REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Savaitgalį sostinėje įvykusi „LTeam“ olimpinė diena sutraukė sportininkus ir sporto mėgėjus iš visos Lietuvos. Šventės organizatoriai dalinasi įdomiausiais skaičiais iš didžiausios metų šalies sporto šventės.

REKLAMA
REKLAMA

1 – oji Olimpinė diena, surengta po „LTeam“ vėliava, buvo daugiausiai skirtingų sporto šakų suvienijusi sporto šventė Lietuvos sporto istorijoje.

REKLAMA

3 – tiek olimpinių medalininkų nešė šių metų šventės olimpinį deglą: Pekino olimpinių žaidynių sidabro medalininkas penkiakovininkas Edvinas Krungolcas, tose pačiose žaidynėse bronzos medalį iškovojęs imtynininkas Mindaugas Mizgaitis ir Pekino parolimpinių žaidynių sidabro medalininkas golbolininkas Žydrūnas Šimkus.

8 – tiek buvo skirtingų sporto šakų, kurias pristatė ir kuriose galėjo varžytis neįgalieji. Tarp jų – krepšinis vežimėliuose, sportinio peilio svaidymo turnyras, paplūdimio tinklinio varžybos sėdint.

REKLAMA
REKLAMA

12 – tiek olimpiečių nešė olimpinį deglą nešė iš viso. Be jau minėtų medalininkų, tarp šių olimpiečių buvo 2014 m. Sočio olimpiadoje visus nustebinęs biatlonininkas Tomas Kaukėnas, krepšininkas, Londono olimpinių žaidynių dalyvis Renaldas Seibutis, Atėnų parolimpinių žaidynių dalyvis, Europos ir pasaulio parolimpinių čempionatų prizininkas golbolininkas Tomas Šimkus.

25 – ši Olimpinės dienos šventė Vilniuje buvo jubiliejinė, 25-oji. 1989 m. gegužės 13 d. Gedimino pilyje olimpinis čempionas Šarūnas Marčiulionis uždegė deglą, kuris estafete keliavo per Lietuvą, Latviją, pasiekė Estijos sostinę Taliną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

74 – tiek metų buvo vyriausiajam Olimpinės dienos dalyviui, kuris varžėsi 5 km bėgimo rungtyje.

100 – maždaug tiek skirtingų turnyrų ir varžybų iš viso buvo surengta šventės metu.

300 – tiek žmonių dalyvavo didžiausioje Lietuvoje meninės gimnastikos mankštoje.

1200 – apytiksliai tiek dalyvių pritraukė lietuviškos olimpinės mylios (1988 m) bėgimas. Visi kartu jie nubėgo 2385,6 km, tai šiek tiek daugiau negu atstumas tarp Vilniaus ir Romos.

1200 – tiek kulkų buvo iššauta pristant šaudymo pneumatiniais ginklais rungtį. Išbandyti savo taiklumą galėjo visi norintys.

REKLAMA

1500 – tiek dalyvių pritraukė 5,10 ir 20 km bėgimai. Gausus bėgikų, bėgusių ilgesnes distancijas, būrys įrodo, kad lietuviai tampa vis sportiškesni ir džiaugiasi galimybe pajusti olimpinę dvasią.

2400 – tiek įvairių apdovanojimų ir prizų iš viso buvo išdalinta šventės dalyviams, kad jiems liktų prisiminimas, skatinantis sportuoti ir gyventi aktyviai.

„LTeam“ olimpinė diena – kasmet birželį vykstanti sporto šventė, organizuojama Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, ja siekiama skatinti sportinę veiklą Lietuvoje. Šio didžiausio metų sporto renginio šalyje metu savo sporto šakas pristato įvairios federacijos ir klubai, šventės dalyviai varžosi įvairiuose konkursuose ir rungtyse, patys išbando įvairias sporto šakas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų