REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Startuoja naujas UEFA Čempionų lygos sezonas

A-D grupių apžvalga

Jau šiandien startuoja vienas laukiamiausių Europos futbolo turnyrų – UEFA Čempionų lyga, kurioje išviso varžysis stipriausios 32 senojo žemyno komandos

Jau šiandien startuoja vienas laukiamiausių Europos futbolo turnyrų – UEFA Čempionų lyga, kurioje išviso varžysis stipriausios 32 senojo žemyno komandos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį sezoną nesustabadoma šiame UEFA turnyre buvo Miuncheno „Bayern“ ekipa, kuri sugebėjo finale nugalėti Dortmundo „Borussia“ futbolininkus rezultatu 2-1.

REKLAMA

Šį sezoną visos komandos stiprinosi savo gretas ir ruošėsi šturmuoti netik šalies pirmenybes, bet ir Čempionų lygą.

Portalas „Eurofootball.lt“ ištikimiausiems lankytojams pristato keturių pirmųjų grupių ( A, B, C, D) apžvalgą.

A grupė

„Manchester United“ ir Lėverkuzeno „Bayer“ – pagrindinės dvi komandos, kurios turi realiausius šansus prasimušti į kitą etapą. Be jokios abejonės Davido Moyeso „raudonųjų velnių“ ekipa yra grupės favoritė. Praėjusį sezoną „Man Utd“ savo žygį Europoje baigė aštuntfinalyje, kuomet turėjo pripažinti Madrido „Real“ pranašumą. Tuo tarpu praeitais metais Lėverkuzeno ekipa nedalyvavo Čempionų lygoje, tačiau šiemet ir vėl išvysime „Bayer“ klubą, kuris demonstruoja puikius rezultatus Vokietijos „Bundesliga“ pirmenybėse.

REKLAMA
REKLAMA

 

Donecko „Shakhtar“ ir San Sebastiano „Real Sociedad“ – pasak įvairių specialistų iš užsienio, tai tos ekipos, kurios kartu su Lėverkuzeno „Bayer“ taip pat kausis dėl kelialapio į aštuntfinalį. Ukrainos gigantai praėjusį sezoną stebino futbolo pasaulį ir grupėje už savo nugaros paliko patį 2011-12 metų čempioną Londono „Chelsea“ klubą. Galima teigti, kad vasarą „Shakhtar“ ir susilpnėjo, ir sustiprėjo, nors ir prarado kelis lyderius. Po ilgos pertraukos sugrįžta Ispanijos garbę ginantys „Real Sociedad“ futbolininkai, kurie atrankoje sugebėjo įveikti „Lyon“ pasipriešinimą. Vis dėlto, „La Real“ ekipai gali pritrūkti patirties ir baskai gali likti paskutinėje vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. „Manchester United“ (Anglijos lygoje užima 5vt.)

2. Lėverkuzeno "Bayer“ (Vokietijoje užima 3vt.)

3. Donecko "Shakhtar“ (Ukrainoje užima 3vt.)

4. San Sebastiano „Real Sociedad“ (Ispanijoje užima 8vt.)

B grupė

Madrido „Real“ ir Turino „Juventus“ – neabejotinai pagrindinės favoritės po grupių etapo tęsti kovą pajėgiausiame Europos turnyre. Carlo Ancelotti vadovaujama Ispanijos ekipa vasarą išleido įspūdingas sumas ir įsigijo brangiausią pasaulyje futbolininką Garethą Bale‘ą, tačiau puikiai „Primera“ čempionate startavusi šalies vicečempionė paskutinėse rungtynėse suklupo ir su „Villarreal“ sužaidė lygiosiomis, bet šioje grupėje „Real“ lieka pretendentė užimti pirmąją vietą. Konkurencija „baltųjų“ laukia iš Turino „Juventus“ komandos, kuri šį sezoną yra sau iškėlusi didžiulius tikslus. Italijos čempionai taip pat sulaukė pastiprinimo ir žada kovoti netik dėl antros vietos, tačiau ir dėl aukščiausios – pirmos.

REKLAMA

 

Stambulo „Galatasaray“ ir „Kobenhavn“ – turbūt daugelis sutiktų, jog Turkijos čempionams atiteks šioje grupėje trečioje vieta, o Danijos čempionams – paskutinė. Šis scenarijus, atrodo, toks ir turėtų įvykti, nors tiek „Real“, tiek „Juventus“ klubui žaisti Stambule bus velniškai karšta. Būtent Fatiho Terimo auklėtiniai tai ir įrodė praėjusį sezoną, kuomet ketvirtfinalyje išvykoje karališkajam klubui nusileido rezultatu 3-0, tačiau atsakomajame mače turkų akivaizdoje „Galatasaray“ Ispanijos vicečempionus sugebėjo nugalėti rezultatu 3-2. Be abejo, Turino ir Madrido komandoms teks gerokai paprakaituoti prieš Didierio Drogba ir Wesley Sneijderio atsovaujamą klubą, bet „Galatasaray“ veikiausiai liks trečioje vietoje.

REKLAMA

1. Madrido „Real“ (Ispanijoje užima 4vt.)

2. Turino „Juventus“ (Italijoje užima 4vt.)

3. Stambulo „Galatasaray“ (Turkijoje užima 7vt.)

4. „Kobenhavn“ (Danijoje užima 10vt.)

C grupė

Paryžiaus „Saint-Germain“ ir Lisabonos „Benfica“ – tarp sių komandų šioje grupėje turėtų būti įtempta kova, tačiau Prancūzijos čempionai veikiausiai iškovos pirmąją vietą. PSG vasarą negailėjo pinigų ir už 63 milijonus eurų įsigijo puikų puolėją Edinsoną Cavanį, kuris kartu su Zlatanu Ibrahimovičiumi kiekvienai komandai bus „mirtinas duetas“. „Benfica“ namuose bandys patampyti nervus varžovams iš Paryžiaus, bet PSG turėtų apginti favorito statusą ir žengti į kitą etapą kaip C grupės nugalėtojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Pirėjo „Olympiakos“ ir Briuselio „Anderlecht“ – šios komandos turės puikią galimybę pasivaržyti su „Benfica“ klubu dėl kelialapio į aštuntfinalį, tačiau, atrodo, jog Graikijos klubas turės daugiau šansų nei varžovai iš Briuselio. Praėjusį sezoną „Olympiakos“ klubas vos nepralenkė Londono „Arsenal“, kuris surinko 10 taškų ir grupėje liko antras. Ispano Michelio vadovaujamai ekipai gali pavykti užimti antrąją vietą, tačiau didesnių šansų turėtų turėti „Benfica“. Tuo tarpu varžovai netiki „Anderlecht“ klubo galimybėmis prasibrauti į kitą etapą, nors nei vienos ekipos nuvertinti negalima, bet belgai veikiausiai liks grupės apačioje.

REKLAMA

1. Paryžiaus „Saint-Germain“ (Prancūzijoje užima 3vt.)

2. Lisabonos „Benfica“ (Portugalijoje užima 4 vt.)

3. Pirėjo „Olympiakos“ (Graikijoje užima 1vt.)

4. Briuselio „Anderlecht“ (Belgijoje užima 4vt.)

D grupė

Miuncheno „Bayern“ ir „Manchester City“ – praėjusio sezono čempionai be jokios abejonės lieka pagrindiniai kandidatai šioje grupėje užimti pirmąją vietą. Manuelio Pellegrini auklėtiniai taip pat turėtų po grupių etapo tęsti kovą Čempionų lygoje, nors ir pastaruosius du sezonus šį turnyrą palikdavo nepasiekusi aštuntfinalio. Vis dėlto Anglijos vicečempionams neturėtų sukelti problemų likusios dvi komandos, tačiau bėdų gali pridaryti tik Bavarijos ekipa, nors pastaroji Vokietijoje įspūdingos sportinės formos nedemonstruoja, tačiau būsimi varžovai vargu ar galės įkąsti čempionams.

REKLAMA

 

Maskvos CSKA ir Pilzeno „Viktoria“ – tarp šių komandų abiejuose susitikimuose turėtų virti kvapą gniaužianti dvikova, nes tai maždaug vienodo pajėgumo klubai. Tiek Čekijos, tiek Rusijos garbę ginančios ekipos šalies čempionate rodo puikius rezultatus ir užima pirmąsias vietas. Abu klubai savo žiūrovų akivaizdoje gali pridaryti rimtų nemalonumų ir grupės favoritams, tačiau tikėti jų galimybėmis prasibrauti į turnyro aštuntfinalį būtų naivoka.

1. Miuncheno „Bayern“ (Vokietijoje užima 2vt.)

2. „Manchester City“ (Anglijoje užima 4vt.)

3. Maskvos CSKA (Rusijoje užima 1vt.)

4. Pilzeno „Viktoria“ (Čekijoje užima 1vt.)

Antradienį vykstančios rungtynės:

(Visi susitikimai vyks 21 valandą 45 minutės)

„Manchester United“ – Lėverkuzeno „Bayer“

San Sebastiano „Real Sociedad“ – Donecko „Shakhtar“

Stambulo „Galatasaray“ – Madrido „Real“

„Kobenhavn“ – Turino „Juventus“

Lisabonos „Benfica“ – Briuselio „Anderlecht“

Pirėjo „Olympiakos“ – Paryžiaus „Saint-Germain“

Miuncheno „Bayern“ – Maskvos CSKA

Pilzeno „Viktoria“ – „Manchester City“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų