REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kaune, Arvydo Sabonio krepšinio centro sporto salėje įvyko turnyras, skirtas 91-ajam Lietuvos krepšinio gimtadieniui pažymėti. Turnyre, tradiciškai, varžėsi LKF darbuotojų, LKF rėmėjų, politikų ir sporto žurnalistų komandos, praneša LKF.

REKLAMA
REKLAMA

Pusfinalyje atkakli kova vyko tik tarp LKF rėmėjų ir žurnalistų rinktinių. Žiniasklaidos atstovai beveik visą laiką kontroliavo mačo eigą, tačiau pergalę teko rimtai ginti iki paskutinės sekundės, kai varžovai nepataikė pratęsimą galėjusio išplėšti metimo. Žurnalistų komanda nugalėjo rezultatu 21:19 ir žengė į finalą.

REKLAMA

Antrajame pusfinalyje A. Sabonio vedama LKF komanda, kurioje taip pat rungtyniavo Paulius Motiejūnas, Mindaugas Balčiūnas, Tomas Jasevičius ir kiti LKF darbuotojai, lengvai nugalėjo Kauno politikų rinktinę rezultatu 32:16.

Mažajame finale LKF rėmėjų komanda gana tvirtai nugalėjo politikus, o didžiojo finalo paskutinė minutė papuoštų bet kurias rungtynes. Likus žaisti pusantros minutės sporto žurnalistai pirmavo 24:18, tačiau tuomet iniciatyvos ėmėsi A. Sabonis ir likus žaisti 2,3 sek. po jo metimo jau LKF komanda buvo priekyje 27:26. Atrodė, kad žurnalistai nesugebės išsigelbėti, tačiau fotografas Mantautas Patašius fantastišku tritaškiu beveik iš aikštės vidurio per aukštai iškeltas A. Sabonio rankas išplėšė pergalę savo komandai.

REKLAMA
REKLAMA

Tai buvo pirmoji žurnalistų pergalė penktą kartą surengtame turnyre. 2008, 2009 ir 2010 metais nugalėtojais tapo LKF darbuotojai, o 2011-aisiais - LKF rėmėjai.

Pirmosios oficialios krepšinio rungtynės Lietuvoje įvyko 1922 metų balandžio 23 dieną. Per jas Kaune susitiko laikinosios sostinės rinktinė ir Lietuvos fizinio lavinimosi sąjungos (LFLS) komanda. Įstorinį mačą rezultatu 8:6 laimėjo LFLS ekipa. 1922-ųjų balandžio 23-ioji laikoma oficialia Lietuvos krepšinio gimimo diena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų