REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos jaunių rinktinė pergalingai startavo pasaulio pirmenybėse

Šiandien Lietuvos jaunių (iki 19 metų) rinktinė pradėjo kovas pasaulio pirmenybėse. Čempionų titulą ginantys Tomo Masiulio treniruojami devyniolikmečiai pirmose rungtynėse nugalėjo čempionato šeimininkais – Čekijos krepšininkus - 77:74.

Šiandien Lietuvos jaunių (iki 19 metų) rinktinė pradėjo kovas pasaulio pirmenybėse. Čempionų titulą ginantys Tomo Masiulio treniruojami devyniolikmečiai pirmose rungtynėse nugalėjo čempionato šeimininkais – Čekijos krepšininkus - 77:74.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

B grupėje lietuvių varžovai taip pat yra bendraamžiai iš Irano ir Argentinos.

Lietuva prieš dvejus metus Rygoje vykusiame pasaulio čempionate iškovojo aukso medalius, o „auksinės kartos“ rinktinę į priekį vedė naudingiausio žaidėjo titulą pelnęs Jonas Valančiūnas.

REKLAMA

Lietuviai rungtynes pradėjo tokiu startiniu penketu: Marius Grigonis, Tomas Dimša, Jokūbas Gintvainis, Denisas Krestininas ir Martinas Gebenas.

Lietuvos rinktinėje susitikimo pradžioje iniciatyvos ėmėsi M.Grigonis ir M.Gebenas, kurių pastangomis lietuviai pabėgo į priekį 9:2. 6 taškus paeiliui pelnęs T.Dimša dar neįpusėjus kėliniui sukrovė dviženklę persvarą (15:5). Po sėkmingos pirmos ketvirčio dalies lietuviai atsipalaidavo, o tai pajutę čekai ėmė grėsmingai artėti, o galiausiai ir išlygino rezultatą (20:20). Kėlinio pabaigoje patikimiau sužaidė T.Masiulio auklėtiniai – varžovų pražangomis ir klaidomis pasinaudoję jie išsiveržė į priekį, tačiau aidint finalinei sirenai apmaudžiai praleido tritaškį į savo krepšį, kuris sumažino Lietuvos rinktinės pranašumą – 25:23.

REKLAMA
REKLAMA

Antrame kėlinyje jaunius ir toliau lydėjo klaidos, po kurių Čekijos rinktinė persvėrė rezultatą į savo pusę – 31:27. Ne iš karto suveikė ir T.Masiulio sprendimas vienu metu pakeisti net keturis žaidėjus – po kurio laiko apsipratę lietuviai 5 taškais be atsako susigrąžino persvarą (37:36). Nors čekai kelis sykius sėkmingai bandė pakreipti rungtynių eigą sava linkme, Lietuvos rinktinė sugebėjo atsilaikyti (42:40). Vis dėlto, ir vėl nesėkminga ketvirčio pabaiga šįkart neleido lietuviams išsaugoti pranašumo – 42:42.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po pertraukos traukti komandą į priekį ėmėsi J.Gintvainis, pelnęs 5 taškus iš eilės (47:42), tačiau ilgai lietuviai priekyje nebuvo. Klaidos ir toliau kišo koją, o suteiktus šansus čekai sėkmingai vertė taškais (48:47). Abi rinktinės žaidė banguotai ir nė vienai nepavyko įgyti apčiuopiamesnės persvaros (61:61). Per likusį laiką skirtumas nepakito ir likus žaisti 10 minučių švieslentėje degė rezultatas 63:63.

Lemiamame kėlinyje žaidimas vyko taškas į tašką (69:68). Metimu iš toli sėkmingą atkarpą pradėjo J.Gintvainis, o po beveik 3 minutes varžovus užtildžiusios gynybos Lietuvos rinktinė pirmavo 76:70. Dvitaškiu priartėję čekai ir toliau aktyviai stengėsi mažinti atsilikimą – po netaiklių metimų jie turėdavo net po kelias progas, tačiau krepšys jiems buvo lyg užrištas. Dar vienas teigiamas faktorius buvo tai, kad varžovai jau buvo peržengę leistinų pražangų ribą, o T.Masiulio auklėtiniai taisykles buvo pažeidę triskart.

REKLAMA

Čekams dar labiau sušvelninus deficitą (74:77), Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris paprašė minutės pertraukėlės. Vis dėlto, po jos aikštėje plano įvykdyti nepavyko – M.Grigonio dvitaškis skriejo pro šalį ir kamuolį atkovojusius varžovus teko stabdyti pražanga. Per likusias 6 sekundes Čekijos rinktinei pataikyti nepavyko ir Lietuvos komanda šventė pergalę 77:74.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų