REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Tik lengvo lietaus pažymėtose paskutinėse šiemet „Formulės-1“ lenktynėse Brazilijoje triumfavo „Red Bull“ pilotas Sebastianas Vettelis, iškovojęs jau devintąją iš eilės pergalę.

Tik lengvo lietaus pažymėtose paskutinėse šiemet „Formulės-1“ lenktynėse Brazilijoje triumfavo „Red Bull“ pilotas Sebastianas Vettelis, iškovojęs jau devintąją iš eilės pergalę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors vokietis po starto prarado lyderio poziciją Nico Rosbergui iš „Mercedes“, šis pirmąja vieta džiaugėsi tik kelis posūkius – čempionas lengvai sugrįžo į rikiuotės priekį jau baigiantis pirmajam ratui ir nebeužleido šios pozicijos iki pat finišo.

REKLAMA

Tiesa, S. Vettelis kai kuriais lenktynių etapais važiavo gana lėtai ir net praleido kelis anksčiau ratu aplenktus varžovus – to priežastis, panašu, buvo lėtai orą leidusi padanga. Užtruko ir vienas „Red Bull“ piloto sustojimų boksuose, tačiau net tai nepakišo progos nugalėti dar kartą.

Antroje vietoje finišo liniją Brazilijoje pasiekė paskutinį kartą „Formulėje-1“ startavęs nugalėtojo komandos draugas Markas Webberis. Australas lenktynėse net du kartus trasoje aplenkė trečioje vietoje likusį ir puikiai pasirodžiusį Fernando Alonso iš „Ferrari“.

REKLAMA
REKLAMA

Interlagose sužibėjo „McLaren“ komanda: Jensonas Buttonas finišą pasiekė iškart už apdovanojimų pakylos ribos, ketvirtas, o Sergio Perezas sugebėjo iš 19-osios starto pozicijos prisikasti iki 6-osios finiše. Tiesa, nei vienas, nei kitas šios garsios ekipos pilotas šiemet taip ir neužlipo ant apdovanojimų pakylos.

Antrąją vietą Konstruktorių taurės įskaitoje vargais negalais išsaugojo „Mercedes“. Nico Rosbergas finišavo penktas, o Lewisas Hamiltonas – tik devintas. Britas važiavo ketvirtoje vietoje, tačiau susidūrė su ratą iš jo bandžiusiu atsiimti Valtteri Bottas iš „Williams“, ir už tai gavo priverstinio pravažiavimo boksais baudą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tokia pat bausme teko pasidžiaugti ir septintoje vietoje finišą pasiekusiam Felipe Massai. Paskutines lenktynes „Ferrari“ gretose važiavęs brazilas teisėjų nemalonę užsidirbo visais keturiais ratais kirsdamas įvažiavimą į techninio aptarnavimo juostą, tokiu būdu gindamasis nuo L. Hamiltono. Pilotas dar bolide neslėpė nuoskaudos dėl tokio teisėjų sprendimo, pavadindamas šį neįtikėtinu.

2014 m. „Formulės-1“ čempionatas bus pradėtas kovo 16 d. lenktynėmis Australijoje. Preliminariame čempionato tvarkaraštyje numatyti 22 etapai, tačiau greičiausiai jų bus mažiau.

REKLAMA

Lenktynių rezultatai:

1. Vettelis

2. Webberis +10.4

3. Alonso +18.9

4. Buttonas +37.3

5. Rosbergas +39.0

6. Perezas +44.0

7. Massa +49.1

8. Hulkenbergas +1:04.2

9. Hamiltonas +1:12.9

10. Ricciardo +1 ratas

11. Di Resta +1 ratas

12. Gutierrezas +1 ratas

13. Sutilas +1 ratas

14. Kovalainenas +1 ratas

15. Vergne +1 ratas

16. Maldonado +1 ratas

17. Bianchi +2 ratai

18. van der Garde +2 ratai

19. Chiltonas +2 ratai

Nefinišavo:

20. Picas

21. Bottas

22. Grosjeanas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų