REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Priešpaskutinės šio „Formulės-1“ sezono lenktynės baigėsi dar viena, jau aštuntąja iš eilės, „Red Bull“ piloto Sebastiano Vettelio pergale.

REKLAMA
REKLAMA

Vokietis pirmavo nuo starto iki finišo, išskyrus vieną ratą po vienintelio savo sustojimo boksuose, kai lyderio pozicija buvo trumpam perėjusi antroje vietoje finišą pasiekusiam Romainui Grosjeanui iš „Lotus“.

REKLAMA

Prancūzas po apsilankymo techninio aptarnavimo juostoje sėkmingai iki pat finišo atlaikė po starto aplenkto nugalėtojo komandos draugo Marko Webberio spaudimą. Šis turėjo tenkintis trečiąja vieta.

Ketvirtas finišo liniją kirto „Mercedes“ atstovas Lewisas Hamiltonas. Nors britas varžybų pradžioje buvo trečias, tačiau vėliau buvo priverstas sugrąžinti poziciją puikiai jį aplenkusiam M. Webberiui ir jau septintose lenktynėse iš eilės liko už apdovanojimų pakylos ribos.

REKLAMA
REKLAMA

„Ferrari“ lyderis Fernando Alonso Ostino trasoje liko savo varžovų šešėlyje ir galutinėje rezultatų lentelėje buvo įrašytas penktoje vietoje. Nepaisant gana blankaus pasirodymo, tokio ispano rezultato pakako šiam užsitikrinti antrąją vietą lenktynininkų čempionate.

Šeštąją vietą užėmė dar vieneriose lenktynėse stipriai pasirodęs „Sauber“ atstovas Nico Hulkenbergas – kaip bebūtų keista, tačiau vis dar nežinantis tolesnės savo ateities „Formulėje-1“.

Lygiai tokioje pat padėtyje esantis Sergio Perezas Ostine aiškiai parodė jo po šio sezono atsisakysiančiai „McLaren“ savo vertę – meksikietis finišavo septintas, kai labiau patyręs jo komandos draugas Jensonas Buttonas liko dešimtas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp „McLaren“ pilotų pirmajame dešimtuke išsidėstė Valtteri Bottas iš „Williams“, pirmą kartą šiemet laimėjęs taškų, ir „Mercedes“ atstovas Nico Rosbergas.

„Lotus“ atstovas Heikki Kovalainenas, pakeitęs nugaros operaciją vietoje sezono pabaigos pasirinkusį Kimi Raikkoneną, lenktynėse atrodė nekaip – kelios prarastos pozicijos starte bei papildomas sustojimas naujų padangų ir nosies, o galų gale sugedo ir jo KERS sistema. Suomis nepelnė komandai taip reikalingų taškų ir finišavo tik penkioliktas.

Lenktynių rezultatai:

1. Vettelis

2. Grosjeanas +6.2

3. Webberis +8.3

4. Hamiltonas +27.3

5. Alonso +29.5

6. Hulkenbergas +30.4

7. Perezas +46.6

8. Bottas +54.5

9. Rosbergas +59.1

10. Buttonas +1:17.2

11. Ricciardo +1:21.0

12. Vergne +1:24.5

13. Massa +1:26.9

14. Gutierrezas +1:31.7

15. Kovalainenas +1:35.0

16. Di Resta +1:36.8

17. Maldonado +1 ratas

18. Bianchi +1 ratas

19. van der Garde +1 ratas

20. Picas +1 ratas

21. Chiltonas +2 ratai

Nefinišavo:

22. Sutilas

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų