REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Dramatiškose Vengrijos „Grand Prix“ lenktynėse antrąją pergalę karjeroje išplėšė Danielis Ricciardo„Red Bull“ komandos. Australui pavyko lenktynių pabaigoje susitvarkyti su prieš jį važiavusiais Lewisu Hamiltonu ir kurį laiką pirmavusiu Fernando Alonso.

REKLAMA
REKLAMA

D. Ricciardo turėjo šviežesnes padangas lenktynių pabaigoje, todėl pasinaudojo palankia padėtimi ir iškovojo jau 131 tašką šį sezoną.

REKLAMA

Antram finišo liniją pavyko kirsti F. Alonso, kuris ilgai gynėsi nuo L. Hamiltono atakų, tačiau negalėjo rimčiau pasipriešinti greitajam D. Ricciardo.

Trečias finišavo dėl čempiono vardo kovojantis L. Hamiltonas. Britas iš pradžių bandė aplenkti F. Alonso, tačiau nespėjo to padaryti ir į priekį praleido D. Ricciardo. Tuo metu greitai lėčiau važiavusią trijulę pavijo Nico Rosbergas, paskutiniajame rate bandęs pakilti į trečiąją vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Visgi L. Hamiltonas drastiškai gynė savo poziciją ir vos neišstūmė komandos draugo už trasos ribų. N. Rosbergas turėjo tenkintis ketvirtąja vieta.

Priminsime, kad L. Hamiltonas varžybas dėl techninio gedimo kvalifikacijoje pradėjo iš techninės aptarnavimo zonos.

Lenktynės prasidėjo šlapioje trasoje, tad pilotai startavo su tarpinėmis padangomis. Netrukus trasa ėmė džiūti, todėl sportininkai galėjo užsidėti sausam asfaltui skirtas padangas.

Nors lenktynių startas praėjo sklandžiai, vis dėlto kiek vėliau pasipylė avarijos. Pirmasis savo bolidą trečiajame rate stipriai sudaužė Marcusas Ericssonas („Caterham“). Trasoje iškart pasirodė saugos ir medikų automobiliai, nors lenktynininkui medicinės pagalbos neprireikė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Romainas Grosjeanas taip pat viename iš Hungaroringo trasos posūkių nesuvaldė „Lotus“ bolido ir trenkėsi į apsauginius barjerus. Taip pat į barjerus rėžėsi ir Sergio Perezas („Force India“), prieš tai iš lenktynių „eliminavęs“ komandos draugą Nico Hulkenbergą.

Dėl šių avarijų trasoje net kelis kartus buvo pasirodęs saugos automobilis.

Puikią penktąją vietą iškovojo Felipe Massa su „Williams“ bolidu, už savęs išlaikęs Kimi Raikkoneną iš „Ferrari“ ir Sebastianą Vettelį su „Red Bull“.

Aštuntąją vietą užėmė dar vienas „Williams“ pilotas Valtteri Bottas, devintąją – Jeanas Ericas Vergne‘as („Toro Rosso“). Dešimtuką užbaigė Jensonas Buttonas („McLaren“).

REKLAMA

Lenktynėse lyderiai keitėsi itin dažnai. Trasoje kurį laiką pirmavo N. Rosbergas, J. Buttonas, D. Ricciardo bei F. Alonso.

Bendroje įskaitoje po 11-os etapų lyderiu išliko N. Rosbergas. Jo sąskaitoje jau 202 taškai. Antras rikiuojasi šiek tiek atsilikimą sumažinęs L. Hamiltonas (191 taškas), trečias – D. Ricciardo (131 taškas).

Konstruktorių Taurės įskaitoje toliau įtikinamai pirmauja „Mercedes“ (393 taškai). Antrąją vietą užima „Red Bull“

(219 taškų), trečiąją – „Williams“ (142 taškai).

Kitas F-1 etapas vyks po vasaros pertraukos rugpjūčio 24 d. Belgijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų