REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 5-7 d. Kaune vyko daugiadienės kalnų dviračių kroso varžybos Kauno MTB XC Taurė'2014, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjo 5 d. penktadienio vakare Kleboniškio miško parke dviratininkai rungėsi asmeninių lenktynių (ALL) laikui rungtyje 8 km techniškoje kalnuotoje distancijoje. Greičiausias buvo Matas Dumčius iš Velomanija-Niskama komandos, įveikęs trasą per 17:54 min.

REKLAMA

Šeštadienį varžybos persikėlė į kitą Kleboniškio miško dalį Kauno rajone. Dalyviai rungtyniavo klasikiniame dviračių krose, startuodami bendroje grupėje. Ilgos sunkios įkalnės, greiti sudėtingi nusileidimai pareikalavo daug jėgų. Kauno MTB XC Taurės laimėtojai išaiškėjo sekmadienį rugsėjo 7 d. po trečios dienos finišo Kulautuvoje. Dviratininkai varžėsi Kulautuvos miško takeliuose ir šlaituose, įveikdami kalnuotą trasą, kirsdami du upelius ir kitas gamtines kliūtis.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno MTB XC Taurė skirta Lietuvos dviračių sporto mėgėjams. Joje dalyvauja jauni ir seni nuo 7 metų iki 60 ir vyresni dviračių mėgėjai. Varžomasi miškingoje raižytoje vietovėje miško keliukuose ir takuose. Kalnų dviračių krosas yra olimpinė sporto šaka, bet Lietuvos sportininkai dar negali pasigirti didelėmis tarptautinėmis pergalėmis.

Susumavus 3 etapų rezultatus, vyrų V19 grupėje pirmą vietą užtikrintai laimėjo ir pats greičiausias visų varžybų dalyvis kaunietis Matas Dumčius iš „Velomanija-Niskama“ komandos. Antras buvo Julius Juodišius iš „MTBCC-team“. Trečias liko Lukas Raila iš "Velomanija-Niskama".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp moterų greičiausia buvo Edita Pociūtė-Kurlavičienė iš S-Sportas komandos. Vyrų V30 grupėje pirmą vietą iškovojo kaunietis Ridas Karaška iš „Velomanija-Niskama“. Antras buvo vilnietis Einaras Šulskus iš „Dviratai-Thermowave“ komandos. Trečia vieta atiteko Mantui Gritėnui iš „Colibri-Mototoja cycling team“.

Moterų M30 tarpe pirmavo Asta Šimkonienė iš TSMK „Raidas“, antra liko jos varžovė Nerija Andziulienė iš „Dviratai-Thermowave“.

Jaunimo V18 grupėje laimėjo Elvis Giedraitis iš „Velomanija-Niskama“. Antras jo komandos draugas Gintaras Svetikas. Trečias Karolis Genčius iš „Drym Tym“.

REKLAMA

Veteranų V40 tarpe visuose trijuose etapuose nepralenkiamas buvo Andrius Šimkonis iš TSMK "Raidas". Antrą-trečią vietas iškovojo Egidijus Pranckevičius ir Andrej Cholščevnikov iš "Dviratai-Thermowave" komandos.

Vaikų trasoje Kulautuvoje lenktyniavo ir patys mažiausi 7-12 metų dalyviai. Dėkojame Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybėms, Kulautuvos seniūnijai, Kauno miškų urėdijai, "G Sportas" UAB už pagalbą ir galimybę organizuoti tradicines Kauno kalnų dviračių kroso varžybas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų