REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien UEFA Čempionų lygos pusfinalyje – atsakomoji Madrido „Real“ ir Dortmundo „Borussia“ komandų dvikova. Nors „Real“ Vokietijoje pralaimėjo net 1-4, „Karališkojo“ klubo treneris Jose Mourinho nekelia baltos vėliavos ir tiki savo komandos šansais.

Šiandien UEFA Čempionų lygos pusfinalyje – atsakomoji Madrido „Real“ ir Dortmundo „Borussia“ komandų dvikova. Nors „Real“ Vokietijoje pralaimėjo net 1-4, „Karališkojo“ klubo treneris Jose Mourinho nekelia baltos vėliavos ir tiki savo komandos šansais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Sunku pasakyti kokią matematinę galimybę turime patekti į finalą. Savo žaidėjams aš jau dabar pasakiau viską ką reikia. Pats svarbiausias dalykas buvo pakalbėti apie klaidas, kurias padarėme Dortmunde. Daugumoje klubų sėkmė priklauso visiems, o nesėkmė – treneriui. Kartais futbolas vienai komandai būna nesąžiningas, bet Dortmunde „Borussia“ nusipelnė pergalės. Tačiau viskas dar įmanoma“, - kalbėjo J.Mourinho.

REKLAMA

„Dortmunde mes žaidėme blogai ir sunku pagalvoti, kad ir ir vėl galėtume taip prastai rungtyniauti. Noriu, kad mano žaidėjai rodytų dvasinę stiprybę. Aikštėje turime mėgautis savo žaidimu, nors ir esame sunkioje situacijoje. Turime žaisti kiekvieną minutę iki paskutinio rungtynių kvapo. Mes galime ir pralaimėti rungtynes, tačiau žaisdami taip, kaip tą darėme Dortmunde – neturime jokių šansų“

„Jaučiu, kad tai svarbiausios „Real“ rungtynės per dešimt metų. Tačiau tą aš jaučiau ir Dortmunde, o mes žaidėme kaip per draugiškas rungtynes. Jei mes nelaimėsime Čempionų lygos – niekas nepasikeis. Yra daugybę trenerių, kurie nėra laimėję šio turnyro, todėl turiu dėkoti Dievui, jog man pavyko tai padaryti jau du kartus. „Borussia“ jau nuo sezono pradžios laikiau kandidatais laimėti Čempionų lygą“, - užbaigė portugalas.

REKLAMA
REKLAMA

„Real“ ekipos gynėjas Sergio Ramosas nori atkeršyti „Borussia“ klubui už pirmųjų rungtynių pralaimėjimą. Ispanas taip pat mano, kad jo ekipa yra pajėgi prasibrauti į Čempionų lygos finalą.

„Norime atkeršyti „Borussia“ klubui dėl pirmų rungtynių. Iš pirmo mačo mes prisimename tik neigiamus dalykus, todėl šiandien norime sužaisti puikiai. Žaisime dėl savo gyvybių ir fanai jau nuo pirmų minučių pamatys mūsų ketinimus. Psichologiškai mes esame stiprūs ir žinome, kad galime patekti į finalą“, - kalbėjo S.Ramosas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Viskas yra svarbu, tačiau svarbiausia yra futbolas. Žaisti namuose yra pranašumas, kadangi fanai su mumis bus iki mirties. Dėl savo fanų mes turėsime sparnus. Galime patekti į finalą, nes žinome, kad futbole viskas yra įmanoma“.

„Visiems yra aišku, kad aikštėje turėsime atiduoti viską. Turėsime išlikti susikaupę visą laiką. „Borussia“ yra puiki komanda. Turėsime žaisti taip kaip mokame. Intensyvumas ir agresyvumas bus labai svarbūs dalykai. Žinome, kad mūsų situacija yra komplikuota, bet mes atiduosime visas jėgas, kad ją ištaisytume“, - užbaigė S.Ramosas.

REKLAMA

„Borussia“ ekipos treneris Jurgenas Kloppas žino, kad „Real“ nuvertinti negalima, tačiau vokietis mano, jei „Borussia“ žais taip kaip reikia, jie ir pateks į finalą.

„Pirmosiose rungtynėse mes savo fanams sukūrėme tikrą šventė. Visi žino, kad mes mokame žaisti, tačiau palaukime mačo pabaigos ir pamatysime kas bus. Manau, kad „Real“ bandys viską. Mes dar nesame finale, tačiau pirmųjų rungtynių rezultatas yra geresnis nei mes tikėjomės. Šiandien turėsime kautis iš visų jėgų. Būtų kvaila įsivaizduoti aišku rungtynių planą, kadangi „Real“ mums gali pridaryti įvairiausių bėdų. Turime gerą puolimą ir tą mes įrodėme Dortmunde“, - kalbėjo J.Kloppas.

REKLAMA

„Būti šioje turnyro stadijoje „Borussia“ fanams yra labai ypatinga. Girdėjau, kad į Madridą atvyks apie 8 tūkstančiai mūsų sirgalių. Iš Dormundo mus stebės dar daugiau fanų. Galime įgyvendinti daugumos fanų svajonę, tačiau turime žaisti puikiai ir į „Real“ spaudimą atsakyti reikiama maniera“.

„Komanda turi žaisti disciplinuotai ir kompaktiškai. Savo žaidimo stilių žinojome jau seniai ir tai ne mano idėja, o komandos. Aš nesukūriau šio žaidimo. Teorija yra lengva, tačiau viską atlikti praktiškai ir yra svarbiausia, o tą būtent ir daro komanda. Prieš kelis metus niekas net nebūtų pagalvojęs, kad mes galime kovoti dėl patekimo į Čempionų lygos finalą. Žinau, kad futbole gali būti visko, bet aš tikiu savo komanda ir jei mes žaisime teisingai, mums įveikti bus labai sunku“, - užbaigė „Borussia“ strategas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu „Borussia“ saugas Ilkay Gundoganas užsiminė apie Cristiano Ronaldo. „Borussia“ komandos narys mano, kad portugalas supras, kad jam prieš „Borussia“ rungtyniauti bus labai sunku.

„Neturiu abejonių, kad Ronaldo supras, jog prieš mus žaisti yra labai sunku. Mes esame labai neparankus varžovas. Jis tai pajuto jau praeitose šio sezono varžybose“, - kalbėjo I.Gundoganas.

„Po pirmo mačo mes esame geroje situacijoje, bet „Real“ klubas yra pajėgus namuose laimėti 3-0, todėl turime būti atsargūs. Šiame sezone jau žaidėme „Bernabeu“ stadione, todėl žinome kokios atmosferos reikia tikėtis. Ir vėl laukiu fantastiškos atmosferos. Ten mes taip pat turėsime savo palaikymą. Esame per vieną žingsnį nuo finalo, todėl tai bus ypatingas mačas“, - užbaigė saugas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų