REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Tarptautiniame senjorų teniso turnyre – vis mažiau klaustukų. Akių ligų gydytoja dirbanti Renata Steponkienė šventė pergalę savo amžiaus kategorijos vienetų varžybose, o sekmadienį į kovą dėl aukščiausios prabos apdovanojimų stos ir visas būrys likusių lietuvių. Trečiąją dieną iš 43 mačų, kuriuose žaidė mūsų šalies atstovai, pergales iškovojo 18 korto šeimininkų. Iš viso šeštadienį sužaisti 85 mačai.

REKLAMA
REKLAMA

Čempione savo amžiaus grupėje tapusi šilutiškė R. Steponkienė džiaugėsi iškovotu titulu ir negailėjo gražių atsiliepimų turnyro organizatoriams.

REKLAMA

„Kiekvieno turnyro specifika skiriasi. Varžovės naudoja skirtingas taktikas, o teniso kamuoliukas visuomet išlieka apvalus (šypsosi). Galbūt mano žaidimą šiek tiek įtakojo sunki kelionė, be to, žaidžiau ant sau neįprastos dangos. Niekuomet nežinai, prieš kokio lygio tenisininkes teks kautis. Iš buvusių oponenčių man buvo pažįstamas tik Elenos Gykienės žaidimas.

Vilniaus taurėje“ dalyvauju jau trečiąjį kartą. 2013-aisiais pavyko tapti nugalėtoja, todėl džiaugiuosi, kad šiemet pavyko pakartoti šį pasiekimą. Ypač gerą įspūdį paliko turnyro organizacija. Pas mus, moteris, dirbo itin profesionalūs teisėjai, tad visi susitikimai praėjo be jokių ginčų ar nesusipratimų. Teko kalbėtis su viešniomis iš Maskvos. Jos teigė, kad pamatę „SEB arenos“ kompleksą neteko amo“, - mintimis dalijosi lietuvė.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį Lietuva turės atstovą ir vienetų varžybų finale. Vidmantas Dalamakas 60-mečių amžiaus kategorijos pusfinalyje 6:0, 6:2 susitvarkė su su suomiu Klausu Berneriu. Kovoje dėl aukso V. Dalamako laukia dar vienas suomiškas išbandymas – kova su aštuntuoju pagal skirstymą Mikko Horsma.

65-mečių amžiaus grupėje Petras Vozbutas ir Algirdas Gailius sugebėjo patekti į pusfinalius. Deja, šis barjeras abiem lietuviams buvo per aukštas. A. Gailiaus ir vokiečio Thomo Murtaugho mače prireikė visų trijų setų - 7:6 (5), 2:6, 6:4, o P. Vozbutas 6:4, 7:6, (2) buvo priverstas pripažinti olando Adamo Zdzislawo Stoltmanno pranašumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėl to P. Vozbutas turės progą tapti nugalėtoju. Sekmadienį dvejetų finale kartu su rusu Lakovu Atrokhovu jis bandys palaužti minėto A. Z. Stoltmanno ir vokiečio Hanso-Peterio Balke'o duetą.

Į 40-mečių dvejetų pusfinalį lengvai žengė Andrius Augūnas ir vienas geriausių visų laikų Estijos tenisininkų Renne Buschas. Jie nesunkiai 6:1, 6:3 susidorojo su baltarusiais Maksimu Dubrovenskiu ir Aleksejumi Noviku. Lietuvio ir esto duetas kovos prieš Stepą Buganauską ir Audrių Šeškų. Jie ketvirtfinalyje 1:6, 7:5,10:1 palaužė estus Erlendą Pakką ir Ivarą Puuseppą.

REKLAMA

Verta pažymėti, kad R. Buschas vienetų pusfinalyje sutiko kol kas rimčiausią savo varžovą – Arūnas Rozga estui pralaimėjo po garbingos kovos 4:6, 3:6. Finale buvęs profesionalus tenisininkas susitiks su antrąjį reitingą turinčiu vokiečiu Romanu Grotelohu. Dvejetų pusfinalyje žais ir Tadas Tarasevičius. Jungtinė lietuvio ir neurochirurgo iš Latvijos Egilio Valeinio komanda ketvirtfinalyje be vargo 6:0, 6:0 įveikė suomio Marko Kauppi ir latvio Arnio Locmelio pasipriešinimą. Dėl patekimo į finalą 45-mečių grupėje T. Tarasevičius ir E. Valeinis kovos su Dariaus Mačiulaičio ir Augustino Deksnio skriaudikais iš Estijos – Sulevo Alaoje ir Aare Vahimetsu. Beje, E. Valeinis gana netikėtai šeštadienį suklupo vienetų varžybose. Jis pusfinalyje 4:6, 1:6 pripažino suomio Tapio Rossi pranašumą.

REKLAMA

35-mečių dvejetų varžybose į pusfinalį pateko Marijus Puškorius ir ukrainietis Dmitras Chukalovas., 7:5, 6:1 privertę pasiduoti Darijų Jasą ir Vytautą Pranulį. Dėl patekimo į finalą kovos ir Dainiaus Diržausko ir A. Rozgo pora. Lietuviai 6:0, 6:2 sudaužė Pavelo Horoševo ir Igorio Žuravliovo viltis.

Savo kategorijoje moterų dvejetų varžybų finale rungsis Eglė Jurkevičienė ir Gabrielė Lencina. Lietuvaitės pusfinalyje užtikrintai 6:1, 6:2 nugalėjo latves Mariką Gedertę ir Agnesę Kruminliepą. Šiandien mūsiškės bandys palaužti Baltarusijos atstoves Katsiaryną Hrykanavą ir Aleną Kondryną.

Šiemetinis senjorų turnyras Vilniuje yra jau ketvirtasis. Jame dalyvauja daugiau kaip 300 sportininkų. 200 iš jų - svečiai iš 18 užsienio valstybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų