REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikos gyvensenos specialistai vis kartoja, jog šiuolaikinio žmogaus fizinis aktyvumas yra per mažas. Tarptautinės olimpinės dienos šventės Lietuvoje organizatoriai, siekdami visiems laikams paneigti šį mitą, kviečia vilniečius ir miesto svečius dalyvauti didžiausioje Olimpinėje mankštoje mūsų šalyje bei parodyti pasauliui, jog Lietuva – aktyvi ir sportiška valstybė. Visi, norintys prisidėti prie daugiausiai besimankštinančių žmonių vienoje vietoje rekordo siekimo, kviečiami birželio 22 d. 14.00 val. prie Baltojo tilto, Vilniuje, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Vienas iš tikslų organizuojant masinę Olimpinę mankštą, suburiant didelę minią žmonių, yra atkreipti moksleivių ir jų tėvų, taip pat jaunimo dėmesį gyventi aktyviau ir sveikiau. Fizinis aktyvumas, ypač vaikams ir jaunimui, ne tik užtikrina geresnę savijautą bei vystymąsi, tačiau ir gerina išvaizdą bei yra puiki prevencija nuo daugelio ligų.

REKLAMA

Galbūt ši mankšta bus ta atspirtis, kuri paskatins užgimti daugiau olimpinių čempionų, – apie idėjos tikslus surengti didžiausią Olimpinę mankštą pasakoja VšĮ „Sveikas miestas“ vadovas Mantas Paulauskas. – Antrasis rekordo siekimo tikslas yra noras visam pasauliui parodyti, jog Lietuva nėra vien krepšinio šalis – esame aktyvi ir sportiška tauta. Šią iniciatyvą pristatysime ir kitoms šalims, mininčioms Tarptautinę olimpinę dieną, tad tikimės, jog jau kitais metais galėsime vieningai siekti daugiausiai besimankštinančių žmonių pasauliniu mastu“.

REKLAMA
REKLAMA

Dalyvavimas, kaip ir dalyvių amžius, neribojamas, tad Olimpinės dienos šventės organizatoriai kviečia kiekvieną dalyvį atsivesti draugą, mamą, tėtį, močiutę, senelį ar net visą giminę. Mankštos iniciatorių teigimu, Olimpinei mankštai atlikti, kaip ir paprastai mankštai, nereikės didelių pastangų, tad tai bus šventė norintiems smagiai praleisti Joninių savaitgalį.

Pasak M.Paulausko, Olimpinės dienos šventėje kiekvienas – jaunas ar senas, didelis ar mažas – galės išmėginti ir savo galimybes įvairiose rungtyse. Dalyviai galės varžytis orientavimosi, gatvės gimnastikos, rankinio, vaikų ir suaugusiųjų paplūdimio tinklinio, paplūdimio futbolo, krepšinio 3x3, MTB turo turnyruose, dalyvauti šiaurietiško ėjimo žygyje, pasimokyti žaisti golfą. Žmonės su negalia galės išbandyti ir parolimpines rungtis besivaržydami krepšinio 3x3, baudų mėtymo, peilio sportinio svaidymo, bočia, smiginio, šaudymo iš pneumatinio ginklo turnyruose, šaškių, šachmatų, orientavimosi, tinklo paplūdimio varžybose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje Tarptautinės olimpinės dienos šventę organizuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK), Vilniaus miesto savivaldybė ir VšĮ „Sveikas miestas“. Olimpinės mankštos rekordo siekimą palaiko sporto ir sveikatingumo klubų tinklas „Impuls“ bei radijo stotis „Radiocentras“.

Daugiau informacijos apie Olimpinės dienos šventę galima rasti čia: www.olimpinediena.lt

Olimpinės mylios (1988 metrai), 5 km ir 10 km bėgimams registruotis čia: http://olimpinisbegimas.lt/

Registruotis į Olimpinės dienos šventės metu vyksiantį antrąjį Vilniaus MTB turą čia: http://www.dviraciumiestas.lt/vilniaus-mtb-turas/

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų