REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trenerio pasakytas „davai“ užkūrė naujam gyvenimui!

Arba „Kodėl dizaineris spjovė į viską ir tapo asmeniniu treneriu“

„Sportuodavau visada. Varžyboms ruoštis pradėjau prieš metus. Nors ir banaliai skamba, bet susipažinau su dabartine savo mergina, kuri mane įtraukė, pasakė „Varom, dalyvaujam“. Tuo metu varžyboms ją ruošė treneris Rinaldas Česnaitis, kuris manęs paklausė „Tu gal irgi ruošiesi?“ - besikapstydamas prisiminimuose juokėsi Regimantas Sinkevičius.

„Sportuodavau visada. Varžyboms ruoštis pradėjau prieš metus. Nors ir banaliai skamba, bet susipažinau su dabartine savo mergina, kuri mane įtraukė, pasakė „Varom, dalyvaujam“. Tuo metu varžyboms ją ruošė treneris Rinaldas Česnaitis, kuris manęs paklausė „Tu gal irgi ruošiesi?“ - besikapstydamas prisiminimuose juokėsi Regimantas Sinkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tada treneriui jis atsakė: „Baikite juokauti, pažiūrėkite į mane“.

„Treneris įvertino ir pasakė „davai“, - pokalbio metu juokėsi R. Sinkevičius ir jau po kelių mėnesių žengė į sceną „Men's physique“ kategorijoje. Tiek pavasario, tiek rudens sezonai buvo tikrai sėkmingi. R. Sinkevičius vos spėjo skaičiuoti varžybas, kuriose dalyvavo ir savo titulus.

REKLAMA

– Gyvenimas pasikeitė radikaliai?

– Viskas pasisuko visai į kitą pusę, gyvenimas ir taip sukinėjosi. Anksčiau savo gyvenimo tikrai nesiejau su sportu. Visą gyvenimą buvau šalia jo: žaidžiau krepšinį, tačiau esu žemo ūgio, todėl profesionalios karjeros pradėti nepavyko. Visada mane traukė sportas, bet save atradau būtent kūno rengyboje.

– Dabar jau pats esi treneris?

– Taip, išsilaikiau trenerio licenziją ir išvažiavau į Norvegiją, kur pasirašiau sutartį su sporto klubų tinklu „Elixia“.

REKLAMA
REKLAMA

– Anksčiau dirbai dizaineriu, į viską spjovei ir pradėjai siekti trenerio karjeros. Ne kiekvienas tokiam dalykui pasiryžtų.

– Bet kiekvienoje srityje galioja ta pati taisyklė: jei labai norėsi, tu uždirbsi. Manau, tas pats galioja ir trenerio specialybei. Kodėl aš pats visada sportavau? Pradėjau, nes pats turiu dvi stuburo išvaržas. Sporto dėka pasitaisiau savo sveikatą, nes gydytojai tik pirštais grūmodavo ir siūlydavo vienintelę išeitį – operaciją. Todėl dabar noriu savo patirtimi dalintis su kitais žmonėmis.

– Kokia svarba tenka varžybinei patirčiai?

– Varžybose sportininkai save išbando. Tai reikalauja labai daug ištvermės. Ne kiekvienas gali iškęsti dietą, discipliną. Ruošdamasis varžyboms pamatai, koks esi užsispyręs ir kam esi pasiryžęs. Kita medalio pusė: turėjau tikslą tapti asmeniniu treneriu. Man varžybos uždėjo didelį pliusą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po šia nuotrauka R. Sinkevičius socialiniame tinkle "Facebook" rašė (kalba netaisyta): Kraudamas daiktus į lagaminus nusprendžiau įamžinti, palygint, per tokį trumpą laiką iškovotus trofėjus. Ir tai, toli gražu, ne mano vieno nuopelnas. Visų pirma norėčiau padėkoti Rinaldas Česnaitis už neįkainojamą laiką, geležinę kantrybę, nepamatuojamą žinių bagažą ir už tai koks dabar esu, Ramunė Ši už begalinį palaikymą, buvimą kartu, nerealius pyragus ir "šaltą dušą" svarbiomis gyvenimo akimirkomis, Vytautas Sinkevicius, Irena Akmanova Sinkevičienė ir visai savo šeimai už kantrybę kenčiant mano bambėjimus pasiruošimo metu, visokeriopą pagalbą, paramą bei motyvaciją sunkiomis minutėmis. Taip pat norėčiau padėkot visiems žmonėms, kolegoms, sportininkams su kuriais teko garbės susipažinti, keliauti bei dalyvauti varžybose (jų visų nevardinsiu nes gautųsi ilgokas sarašas) ir visiems visiems kurie vienaip ar kitaip buvo su manimi visą tą laiką - tariu DIDELĮ AČIŪ! Jus visus labai myliu! — feeling laimingas (-a).

REKLAMA

– Niekada nesulaukdavai pašaipų, kad per vėlu viską keisti gyvenime?

– Gal tokių kalbų ir buvo. Bet to, kas man nepatinka, arba netinka, neužlaikau ir tiesiog praleidžiu pro ausis. Vėliau netgi to neprisimenu. Kam reikia save apkrauti kitų žmonių nuomonėmis? Turi savo tikslus? Tai ja ir eik!

– Kaip atsirado darbas Norvegijoje?

– Nenorėčiau šioje šalyje dirbti eilinio juodo darbo, todėl vasarą, po pirmojo varžybų sezono, nuvažiavau į Norvegiją savaitei. Ieškojau darbo, ėjau per visus sporto klubus, siūliausi, nešiojau savo gyvenimo aprašymą, dalyvavau pokalbiuose. Taip ir atsirado pasiūlymas.

REKLAMA

– Daugelis sako nuvažiuosiantis, ieškosiantis, bet ne visi turi tam drąsos.

– Būtent.

– Kaip norvegai pasitiko lietuvį, rankoje spaudžianti savo gyvenimo aprašymą?

– Įvairiai, bet džiaugiuosi, kad norvegai yra mandagūs žmonės. Jeigu Lietuvoje ateitum su savo gyvenimo aprašymu, išgirstum tiesiog atsakymą „oi, nereikia, eik iš čia“. O Norvegijoje nueini į vieną klubą, pabendrauji, pašneki, pasakai, ko nori. Buvo atvejų, kai pasakydavo, kad padėti negali, bet padavę vizitinę kortelę pasiūlydavo kreiptis vėliau. Kartais pasiūlo nueiti į kitą klubą, kuris, galbūt, tuo metu ieško trenerio. Jaučiau norvegų norą padėti. Žinoma, galiu patarti visiems – reikia pasėdėti prie savo gyvenimo aprašymo. Jei per penkias minutes surašysi, koks yra tavo vardas, pavardė ir kada gimei, tai gero įspūdžio niekam nesudarysi. Lietuvoje atsiųsk savo CV su begale klaidų bet kuriai įmonei. Kažin, ar tave kas nors priims į darbą. Atsakomybė juk turi kažkokia būti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Kokie kiti tavo žingsniai sportininko karjeroje?

– Kaip treneris sakė „Tiktai į priekį“. Iš pradžių maniau, kad pavasario sezoną praleisiu, o dabar galvoju, kad reikia ruoštis ir eiti toliau.

– Prisipažink, ar dažnai kolegos tyčiojasi iš „Men's physique“ kategorijos?

– Pagal savo sudėjimą šioje kategorijoje jaučiuosi labai gerai. Visada bus tokių, kurie apie šią kategoriją galvoja gerai ir visada bus tokių, kuriems tai nepatinka. Tie, kurie domisi, sakys, kad tai yra gražu, o bobutės sakys „nesveiki, savo žaloja, valgo tabletes“. Visokių nuomonių yra, visokių ir reikia.

REKLAMA

– Kaip galėtum apibūdinti savo kategoriją?

Pliažo berniukų kategorija. Kitais žodžiais išsireiškus, gal tai yra šiuolaikinio vyro etalonas, kurį gali pasiekti natūraliu būdu. Šiuo metu tarptautinėse scenose šioje kategorijoje yra labai didelė konkurencija. Kodėl ši kategorija populiarėja? Neįsivaizduoju (juokiasi). Gal šia kategorija labiau domisi moterys... Sutinku, kad ši kategorija yra vienas iš būdų pritraukti daugiau žiūrovų. Manau, tai skirta tiems, kurie nežino, kas yra vertinama kultūrizme, mūsų kategorija leidžia tiesiog paganyti akis po vyrišką kūną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų