REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Dešimtmetis kartingo lenktynininkas Sergejus Gusarovas visų pirma save laiko Užupio respublikos piliečiu – vos prieš metus su tėvais iš Maskvos į Vilnių persikėlęs paauglys varžybose startuoja būtent Užupio respublikos vėliava puoštu gokartu. Kaip teigiama pranešime spaudai, tokiu būdu savo pamėgtą sostinės kampelį Sergejus garsina ne tik Lietuvoje, bet ir šalyse kaimynėse vykstančiose kartingo varžybose.

REKLAMA
REKLAMA

Talentingas lenktynininkas, kurį treniruoja daugkartinis Lietuvos ir Baltijos šalių kartingo čempionas Martynas Tankevičius, šiemet nesunkiai iškovojo Lietuvos kartingo čempiono vardą „Mini 60“ klasėje, kur varžosi 10–12 metų sportininkai. Pirmą kartą matomos lenktynių trasos nesutrukdė S. Gusarovui toli už savęs palikti labiau patyrusius ir seniau už jį Lietuvos kartingo čempionatuose dalyvaujančius sportinininkus.

REKLAMA

„Vasarą treniravomės daug, teko vytis lietuvaičius, puikiai pažįstančius visas vietines trasas. Kartais atrodydavo, kad varžovai nesitreniruoja, dažnai trasoje važinėdavau vienas. Tačiau nors iš šono ir galėjo pasirodyti, kad čempionate nugalėjau lengvai, konkurencija buvo didelė. Kova ypač aštri buvo paskutiniajame čempionato etape Vilniuje“, – pasakoja Sergejus, spėjęs susidraugauti ne tik su savo varžovais, bet ir su kaimynystėje gyvenančiais Užupio vaikais.

REKLAMA
REKLAMA

Lenktynininko tėtis Vasilijus antrina sūnui: „Jis jau tapo visos gatvės vaikų lyderiu, kuris organizuoja jų pramogas. Tokio amžiaus vaikai lengvai aklimatizuojasi ir greitai tampa draugais, konkuruoja tik lenktynių trasoje, o vos išlipę iš gokartų vėl tampa geriausiais bičiuliais.“ Vos metus Lietuvoje gyvenantis berniukas jau susikalba lietuviškai, o kai prireikia, pasinaudoja rusų ar anglų kalba.

Praeityje išbandęs ir dziudo, ir plaukimą, ir futbolą, S. Gusarovas atsiskleidė prie gokarto vairo: „Man patinka važiuoti. Kartais atrodo, kad važiuoju be didelių pastangų. Ir man patinka visos Lietuvoje esančios kartingo trasos.“ Prieš metus pirmą kartą dalyvavęs Rusijos „Rotax Max“ kartingo čempionate Sergejus tapo jo nugalėtoju „Micro“ klasėje, tačiau didžiausiu savo pasiekimu jaunasis lenktynininkas laiko pergalę viename iš šių metų Latvijos „PROKart“ čempionato etapų, kur jam pavyko įveikti net 28 varžovus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak lenktynininko, konkurentų skaičius bus svarbus ir sprendžiant, kuriose varžybose jis dalyvaus kitąmet. „Kuo didesnė konkurencija – tuo geriau, daugiau patirties įgaunu. Neužtenka nuolat treniruotis ir įsisavinti naujas trasas, svarbu ir dalyvauti stipriausiuose čempionatuose. Kitąmet planuoju dalyvauti kartingo čempionatuose Lenkijoje ir Italijoje, jei bus stipri konkurencija – ir Lietuvoje, jei atgims Baltijos šalių čempionatas – tuomet ir jame. Kviečia ir Rusijos kartingo čempionate dalyvauti, varžovų ten būtų nemažai, bet mums patinka čia gyventi, treniruotis pas Martyną, nebesinori grįžti į Rusiją“, – sako Užupio respublikos gyventojas. O važinėti iš čia į Rusijos čempionato etapus būtų per brangu ir pernelyg sudėtinga.

REKLAMA

Sergejus – didžiulis Lewiso Hamiltono gerbėjas, po dešimtmečio svajojantis apie dalyvavimą „Mercedes“ komandoje. „Mes turime tikslą, kartingas Sergejui – nebe vien tik hobis. Dabar svarbiausia lenktyniauti dėl patirties, netgi ne dėl titulų ir pergalių. Jis jaučia malonumą dėl to, ką daro. Futbolo treniruotėse matėsi, kad tai ne jo sportas, tačiau kartinge po kiekvienų varžybų jis akivaizdžiai važiuoja dar geriau“, – sako S. Gusarovo tėtis Vasilijus, pagrindinis sūnaus įkvėpėjas ir rėmėjas, jau dabar planuojantis jaunojo lenktynininko karjeros kelią keleriems metams į priekį. „Po kelerių metų tėvų biudžetas jau gali ir nebepatempti dalyvavimo tokio aukšto lygio varžybose Europoje, kurių reikia, kad jaunas, atkaklus ir talentingas lenktynininkas tobulėtų ir toliau, sportas reikalauja didelių investicijų bei rėmėjų.“

„Man Sergejus patinka savo užsispyrimu ir nuolatiniu noru tobulėti. Nesvarbu, ar mes atvykstame į naują trasą, ar tiesiog tobuliname įgūdžius puikiai pažįstamoje vietoje, jis visa galva pasineria į iškeltą uždavinį ir stengiasi jį vykdyti kuo geriau. Tikiu, kad apie šį vaikiną po keleto metų sužinos ne tik Lietuva“, – sako S. Gusarovo treneris M. Tankevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų