REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Sekmadienį ryte ne pagal planą pirmąsias FIFA pasaulio futbolo čempionato C grupės rungtynes pradėjusi Dramblio Kaulo Kranto rinktinė atsitiesė ir iškovojo pergalę. Brazilijoje jai skersai kelio stojusi Japonija po pirmojo kėlinio pirmavo, bet antrajame du įvarčius pelnę afrikiečiai laimėjo minimaliu rezultatu 2-1.

REKLAMA
REKLAMA

Per pirmas dešimt susitikimo minučių aktyvesni buvo afrikiečiai, kurie neretai atliko tolimus perdavimus priešininkų baudos aikštelės link. Tačiau nuo visų jų atakų azijiečiams apsiginti pavyko.

REKLAMA

16 minutę Japonija atidarė savo įvarčių sąskaitą. Tai padarė Keisuke Honda, nuostabiai suklaidinęs varžovų gynėjus ir atlikęs neatremiamą smūgį į artimąjį viršutinį vartų kampą.

21 minutę į DKK rinktinės vartus vos nekrito antrasis įvartis. Puikų reidą atlikęs Atsuto Uchida jį užbaigė smūgiu, bet pastarojo bandymą atrėmė vartininkas Boubacaras Barry.

28 minutę į Japonijos rinktinės vartų pusę skriejo vienas retesnių DKK futbolininkų smūgiuotų kamuolių, bet šį kartą smūgį atlikęs Salomonas Kalou taip pat pasižymėti nesugebėjo. Tiesa, po kelių minučių baudos smūgį atliko Arthuras Boka, bet ir šis įvarčio nepelnė.Antrąjį kėlinį aktyviau pradėjo japonai. Jau 50 minutę tolimą smūgį atliko Makoto Hasebe, bet pastarasis tai darė netiksliai.

REKLAMA
REKLAMA

58 minutę puikų reidą priešininkų baudos aikštelės link atliko Yaya Toure, kurį sustabdyti bandęs japonas rizikavo būti išvytas iš aikštės. Neįtikinamai varžovų baudos aikštelėje griuvęs afrikietis vienuolikos metrų baudinio neišprovokavo, o azijiečiai išvengė rimtesnių pasekmių. Jau po minutės smūgį iš toli atliko S.Kalou.

64 minutę rezultatas tapo lygus 1-1. Po nuostabaus Serge‘o Aurier perdavimo tiksliu smūgiu galva pasižymėjo Wilfriedas Bony, kuris nepaliko jokių vilčių vartininkui Eiji Kawashimai.

Negana to, dar po kelių minučių DKK pirmą kartą šiame susitikime išsiveržė į priekį. Afrikiečiai antrąjį įvartį pelnė po tokios pačios kombinacijos, kai aukštą perdavimą priešininkų baudos aikštelės link atliko S.Aurier.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį kartą pastarojo perdavimą įvarčiu pavertė Gervinho, todėl rezultatas tapo 2-1. Verta paminėti tai, kad trenerio Sabri Lamouchi auklėtiniai atsitiesė po keitimo aikštėje pasirodžius Didier Drogba.

80 minutę pavojingą smūgį atliko ir pats D.Drogba, o po kelių minučių – dar vieną, bet įvarčio nepelnė. Kadangi tai buvo viskas, ką futbolininkai sugebėjo nuveikti per likusį rungtynių laiką, pergalę iškovojo DKK rinktinė. Ji po pirmojo turo C grupės pirmąja ir antrąja vieta dalinasi su Kolumbija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų