REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Virgilijus Alekna kol kas neketina dėti disko į šalį ir ieškoti naujų kelių. Jis ir pats rengiasi varžyboms, ir moko mėtyti diską savo sūnų. "Sezonas dar nesibaigia, laukia kelios pakankamai aukšto rango varžybos Lince arba Varšuvoje (rugpjūčio 25-26 d.), Ciūriche (rugpjūčio 29 d.), Berlyne (rugsėjo 1 d.), kuriose žadu dalyvauti. Manau, kad šiemet diską esu pajėgus nusviesti toliau nei per pasaulio čempionatą Maskvoje. Pagrindinės metų varžybos jau baigėsi, našta pasislinko į šoną, yra galimybė vėl toliau nusviesti", - teigė legendinis lengvaatletis, praėjusią savaitę grįžęs iš planetos pirmenybių.

REKLAMA
REKLAMA

Dešimtą kartą pasaulio čempionate dalyvavusiam 41 metų sportininkui Rusijos sostinėje nepavyko patekti į finalą. Jis liko 16-tas, numetęs diską 61 m 91 cm.

REKLAMA

Ne kartą užsiminęs apie artėjančią karjeros pabaigą V.Alekna sportas.info prisipažino: "Kai dėl savo ateities, tai, manau, dar sportuosiu. Treniruosiuosi, nes turiu noro. Šie metai iš tikrųjų man išskirtiniai, niekada neteko atsidurti tokioje padėtyje, kai dar sezono pradžioje patyriau traumą ir susijaukė visas pasirengimas. Tos traumos pasekmės jaučiamos ir dabar, pasaulio čempionate nepavyko savęs realizuoti, įgyti geros sportinės formos. Tačiau jaučiu, kad dar turiu jėgų ir noriu dar pakovoti."

REKLAMA
REKLAMA

 

Daug metų sportuojantis atletas, paklaustas, kada ketina atostogauti, šyptelėjo: " Man atostogos nesvarbu. Kai užsiimsiu kita veikla, tada ir atostogausiu."

Gal ta veikla bus politika, juk nemažai buvusių sporto žvaigždžių pasuka šiuo keliu? "Ne. Svarbiausia mano partija yra sportas, kurį labai myliu. Sportas – ne šiaip koks paprastas žodis, o iš didžiosios raidės. Sporto dėka tapau tuo, kuo esu. Ir toliau, ko gero, tikrai liksiu sporte, kadangi juo gyvenu", - pareiškė olimpinis čempionas.

Gali būti, kad V.Aleknai pasitraukus iš disko metimo sektoriaus, Aleknos pavardė nedigs iš varžybų protokolų. Po šių metų pasaulio čempionato dieko metimu labai susidomėjo legendinio sportininko sūnus 13-metis Martynas. Jis su dvejais metais broliu Mykolu jau anksčiau lankė lengvosios atletikos pratybas. Tik mažiausiai Aleknų šeimos atžala Gabrielė - dar ne sportininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Mykolas diskui kol kas abejingas. O su Martynu keletą kartų jau abu treniravomės. Ir savo namų kieme, ir Vingio stadione, kuris yra rekonstruojamas. Kieme jau nebelieka vietos toliau mesti diską. Aš pamėtau, Martynas pamėto. Sūnus man prisipažino, kad diskas jam tikrai labai patinka ir nori tapti metiku. Jeigu sūnui ir toliau nepraeis noras, jį būtinai pamokysiu visų disko metimo subtilybių. Vaikus nuo mažumės labai svarbu išmokyti taisyklingai techniškai mėtyti diską. Kai jie to išmoksta, vėliau, kada subręsta, būna lengviau mokyti ar taisyti klaidingą metimo techniką", - teigė V.Alekna.

Marytė Marcinkevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų