REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antrus metus iš eilės Lietuvos standarto čempionais tapo Vilniaus „Dileksos“ šokėjai V. Lacitis ir V. Golodneva, kurie birželį šoks savo vestuves. Antrus metus iš eilės Lietuvos standarto čempionais tapo Vilniaus „Dileksos“ šokėjai Vaidotas Lacitis ir Veronika Golubeva, kurie pasaulio reitinge dabar užima dešimtą vietą. Lauktos kovos su pagrindiniais varžovais Kauno „Kaspino“ kubo šokėjais Evaldu Sodeika ir Ieva Žukauskaite šįkart nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniečiai Kėdainiuose vykusiose šalies pirmenybėse buvo pranašesni visuose penkiuose šokiuose. „Čempionatui labai rimtai rengėmės, su mumis nuoširdžiai dirbo dabartinė mūsų trenerė Edita Daniūtė ir iš Italijos atvažiavęs jos partneris Mirko Gozzoli, kurie abu buvo ir Kėdainiuose. Labai norėjome apginti pernykščius Lietuvos čempionų titulus ir juos apgynėme. Tuo mes labai džiaugiamės“, – sako Vaidotas Lacitis.

REKLAMA

Jūsų mokytojai – pasaulinio garso šokėjai, tad gaunate puikias pamokas?

Taip, pamokos labai naudingos, neįkainojamos. Atstovaujame „Dileksos“ klubui, kurio vadovas – Juozas Aleksandravičius, išmokęs mane šokti ir tobulinęs iki suaugusiųjų grupės. Jam skiriu pačius gražiausius žodžius ir reiškiu didelę pagarbą.

Su Veronika Golodneva šoku pastaruosius penkerius metus. Mūsų pagrindinė trenerė – Edita Daniūtė, kuri mus veda į tarptautinius vandenis. Turime ir kitų trenerių, kurie mums konsultuoja.

REKLAMA
REKLAMA

Tikriausiai ne vien sportiniais šokiais gyvi. Ar jau spėjote baigti aukštąsias mokyklas?

Taip. Kai šokau ir gyvenau Maskvoje, 2009 m. baigiau Sankt Peterburgo humanitarinio universiteto Maskvos filialą ir įgijau choreografo specialybę. Gavau puikų išsilavinimą, nes choreografija apėmė gana platų ratą – buvo ir baletas, režisūra, literatūra. Mūsų sportiniai šokiai yra labiau specializuoti, tą, ką mes mokomės kasdien, perteikiame ir kitiems šokėjams.

Mano partnerė Veronika Golodneva iš pradžių studijavo ISM Vadybos ir ekonomikos universitete, tačiau mokslą buvo sunku derinti su sportu ir ji baigė Vilniaus universitetą verslo administravimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Abu šokate jau seniai, tapote daugkartiniais Lietuvos jaunimo čempionais, dabar pergales tęsiate suaugusiųjų sporte, gal judu pora ne tiktai ant parketo?

Taip, taip. Penktus metus esame kartu, o trečius metus – susižadėję.

Tad kada išauš ta iškilminga judviejų vestuvių diena?

Ne visi žino, negaliu sakyti. Tačiau vestuvės jau suplanuotos, jos įvyks birželio mėnesį. Esame numatę ir vestuvių dieną.

Sugrįžkime atgal į Lietuvos čempionatą, kuris vyko Kėdainių sporto arenoje. Ar šokėjams buvo jauki ši arena?

Labai, joje jautėmės puikiai. Geras apšvietimas, oro kondencionavimo sistema, grojo aukšto lygio orkestras. Emocingi buvo žiūrovai, kurių buvo pilnutėlė arena ir jie mus labai palaikė.

REKLAMA

Kiek pamenu, šis Lietuvos čempionatas buvo vienas maloniausių, tikrai gražiai organizuotas. Norėčiau dar ne kartą sugrįžti į kėdainiečių areną, nes viskas labai patiko, visiems buvo smagu šokti.

Kaip vertini savo pasirodymą?

Laimėjome visus šokius, tad įvertinimas vienareikšmis – gerai. Tačiau niekada negali būti užtikrintas, jog tapsi čempionu. Nuo pačio pirmojo turo kovojome, stengėmės, nes konkurencija buvo gana didelė. Ačiū Dievui, kad viskas gerai baigėsi.

Kuris šokis – judviejų pats mėgstamiausias?

Kaip kada, daug kas priklauso nuo nuotaikos. Būna, kad fokstrotas arba kuris nors iš valsų, būna, kad tango ar kvikstepas. Nė vieno šokio išskirti nenorėčiau.

REKLAMA

Kiek metų jau šoki?

Pradėjau gal nuo šešerių metukų. Pusantrų metų šokau Lenkijoje, nemažai laiko praleidau Maskvoje, o į Lietuvą grįžau gal 2008-aisiais.

Artėja Europos čempionatas Maskvoje, ko jame tikiesi?

Čempionatas vyks kovo 29 d. Pagrindinis mūsų tikslas – patekti į finalą. Mūsų rezultatai kyla, pastarojo meto įvairūs konkursai rodo, kad mums iki finalo nedaug trūksta. Stengsimės ir toliau neužsisėdėti, lipsime meistriškumo laipteliais aukštyn. Europos čempionatui greičiausiai rengsimės Lietuvoje.

Marytė Marcinkevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų