REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

„Ši diena golfo visuomenei bus išskirtinė - pirmą kartą į gegužės 23-25 d. vyksiantį Lietuvos atvirąjį golfo mėgėjų čempionatą suvažiuos net 21 šalies atstovai“, - šiandien Vilniuje vykusią spaudos konferenciją pradėjo Lietuvos golfo federacijos (LGF) prezidentas Rolandas Dovidaitis.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiamės, kad pavyko pakviesti tiek daug pajėgių žaidėjų . Noriu pažymėti, kad tokio lygio žaidėjų Lietuvoje dar nebuvo. Oras taip pat turėtų lepinti, aikštynas čempionatui pasiruošęs puikiai, todėl tikimės, kad šis turnyras bus labai sėkmingas. Norime įrodyti, kad Lietuvoje galima rengti aukščiausio lygio čempionatus, kad svečiai išsivežtų kuo geriausius įspūdžius“, - kalbėjo čempionatą organizuojančios federacijos vadovas.

REKLAMA

1 numeriu šio čempionato dalyvių sąraše įrašytas lietuvis Kornelijus Baliukonis, kuris specialiai šiam turnyrui grįžo iš JAV. Čia jis jau kelerius metus gyvena ir treniruojasi. „Sportuoju 6 kartus per savaitę, po to jėgas tikrinuosi įvairiuose turnyruose. Vasarą dažniausiai dalyvauju mūsų šalies ir Europos turnyruose, kad galėčiau kelti savo reitingą ir tuo pačiu kelti Lietuvos lygį. Šiame čempionate noriu laimėti, varžovais nesidomėjau, žinau, kad Rusijos čempionas pajėgus, bet problemų daug neturėtų būti, jei gerai žaisiu“, - pažymėjo K. Baliukonis.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos čempionas Juozapas Budrikis taip pat žada kovoti dėl patekimo į pirmąjį trejetuką. „Į šį turnyrą suvažiuos daug stiprių varžovų, bet stengsiuosi nepasiduoti. Svarbiausia nuo visko atsiriboti, žaisti savo žaidimą“, - tvirtino sportininkas.

Lietuvos atvirajame golfo mėgėjų čempionate dalyvaus 6 šalių čempionai – 3 iš Baltijos šalių, taip pat Izraelio, Rusijos ir Austrijos, todėl laukiama daug intrigos. Lietuvos atvirasis golfo mėgėjų čempionatas - puiki proga žaidėjams papildyti reitingo taškų kraitį. Lietuva iš Baltijos valstybių gauna daugiausiai reitingo taškų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Golfas sunkus sportas, ne tiek fiziškai, kiek techniškai. Yra daug smulkmenų, kurios gali daug ką pakeisti, sugadinti žaidimą. Jei, pavyzdžiui, krepšinyje centimetras neturi didelės reikšmės, tai golfe tas centimetras gali pakeisti labai daug“, - apie golfo specifiką pasakojo K. Baliukonis.

„Visada laukiu, kada Kornelijus grįš į Lietuvą, nes varžovų trūksta. Mes to paties amžiaus, žaidžiame gerą golfą. Visuomet varžomės, vienas kitam nepasiduodame. Gal tik treniruočių metų smūgių per daug neskaičiuojame, kad nebūtų didelės įtampos“, - pasakojo Budrikis. „Norėčiau, kad Lietuvoje atsirastų kuo daugiau žmonių, žaidžiančių golfą. Kad kuo daugiau domėtųsi šia sporto šaka, galėtų matyti gabius, perspektyvius žaidėjus, kad patektume tarp geriausių Europoje ir pasaulyje“, - šviesios ateities mūsų šalies golfui linkėjo J.. Budrikis. Jam antrino ir K. Baliukonis, kuris pridūrė, kad Lietuvai reikia kuo daugiau jaunų žaidėjų, daugiau konkurencijos. Kad būtų įdomiau žaisti tiek patiems, tiek svečiams iš užsienio.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų