REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 22 dieną Vilniuje, prie Baltojo tilto, vyks Olimpinės dienos renginiai. Bėgikams bus pasiūlyti net trys startai – simbolinė lietuviška olimpinė mylia (1988 m) bei 5 ir 10 km distancijos.

REKLAMA
REKLAMA

Aišku, bėgimo mėgėjai, stosiantys į varžybų startą, turės įvairių tikslų – pasijusti olimpinės šeimos nariais, aplenkti varžovą, pagerinti savo asmeninį rezultatą, gal pirmą kartą gyvenime įveikti vieną ar kitą nuotolį.

REKLAMA

Tačiau šioje šventėje galios olimpinis devizas „Svarbiausia – dalyvauti!”, todėl tikimės, kad bėgimo entuziastų būrys bus ypač gausus ir margas. Kad atsirastų daugiau noro registruotis ir dalyvauti šiame renginyje, siūlome paskaityti, ką apie olimpines žaidynes ir olimpinės dienos varžybas kalba žinoma Lietuvos bėgikė Živilė Balčiūnaitė.

„Pati esu porą kartų dalyvavusi olimpinėse žaidynėse – Atėnuose ir Pekine, – pasakoja sportininkė. – Su olimpiada susiję tik patys gražiausi prisiminimai, nes tai sportininkų šventė ir turbūt pačios svarbiausios varžybos gyvenime. Porą sykių esu dalyvavusi ir Olimpinės dienos varžybose Vilniuje: tapau nugalėtoja – patiko ir pats renginys, ir tuomet gauti apdovanojimai.

Deja, šiemet bėgti su Olimpinės dienos dalyviais negalėsiu – būsiu išvykusi į treniruočių stovyklą. Tačiau manau, kad dalyvių bus tikrai daug: juk bėgimas būtinas visose sporto šakose, tai viso kūno paruošimas sportiniams krūviams. Manau, kad Olimpinės dienos renginius galima vadinti žmonių, kurie labai aktyviai nesportuoja, olimpiada. Linkiu sėkmės visiems, kurie bėgs Vilniuje.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų