REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį Šveicarijoje, UEFA būstinėje Nione, ištraukti Čempionų lygos pusfinalio burtai, suskirstę keturias likusias Senojo žemyno komandas į poras. 

REKLAMA
REKLAMA

Į pajėgiausių Europos klubų ketvertą pateko dvi Ispanijos ir dvi Vokietijos komandos: Madrido „Real“ (Ispanija), „Barcelona“ (Ispanija), Dortmundo „Borussia“ (Vokietija) ir Miuncheno „Bayern“.  

REKLAMA

Prieš tai UEFA Čempionų lygos pusfinalio, kaip ir Europos lygos pusfinalio, burtai traukiami nebuvo. Olandų puolėjas Ruudas van Nistelrooy buvo pakviestas penktadienį padėti burtų traukimo ceremonijoje.

Paaiškėjo, kad Europos lygos pusfinalyje Stambulo „Fenerbahce“ (Turkija) žais su „Benfica“ (Portugalija), o „FC Basel“ (Šveicarija) – su praėjusių metų UEFA čempionų lygos nugalėtojais Londono „Chelsea“ (Anglija) futbolininkais.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmosios pusfinalio rungtynės bus žaidžiamos balandžio 25 dieną, atsakomosios – gegužės 2 dieną. Europos lygos finalas vyks Amsterdame (Olandija) gegužės 15 dieną. 

Stambulo „Fenerbahce“ ketvirtfinalio etape iš tolesnės kovos eliminavo gynėjo Mariaus Stankevičiaus Romos „Lazio“ (Italija) klubą, o Londono „Chelsea“ futbolininkai – Kazanės „Rubin“ (Rusija) komandą, kurioje rungtyniauja vartininkas Giedrius Arlauskis. Turkijos bei Šveicarijos ekipos šio turnyro pusfinalyje žais pirmą kartą savo klubų istorijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

UEFA Čempionų lygos burtai lėmė, kad pusfinalyje susitiks Miuncheno „Bayern“ (Vokietija) ir „Barcelona“ (Ispanija), Dortmundo „Borussia“ (Vokietija) ir Madrido „Real“ (Ispanija).

Pirmosios pusfinalio rungtynės bus žaidžiamos balandžio 23 ir 24 dienomis, o atsakomosios – balnadžio 30 dieną ir gegužės 1 dieną. UEFA Čempionų lygos finalas vyks gegužės 25 dieną Londono „Wembley“ stadione.

Miuncheno komanda ir „Barcelona“ tarpusavyje turnyro ketvirtfinalyje žaidė prieš keturis sezonus. Tuomet katalonai įveikė vokiečius ir tapo čempionais. Jie taip pat susitiko 1998-1999 metų sezoną grupės varžybose – tuomet „Camp Nou“ stadione „Bayern“ šventė pergalę 2:1. „Real“ ir „Borussia“ šį sezoną susidūrė grupių varžybose. Dortmundo komanda sugebėjo atimti iš ispanų karališkojo klubo net keturis taškus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų