REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų „Sprite“ talentų kovos pagrindinis prizas atiteko ne tik jauniausios dalyvių grupės krepšininkui, bet ir silpnosios lyties atstovei. 17 tūkst. litų krepšinio stipendiją galės leisti keturiolikmetė Grinkiškio (Radviliškio raj.) gyventoja Gabija Švegždaidė. Tačiau tikriausiai nedaugelis žino, kad Gabija yra ne tik krepšinio talentas.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš kelerius metus vienuolikmetė mažiau nei 1000 gyventojų turinčio miestelio moksleivė dalyvavo viename talentų konkurse... su kojūkais ir jį laimėjo, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA

„Pamačiau per televizorių ir pamaniau, kad noriu išmokti vaikščioti ant kojūkų. Tėtis juos sumeistravo“, - pasakoja G.Šegždaitė, šių metų Baltijos krepšinio taurės laimėtoja.

Kažkuo panašus Gabijai yra ir krepšinis. Jei jai patinka per televizorių pamatytas krepšinio judesys, talentingoji moksleivė puola jo mokytis. Dažniausiai viena.

„Turiu raktą nuo mokyklos sporto salės. Jei patinka judesys, puolu jo mokytis“, - sako G.Šegždaitė, organizuoto krepšinio treniruotes lankanti beveik už 30 km esančiame Radviliškyje. Ten ją keliskart per savaitę vežioja tėtis.

REKLAMA
REKLAMA

Tarptautinę „Sprite“ talentų komisiją, kurioje savo nuomonę pareiškė ir buvusi NBA žvaigždė Tyrone'as „Muggsy“ Boguesas, G.Švegždaitė sužavėjo būtent savo judesių arsenalu, universalumu ir sugebėjimu greitai priimti tinkamus sprendimus. „Iš pradžių nepatikėjau, kad laimėjau. Na, kažkur širdies gelmėse tikėjausi. Bet virpuliukas buvo“, - pasakoja keturiolikmetė, apie tai, kad ji tapo visos Lietuvos ir vienintelio tokio Europoje krepšinio talentų konkurso absoliučia nugalėtoja, sužinojusi tūkstančių Kauno „Žalgirio“ arenos žiūrovų akivaizdoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad man dar labai daug ką reikia tobulinti – pirmiausia gynybą ir metimą. Ir tą patį žaidimą vienas prieš vieną“, - sako jaunoji talentė apie tai, kam reikėtų leisti laimėtą krepšinio stipendiją.

Lietuvos krepšinio federacijos ir kompanijos „Coca-Cola“ stipendija – ne vienintelis prizas, kurį gavo G.Šegždaitė. Drauge su kitais penkiais savo grupių nugalėtojais bei „Sprite“ oro karaliumi ji keliaus į NBA rungtynes.

„Labiausiai norėčiau pamatyti „Cleveland Cavaliers“ ir „Oklahoma City Thunder“ rungtynes“, - teigia jaunoji krepšininkė, kuriai labiausiai patinka būtent Oklahomos puolėjas Kevinas Durantas.

REKLAMA

Drauge su jaunesniais broliais dvyniais augančiai G.Šegždaitei tai gali būti kol kas tolimiausia kelionė. Iki šiol su Lietuvos keturiolikmečių mergaičių rinktine (U14) ji yra aplankiusi Latviją, kurioje šįmet ir laimėjo Baltijos taurę. Laimėjusi lietuvių kalbos konkursą praėjusį pavasarį Gabija lankėsi Čekijoje, o tapusi 4 rajoninių olimpiadų laureate dovanų gavo kelionę į Briuselį, kurį ketina aplankyti rudenį.

G.Šegždaitei, jos pačios teigimu, labai patinka skaityti knygas, ypač enciklopedijas, žinynus. Ji mokosi vienais dešimtukais, o kaip lietuvių kalbos konkurso „Švari kalba-švari galva“ laureatė ji susitiko ir su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite. Tačiau ir tada išlindo krepšinio tema.

„Paspaudusi mano ranką prezidentė pastebėjo, kaip tvirtai ją paspaudžiau. „Tvirta ranka, kaip krepšininkės“, tada pasakė ji“, - prisimena G.Šegždaitė.

G.Šegždaitė savo ateitį sieja su krepšiniu ir kol kas nežino, ką studijuos. Tačiau užsimena, kad be krepšinio jai labiausiai patinka geografija.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų