REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

"Trakų", Marijampolės "Sūduvos" ir Klaipėdos "Atlanto" futbolininkai A lygoje pradeda Pakruojo "Kruojos" gaudynes.

"Trakų", Marijampolės "Sūduvos" ir Klaipėdos "Atlanto" futbolininkai A lygoje pradeda Pakruojo "Kruojos" gaudynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Marijampolės "Sūduva" - Pakruojo "Kruoja". Lapkričio 8 dieną 12 val. Marijampolė, "Arvi" stadionas. Iki šiol čempionate - 1:1, 0:1, 1:2.

REKLAMA

"Kruoja" nuo "Sūduvos" yra atitrūkusi šešiais taškais. Kaip ir nuo "Trakų" bei "Atlanto", akistatos su kuriais Pakruojo komandos lauks dviejuose paskutiniuose turuose. Viskas aišku kaip dukart du - A lygos sezono pabaigoje kirstynės dėl sidabro ir bronzos bus aršios.

Marijampolės futbolininkai nepralaimėjo jau aštuonerių čempionato rungtynių iš eilės, bet "Kruojos" šį sezoną kol kas neįveikė. Be to, "Sūduva" savaitės viduryje žaidė sunkias LFF taurės turnyro rungtynes su Vilniaus "Žalgiriu", o Pakruojo komanda ilsėjosi.

REKLAMA
REKLAMA

Marijampoliečių treneris Audrius Ramonas į kovą su "Žalgiriu" nemetė kai kurių nuo drausminių nuobaudų saugotų lyderių - nežaidė ne tik diskvalifikuotas Marius Šoblinskas, bet ir Maximiliano Ugge bei Karolis Chvedukas. Tačiau po LFF taurės dvikovos dėl kortelių atsivėrė naujų spragų - prie vis dar negalinčio rungtyniauti Vilmanto Bagdanavičiaus prisidėjo Arminas Vaskėla ir Darius Isoda.

Gargždų "Banga" - "Klaipėdos granitas". Lapkričio 8 dieną 18 val. Gargždai, miesto stadionas. Iki šiol čempionate - 0:1, 0:0, 2:1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Bangai" pastarąjį kartą A lygoje laimėti pavyko rugpjūčio pabaigoje. Įveiktas varžovas tąsyk buvo būtent "Klaipėdos granitas". Po to gargždiškiai pralaimėjo septyniskart iš eilės, iš LFF taurės turnyro juos pašalino Vilniaus "Prelegentų" veteranai ir mėgėjai. Tik praėjusiame ture "Banga" po ilgos pertraukos pelnė tašką - sužaidė lygiosiomis su Alytaus "Dainava".

Klaipėdiečiai taip pat išsikapstė iš užsitęsusio nesėkmių ruožo. Per pastarąsias dvejas čempionato rungtynes jie surinko keturis taškus. Savaitės viduryje uostamiesčio komanda žaidė LFF taurės turnyro rungtynes su "Atlantu", bet didelio poreikio persitempti fiziškai ir emociškai šioje dvikovoje nebuvo - "Klaipėdos granitas" jau po pirmosios ketvirtfinalio akistatos su kita to paties miesto komanda turėjo keturių įvarčių deficitą.

REKLAMA

Gargždiškiams pergalė suteiktų viltį iš devintosios vietos galutinėje sezono rikiuotėje pakilti laipteliu aukštyn - nuo viršutinio turnyro lentelės kaimyno "Klaipėdos granito" "Bangą" skirtų tik taškas. Bet jokių didžių užduočių nei vieni, nei kiti rungtynių dalyviai šį lapkritį nebesprendžia.

Vilniaus "Žalgiris" - Alytaus "Dainava". Lapkričio 9 dieną 12 val. Vilnius, LFF stadionas. Iki šiol čempionate - 8:0, 9:1, 3:0.

Šioje dvikovoje turnyrinių ambicijų bus dar mažiau nei Gargžduose. "Žalgiris" visus savo tikslus įvykdė - A lygos čempionų titulas apgintas, bilietas į taurės turnyro pusfinalį iškovotas.

REKLAMA

Vilniečių saugo Jakubo Wilko teiginys: "Esame čempionai ir norime laimėti visas likusias sezono rungtynes" yra galbūt vienintelis motyvacijos momentas "Žalgiriui". Sirgalius į stadioną galėtų vilioti proga nusifotografuoti su šalies čempionų taure, kuri futbolo mėgėjų lauks greta aikštės, ir, sukėlus nuotraukas į socialinį tinklą, gauti galimybę dalyvauti klubo rengiamuose žaidimuose per rungtynių pertrauką.

"Dainava" sezoną baigia apgailėtinai. Lygos autsaideriai bandė kurti naują klubo istoriją LFF taurės turnyre, bet atsakomosiose ketvirtfinalio rungtynėse iššvaistė prieš tai įgytą dviejų įvarčių persvarą ir aukštyn praleido Kazlų Rūdos "Šilą" iš pirmosios lygos. Sekmadienio dvikovą dėl nuobaudų praleis "Žalgirio" kapitonas Deividas Šemberas ir "Dainavos" legionerius Christophe'as Bellusas, bet čempionų suolas ilgesnis nei varžovų, o daugelis Vilniaus komandos lyderių, matyt, ir šiaip užleis vietą aikštėje šiemet mažiau žaidusiems.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Šiauliai" - Klaipėdos "Atlantas". Lapkričio 9 dieną 16 val. Šiauliai, miesto savivaldybės stadionas. Iki šiol čempionate - 0:1, 3:1, 0:4.

"Atlantui" ši akistata turi nepalyginamai didesnį turnyrinį svorį nei jų varžovams. Tačiau verta prisiminti, kad šiauliečiai prieš porą turų skynė smagų antausį "Trakams", nors šiems iškovoti tris taškus Saulės mieste irgi buvo labai svarbu.

Uostamiesčio komanda per pastarąsias šešerias čempionato rungtynes iškovojo 16 taškų iš 18 galimų, nepaisant to, kad šioje atkarpoje kovėsi su visais konkurentais iš pirmojo penketo, išskyrus "Kruoją". Kita vertus, "Šiauliai" irgi nepralaimi jau tris turus iš eilės - dvi pergalės ir lygiosios.

REKLAMA

LFF taurės turnyre "Atlanto" treneris Konstantinas Sarsanija galėjo leisti sau prabangą skirti poilsio keliems svarbiems futbolininkams ir leisti į aikštę jaunesnius arba mažiau rungtyniaujančius. Šiauliuose dėl kortelių nežais veteranas Andrius Jokšas, bet klaipėdiečių suolas pakankamai ilgas, kad ši netektis būtų neskausmingai kompensuota.

"Trakai" - Panevėžio "Ekranas". Lapkričio 10 dieną 18 val. Vilnius, LFF stadionas. Iki šiol čempionate - 2:2, 2:0, 1:2.

Trakuose - sukrėtimai. Senosios sostinės riteriai atsisveikino su didžiąją sezono dalį sėkmingai dirbusiu, bet šį rudenį ketverias iš eilės A lygos rungtynes pralaimėjusiu Edgaru Jankausku. E.Jankauskas tapo ketvirtu lygos treneriu, šiemet palikusiu postą - po Sergejaus Aleinikovo iš "Dainavos", Valdo Dambrausko iš "Ekrano" ir Dariaus Gvildžio iš "Sūduvos".

REKLAMA

Komandos vairą perėmęs "Trakų" sporto direktorius Virmantas Lemežis sėda į karštą kėdę. Dar visai neseniai trakiškiai turnyro lentelėje buvo antri, o dabar ne tik dėl medalių, bet ir dėl vietos kito sezono Europos lygos atrankoje teks kovoti neleidžiant sau klysti. Juolab kad dvikovoje su "Ekranu" vėl teks verstis be kortelių prisirinkusių futbolininkų - Lino Klimavičiaus, Dariaus Miceikos, Dmitrijaus Koubo. Paguoda - į rikiuotę grįžta bene svarbiausia "Trakų" asmenybė aikštės viduryje Jurijus Kendyšas.

"Ekranui" pirmasis A lygos komandų penketas nebepasiekiamas. Bet ir šioje situcijoje lieka pabrėžti - dar niekas šiemet jaunų panevėžiečių lengvai nepalaužė.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų