REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį Vilniaus „Siemens“ arenoje vykęs didžiausias dvikovinių kovos menų renginys moksleiviams – Lietuvos moksleivių kiokušin karatė taurės varžybų finalas – šeštus metus iš eilės sėkmę atnešė klaipėdiečiams. Čempionų titulą iškovojo uostamiesčio klubas „Shodan“, treniruojamas Lietuvos ir Europos čempiono Luko Kubiliaus. Bendroje komandinėje įskaitoje laimėjusiam klubui buvo įteiktas pagrindinis prizas – speciali „Siemens“ arenos taurė, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Dar viena pergalė, įrašyta į klaipėdiečių klubo istoriją, rodo, koks pajėgus šis klubas. Jis yra vienas didžiausių ir stipriausių klubų Lietuvoje. Klubo sportininkų meistriškumą ir pasiruošimo lygį atspindi rezultatai. Be to, klubas yra pajėgus į varžybas atsivežti daug sportininkų – vakar „Siemens“ arenoje jie turėjo apie 80 atstovų“, – sako Lietuvos kiokušin karatė federacijos generalinis sekretorius Aleksejus Svešnikovas

REKLAMA

Antroje vietoje liko Kėdainių klubas „Stoikas“ (vadovas – 2001 metų sunkaus svorio Pasaulio vicečempionas Gediminas Tankevičius), trečiąja vieta džiaugėsi Jurbarko klubas „Kumite“ (vadovas – Artūras Enčeris). Sostinės klubai bendroje komandinėje įskaitoje liko be medalių.

Šiemet Lietuvos moksleivių kiokušin karatė taurės varžybų finale dėl pergalės kovojo daugiau nei 600 jaunųjų kovos menų sportininkų iš 42 skirtingų, po visą Lietuvą išsibarsčiusių, klubų. Iš viso buvo išdalinti 75 medalių komplektai.

REKLAMA
REKLAMA

„Nors mūsų arena neatsiejama nuo krepšinio, visuomet palaikome ir laukiame pas mus apsilankančių kitų sporto šakų atstovų, todėl labai džiaugiamės galėdami prisidėti prie kyokushin karate populiarinimo ir šios sporto šakos tradicijų kūrimo Lietuvoje. Kasmet į varžybas atvyksta vis daugiau sportininkų, auga jų meistriškumas. Tiek pernai, tiek šiemet sulaukėme ir svečių iš užsienio. Galbūt ateityje šios varžybos išaugs ne tik į didžiausią dvikovinių kovos menų renginį Lietuvoje, bet ir visoje Europoje“, – teigė pagrindinį prizą laimėtojams įteikęs Vilniaus „Siemens“ arenos generalinio direktoriaus pavaduotojas Juras Vėželis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiemet Lietuvos moksleivių kiokušin karatė taurės varžybų finale Vilniaus „Siemens“ arenoje dėl pergalių kovėsi 5 Vengrijos sportininkai.

„Pernai pirmą kartą varžybų istorijoje turėjome svečių užsieniečių – dėl medalių kovojo Švedijos sportininkai, šiemet juos pakeitė vengrai. Jiems taip pat buvome svetingi. Iš penkių sportininkų keturiems pavyko iškovoti medalius. Į Vengriją iškeliavo viena 1-oji ir trys prizinės vietos. Kadangi varžybos svečiams buvo ypač sėkmingos, teigiamų emocijų ir įspūdžių neslėpė tiek iš Vengrijos į varžybas Vilniuje atkeliavę treneriai, tiek varžybose dalyvavę moksleiviai“, – tikino A. Svešnikovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų