė apylygė – įvartis į įvartį kova, tačiau netrukus kauniečiai sužaidė atkarpą 6:0 ir trūktelėjo į priekį – 9:4. Nuo tos akimirkos granitiečiai nuolat pirmavo 3-6 įvarčiais, o vienu metu komandas skyrė ir 9 įvarčiai – 25:16.

REKLAMA

„Granito-Gajos-Kario“ ekipai (8 pergalės, 2 lygiosios, 3 pralaimėjimai) 5 įvarčius įmetė Aurimas Balčiūnas, po 4 – Vaidas Drevinskas ir Modestas trolis (1 iš 7 m), po 3 – Valdas Jarukas ir Mindaugas Urbonas.

Pasvalio ekipos (4 pergalės, 9 pralaimėjimai) gretose po 3 kartus pasižymėjo Andrius Dobradiejus, Eligijus Baranauskas, Eligijus Povilionis, Irmantas Valiulis ir Tautvydas Tekutis (2 iš 7 m).

Vilniaus derbyje – HC „Vilniaus“ pergalė

Itin karštas mūšis virė tarp dviejų Vilniaus – VHC „Šviesa“ ir HC „Vilnius“ ekipų. Šįkart pergalę po nervų karo minimalia persvara – 25:24 (15:12) laimėjo svečių teisėmis rungtyniavę HC „Vilnius“ atstovai.

REKLAMA

Tai buvo saldus HC „Vilnius“ ekipos revanšas už 2014 metų spalio 18 dieną namuose patirtą pralaimėjimą rezultatu 22:31.

HC „Vilnius“ šį sezoną ne pirmą kartą rodo nagus, priverčia prakaituoti ar net varo į neviltį čempionato lyderius.

Po šių rungtynių VHC „Šviesa“ (8 pergalės, 5 pralaimėjimai) nutolo nuo pirmųjų trijų čempionato lyderių - „Dragūno“, „Almedos-Stronglaso“ ir „Granito-Gajos-Kario“. Nuo granitiečių – per 2 taškus, nuo alytiškių – per 6 taškus, nuo klaipėdiečių – per 8 taškus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų