REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 22 dieną Vilniuje, prie Baltojo tilto, vyks Olimpinės dienos renginiai. Bėgikams bus pasiūlyti net trys startai – simbolinė lietuviška olimpinė mylia (1988 m) bei 5 ir 10 km distancijos.

REKLAMA
REKLAMA

Aišku, bėgimo mėgėjai, stosiantys į varžybų startą, turės įvairių tikslų – pasijusti olimpinės šeimos nariais, aplenkti varžovą, pagerinti savo asmeninį rezultatą, gal pirmą kartą gyvenime įveikti vieną ar kitą nuotolį, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA

Tačiau šioje šventėje galios olimpinis devizas “Svarbiausia – dalyvauti!”, todėl tikimės, kad bėgimo entuziastų būrys bus ypač gausus ir margas. Kad atsirastų daugiau noro registruotis ir dalyvauti šiame renginyje, siūlome paskaityti, ką apie olimpines žaidynes ir olimpinės dienos varžybas kalba žinomi Lietuvos bėgikai.

Vaida Žūsinaitė

Manau, kad Olimpinės žaidynės yra kiekvieno sportininko svajonė ir tikriausiai vienas iš pagrindinių tikslų sportinėje karjeroje. Anksčiau man atrodė, kad Olimpinės žaidynės – tai tiesiog aukščiausio rango varžybos, kuriose sportininkai gina savo šalies garbę. Tačiau praeitais metais supratau, kad jos sportininkui reiškia kur kas daugiau. Kai netikėtai nušvito viltis jose dalyvauti, rodosi, atsirado papildomų jėgų, labai stengiausi įvykdyti normatyvą, o kai to padaryti nepavyko, neslėpsiu, buvo labai labai liūdna, net atidarymo nežiūrėjau.

REKLAMA
REKLAMA

Atrodė, kad praradau kažką daugiau negu varžybas. Ir tik tada, kai prasidėjo lietuvaičių pasirodymai, kažkiek palengvėjo, norėjau kad jiems pasisektų, todėl įdėmiai stebėjau varžybas.

Lengvoji atletika Olimpiadoje užima labai svarbią vietą, nes kai kurios rungtys, yra labai senos ir byloja apie praeityje vykusias varžybas – Olimpiados atsiradimą. Bėgimas, o ypač maratonas, primena visiems gerai žinomą legendą apie karį, kuris iš mūšio lauko parbėgo į Atėnus paskelbti apie pergalę. Kalbama, kad ši istorija įkvėpimas atgaivinti Olimpines žaidynes, todėl bėgimas Olimpiadoje užima svarbią vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje vyksiančiose Olimpinės dienos varžybose man dalyvauti neteko. Visada labai noriu sudalyvauti, tačiau būnu išvykusi, atstovauju Lietuvai kitose varžybose. Šiais metais taip pat nepavyks sudalyvauti, nes tuo metu Kaune vyks Europos komandinis čempionatas.

Varžybų vietos pakeitimas, kai sportiniai renginiai iš Vingio parko persikels į patį Vilniaus centrą, mano manymu, yra labai gera idėja. Miesto centre renginys pritrauks daugiau žiūrovų, o tada ir dalyviams varžytis bus daug smagiau. Tai puiki proga dar labiau populiarinti bėgimą. Manau, šis renginys tikrai papuoš miesto gatves!

Žmones tiesiog paskatinčiau netingėti retkarčiais pabėgioti, nes tai puikus būdas atsipalaiduoti nuo dienos rūpesčių. O tiems, kas tai jau daro, siūlau būtinai dalyvauti varžybose, Jūsų pirmos varžybos gali būti Olimpinės dienos bėgimas, skirtas didžiausios sporto šventės minėjimui. Olimpinės dienos bėgimas – tai daugiau nei bėgimas ir Jūs galite būti viso to dalimi!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų