REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Jubiliejinė 25-ąjį kartą Lietuvoje minima Olimpinės dienos šventė šiemet bus išskirtinė – pirmą kartą po „LTeam“ vėliava organizuojamame renginyje tikimasi sulaukti rekordinio skaičiaus dalyvių, kuriems pramogas organizuos sporto federacijos, visuomeninės organizacijos, Parolimpinis komitetas ir didžiausi šalies sporto rėmėjai. „LTeam“ olimpinė diena šiais metais bus surengta Vilniuje birželio 7 d. Šventę organizuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas kartu su VšĮ „Sveikas miestas“ ir Vilniaus savivaldybe.

REKLAMA
REKLAMA

„Iš pagrindų atnaujinome tradicinę Olimpinės dienos renginio koncepciją ir šiemet rengiamės masiškiausiai sporto fiestai Lietuvoje. Dėl jos organizavimo varžėsi net keli miestai: šiemet laimėjo Vilnius. Tai, kad šventė pirmąkart rengiama po „LTeam“ ženklu, reiškia, kad šis milžiniškas sporto festivalis suburs visas amžiaus kategorijas, sporto federacijas, rėmėjus“, – sako Lietuvos olimpinio fondo direktorius Vitalijus Vasiliauskas.

REKLAMA

„LTeam“ olimpinės dienos renginiai vyks Katedros aikštėje bei prie Baltojo tilto. Savo sporto šakas šventės metu pristatys per 20 šalies sporto federacijų, įvairios sporto asociacijos, sąjungos, klubai, akademijos ir mokyklos. Vyks įvairūs mini turnyrai, konkursai, kurių dalyviai galės laimėti prizus, atskira parodomoji programa numatyta vaikams.

„Siekiame, kad per „LTeam“ olimpinę dieną į Vilniaus centrą, susirinktų kuo daugiau žmonių, o jiems išjudinti parengėme kaip niekada plačią programą. Šventės pradžią žymės ant Gedimino kalno olimpinių čempionų uždegtas olimpinis deglas, kurį vėliau Lietuvos moksleiviai ir olimpiečiai neš specialiu 4 km maršrutu. Greta jau įprastų renginių, kaip lietuviškos olimpinės mylios (1988 m) ir 10 km – bėgimų, olimpinės dienos dalyvių laukia ir daug naujovių.“, – teigia VšĮ „Sveikas miestas“ direktorius Mantas Paulauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas išskirtinis šventės akcentas – masiškiausia Lietuvos istorijoje mankšta, kurią Katedros aikštėje organizuos vienas pagrindinių šventės rėmėjų sporto ir sveikatingumo klubų tinklas „Impuls“.

„Mūsų klubo komanda, jau trečius metus populiarindama viešas mankštas didžiuosiuose Lietuvos miestuose, su nauju kvėpavimu prisideda prie tradicinės sporto šventės. Rekordinei mankštai organizuoti jau pasiruošusi geriausių mūsų trenerių ir ištikimiausių sporto entuziastų komanda. Priimdami iššūkį surengti rekordinę mankštą, norime paraginti lietuvius būti aktyviais ir padėti suprasti, kad fizinė veikla gerina nuotaiką ir teikia naudą sveikatai“, – sako „Impuls“ direktorius Vidmantas Šiugždinis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„LTeam“ olimpinės dienos metu taip pat vyks Lietuvos mokinių olimpinio festivalio uždarymas, bus apdovanoti jo nugalėtojai. Be to, pajusti olimpinę dvasią galės ir žmonės su negalia: renginio metu vyks neįgaliųjų sporto varžybos, kuriose dalyviai varžysis 8 sporto šakose.

Lietuvoje Olimpinė diena kasmet organizuojama nuo 1989 m. Tų metų gegužės 13 d. Gedimino pilyje olimpinis čempionas Šarūnas Marčiulionis uždegė deglą, kurį vėliau estafetės dalyviai nešė per Lietuvą ir Latviją į Estijos sostinę Taliną.

Registracija į olimpinį bėgimą: http://olimpinisbegimas.lt/.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų