REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 22 dieną Vilniuje, prie Baltojo tilto, vyks Olimpinės dienos renginiai. Bėgikams bus pasiūlyti net trys startai – simbolinė lietuviška olimpinė mylia (1988 m) bei 5 ir 10 km distancijos.

REKLAMA
REKLAMA

Aišku, bėgimo mėgėjai, stosiantys į varžybų startą, turės įvairių tikslų – pasijusti olimpinės šeimos nariais, aplenkti varžovą, pagerinti savo asmeninį rezultatą, gal pirmą kartą gyvenime įveikti vieną ar kitą nuotolį.

REKLAMA

Tačiau šioje šventėje galios olimpinis devizas “Svarbiausia – dalyvauti!”, todėl tikimės, kad bėgimo entuziastų būrys bus ypač gausus ir margas. Kad atsirastų daugiau noro registruotis ir dalyvauti šiame renginyje, siūlome paskaityti, ką apie olimpines žaidynes ir olimpinės dienos varžybas kalba žinomi Lietuvos bėgikai.

Diana Lobačevskė, maratonininkė:

Olimpinės žaidynės kažkada buvo mano svajonė, visada tikėjau, kad kada nors tikrai pateksiu į jas. Nors sportininkės karjeroje turėjau nemažą pertrauką, tas mano noras išsipildė ir su kaupu. Kai labai nori, viską gali. Todėl man Olimpinės žaidynės, patekimas į jas – tai jau didžiausias mano pasiekimas. Man buvo be galo gera atstovauti Lietuvai maratono bėgime. Jausmas – be galo geras.

REKLAMA
REKLAMA

Lengvoji atletika, manau, užima tikrai labai aukštą vietą olimpinėse žaidynėse, sakyčiau, trejete svarbiausių sporto šakų – tai tikrai. O maratonas yra labai vertinama rungtis, vien kiek Londone susirinko žiūrovų, nors pliaupė lietus kaip iš kibiro, ir visą distanciją bėgome tiesiog kartu su sirgaliais. Tai, manau, jau šį kriterijų galima sakyti, kad bėgimas žmonėms labai įdomus ir dėmesys jam skiriamas didžiulis.

Olimpinės dienos bėgime esu dalyvavusi vieną kartą, kai man dar buvo gal 16 metų.  Labai buvau laiminga, nes įveikiau distanciją, gavau medalį ir diplomą. Kad šiemet varžybos persikėlė iš Vingio parko į miesto centrą, labai gerai jau vien žiūrovų atžvilgiu. Šiaip aš patenkinta, kad daugiau viskas vyksta centre, aišku, Vingio parkas – mano antri namai, ten labai gera trasa. Bet man patinka ir įvairovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiemet kadangi esu Lietuvoje, todėl užsiregistravau ir bėgsiu Olimpinės dienos renginyje 10 km. Kiekvienais metais tokiu metu jau būdavau kažkur treniruočių stovyklose, ir netekdavo sudalyvauti, bet nemeluosiu – visada labai labai norėjau prabėgti Olimpinėje dienoje.

Aš manau, kad žmonės ir taip labai daug pradėjo judėti, dalyvauti varžybose, todėl masiškai daugėja bėgikų. Tas labai ir labai džiugina. Todėl aš palinkėsiu visiems neprarasti ūpo bėgioti, treniruotis, dalyvauti varžybose, užsibrėžę tikslus – jų siekite, nes svajonės pildosi. Tereikia labai norėti ir tinginiui neleisti vadovauti Jums.

Priminsime, kad registruotis į birželio 22 dieną vyksiančias Olimpinės dienos bėgimo varžybas galima www.olimpinisbegimas.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų