REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Jau šį šeštadienį, gegužės 25 dieną, futbolo sirgaliai rinksis į legendinį „Wembley“ stadioną Londone stebėti svarbiausių sezono rungtynių – UEFA Čempionų lygos finalo. Pirmą kartą istorijoje dėl prestižiškiausio Europos futbolo trofėjaus kovos dvi Vokietijos komandos – Miuncheno „Bayern“ ir Dortmundo „Borussia“. Tai, kad rungtynės vyks Anglijos futbolo Mekoje, „Wembley“ stadione, tik dar labiau kaitina aistras prieš lemiamą mūšį.

REKLAMA
REKLAMA

Lažybų bendrovės „TonyBet“ įkūrėjas ir sporto mecenatas Antanas Guoga sako, kad rungtynių nugalėtoją lems daug veiksnių. „Tai yra finalas, vienerios rungtynės, per kurias gali nutikti visko. Abi komandos įrodė, kad yra vertos žaisti „Wembley“ stadione ir kautis dėl Čempionų lygos taurės“, – sakė Guoga.

REKLAMA

„Daug kas priklausys ne tik nuo to, kaip žais visa komanda, bet ir nuo lyderių. Pavyzdžiui, Dortmundo komandai labai trūks traumuoto jaunojo atakų organizatoriaus Mario Gotzes, kuris neatsigavo po patirtos traumos ir negalės žaisti finale. Iš kitos pusės, net jeigu Gotze ir būtų spėjęs pasveikti, neaišku, ar jo buvimas aikštėje komandai atneštų daug naudos. Šioje sezono stadijoje futbolininkai privalo būti pasiekę geriausią sportinę formą o Gotzei tai padaryti būtų labai sunku.“

REKLAMA
REKLAMA

„Vis dėlto „Borussia“ turi daug jaunų ir talentingų futbolininkų, kurie gali pakeisti traumuotus komandos draugus. Dortmundo komandos puolimui gali puikiai vadovauti Ilkay Gundoganas, kuris jau spėjo įrodyti, kad yra aukščiausio lygo žaidėjas. Taip pat yra Marco Reusas, Nuri Sahinas, kurie puikiai įsijungė į „Borussia“ žaidimą ir sustiprino komandos saugų liniją“, – mano Antanas Guoga.

„Gera žinia „Borussia“ komandai yra tai, kad finalo rungtynėse jau turėtų žaisti traumą išsigydęs Matsas Hummelsas. Nors jis ir sulaukė daug kritikos dėl klaidos pusfinalio rungtynėse su Madrido „Real“, komandos pergalė tą klaidą ištaisė, o Hummelsas išlieka svarbiausiu Dortmundo komandos gynybos linijos žaidėju.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, pokerio žaidėjo ir verslininko A. Guogos nuomone, nė nuo vieno žaidėjo „Borussia“ sėkmė nepriklauso tiek, kiek nuo lenko puolėjo Roberto Lewandowskio. „Jis yra neabejotinas savo komandos lyderis. Viską pasako tai, kad šį sezoną Čempionų lygoje jis jau įmušė 10 įvarčių, 4 iš jų į Madrido „Real“ vartus ypač svarbiame pusfinalio mače.“

„Jeigu lenkas finale pademonstruos geriausią savo žaidimą, jis smarkiai padidins „Borussia“ šansus iškovoti trofėjų. Žinoma, ne paskutinį vaidmenį prieš finalą vaidina ir sklandantys gandai apie tai, kad Lewandowskis gali po sezono užsivilkti „Bayern“ marškinėlius. Vis dėlto, skirtingai negu Gotze, Lewandowskis dar nepasirašė sutarties, todėl jis galės rungtynėms ruoštis be papildomos įtampos“, – mano Guoga.

REKLAMA

„Kalbant apie Miuncheno komandą nekyla jokių abejonių – jie demonstruoja geriausią futbolą per pastarąjį dešimtmetį, o gal net ir per visą klubo istoriją. Tai, kad tiesiog pervažiavo iki tol Europos futbole ilgai dominavusią „Barceloną“, tik sustiprina įspūdį, kad „Bayern“ yra pagrindinis pretendentas užimti ispanų vietą Europos futbolo Olimpe bent jau ateinančius kelis sezonus. O tai, kad nuo kito sezono „Bayern“ treneriu taps su Barselonos komanda Europą užkariavęs Josepas Guardiola, tik sustiprina vokiečių pozicijas“, – sako lažybų bendrovės „TonyBet“ savininkas.

REKLAMA

„Mano nuomone, labai svarbus finalo faktorius yra Arjenas Robbenas. Visą sezoną jį smarkiai kritikavo ir savi sirgaliai, ir futbolo ekspertai. Dauguma jį jau buvo nurašę, tačiau akivaizdu, kad tai jam tik pridėjo motyvacijos įrodyti savo vertę. Robbenas pademonstravo, kad vis dar yra aukščiausio lygio futbolininkas. Jis iššovė tada, kai komandai to labiausiai reikėjo – Čempionų lygos pusfinalyje ir smarkiai prisidėjo prie ispanų sutriuškinimo. Robbenas ne tik mušė įvarčius, bet ir savo prasiveržimais, aštriais perdavimais ir smūgiais į vartus nuolat draskė varžovų gynybą.“

„Sudėjus visus šiuos faktorius ir tai, kad „Bayern“ šį sezoną Vokietijos čempionate savo varžovus aplenkė net 25 taškais, jie yra neabejotini finalo favoritai“, – teigia A. Guoga.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų