REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Anglijos čempionų titulą užsitikrinęs „Manchester United“ klubas patvirtino, kad komandai 26 metus vadovavęs Seras Alexas Fergusonas baigia trenerio karjerą. 71-erių škotas nuo šiol užims klubo sporto direktoriaus ir ambasadoriaus vietas.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas realiausiu kandidatu pakeisti A. Fergusoną yra laikomas Liverpulio „Everton“ klubo treneris Davidas Moyesas, kurio auklėtiniai šiuo metu rikiuojasi šeštoje Anglijos pirmenybių vietoje. Taip pat su šiuo darbu siejamas Madrido „Real“ treneris José Mourinho.

REKLAMA

Anksčiau šį sezoną duodamas interviu A. Fergusonas buvo užsiminęs, kad komandai ketina vadovauti dar dvejus ar net trejus metus, todėl baigti karjeros šią vasarą neplanavo. Trenerio ketinimams koją pakišo prastėjanti sveikata.

„Sprendimas baigti trenerio karjerą yra labai sunkus, tačiau dabar tam tinkamas laikas. Man buvo svarbu pasitraukti tada, kai klubas yra pasiekęs pakilimą. Manau, aš tai padariau. Dabartinė komanda ir tvarka klube užtikrins, kad ekipa sėkmingai žais dar daugybę metų“, – teigė treneris.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų treniruočių bazė yra viena geriausių pasaulyje. Tą patį būtų galima pasakyti ir apie mūsų „Old Trafford“ stadioną. Žvelgdamas į ateitį, džiaugiuosi, kad užismius tiek klubo direktoriaus, tiek ambasadoriaus vietas, todėl laukiu savo naujojo darbo.“

„Privalau padėkoti savo šeimai, kurios meilė ir parama man buvo būtina. Žmona Cathy buvo svarbiausias žmogus per visą mano karjerą. Ji suteikė man stabilumo jausmą ir nuolatos drąsino. To žodžiais neišsakysi, – kalbėjo A. Fergusonas. – Taip pat norėčiau padėkoti visiems savo žaidėjams ir darbuotojams, dabartiniams ir buvusiems, už jų profesionalų elgesį ir atsidavimą, kuris padėjo triumfuoti daugybę kartų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kai tik stojau prie komandos vairo, Seras Bobby Charltonas patikėjo, kad per tam tikrą laiką galiu sukurti ne tik gerą futbolo komandą, bet patį futbolo klubą. Per pastaruosius dešimt metų džiaugiuosi galėjęs dirbti su tokiais žmonėmis kaip Glazerių šeima ir klubo generaliniu direktoriumi Davidu Gillu. Esu dėkingas jiems visiems.“

Treneris dėkojo ir sirgaliams. „Jūsų palaikymas per visus tuos metus buvo nuostabus. Man buvo didžiulė garbė vadovauti šiam klubui. Mano laikas „Manchester United“ klube buvo nepakartojamas“, – sakė A.Fergusonas.

REKLAMA

Šįryt paskelbus, kad „Manchester United“ klubo treneris Seras A. Fergusonas atsistatydina iš pareigų, Anglijos spaudoje pasipylė gausybė svarstymų, kas perims komandos vairą, o lažybų bendrovės pradėjo siūlyti dėl to lažintis.

Pažvelgus į nepriklausomos lažybų bendrovės „BetVictor“ pasiūlą lažintis dėl naujojo „United“ trenerio, matome šešis labiausiai tikėtinus variantus: Davidą Moyesą, José Mourinho, Jurgeną Kloppą, Ole Gunnarą Solksjaerą, Laurentą Blancą ir Gary Neville‘ą.

Labiausiai tikėtinas variantas, be abejo, yra Liverpulio „Everton“ treneris Davidas Moyesas. 50-ies strategas karjerą pradėjo 1998 metais „Preston North End“ klube, kuriam vadovavo keturis sezonus, o nuo 2002-ųjų iki dabar treniruoja „Everton“.

REKLAMA

Kitas tikėtinas variantas yra Madrido „Real“ klubo treneris José Mourinho, kuris intensyviai su išvykimu siejamas buvo dar prieš A. Fergusono atsistatydinimą. Buvo manoma, kad J. Mourinho grįš į Londono „Chelsea“, tačiau dabar jam atsivėrė dar viena galimybė. 

Taip pat išties įmanomiu variantu galima būtų laikyti Dortmundo „Borussia“ ekipos strategą Jurgeną Kloppą. Su „geltonai juodais“ šį sezoną UEFA Čempionų lygos finalą pasiekęs treneris vasarą gali palikti komandą, kaip ir dauguma su išvykimu siejamų klubo lyderių.

Likę trys „BetVictor“ lažybų bendrovės variantai – ne tokie tikėtini. Tai trys buvę „Manchester United“ komandos žaidėjai – Ole Gunnaras Solksjaeras (treniruojantis „Molde“), Gary Neville‘as (dirbantis televizijoje) ir Laurentas Blancas (buvęs Prancūzijos rinktinės treneris).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų